Hankekokemuksia filmillä: "Together to get there" – yhdessä tekemisen iloa Kaakkurin koulusta

Inspiroivassa Kaakkurin koulun Erasmus+ -hankkeessa korostuu yhteisopettajuus ja yhdessä tekemisen tuoma turva.

Hankekokemuksia filmillä: Kansainvälistä yhteistyötä ja ystävyyttä Uudenkaupungin yhtenäiskoulussa

Uudenkaupungin yhtenäiskoulu koordinoi Erasmus+ "Sharing4Caring" -hanketta, jonka partnerikoulut ovat Espanjasta, Portugalista, Italiasta ja Unkarista.

Liminganlahden koulu uskoo eurooppalaiseen yhteistyöhön ammattitaidon kehittämisessä

Pohjoissuomalainen peruskoulu loi Erasmus+ -hankkeen, jolla 25 työntekijää opettajista kuraattoriin ja opinto-ohjaajaan kehitti osaamistaan kansainvälisillä liikkuvuusjaksoilla. Myös eTwinning on tuonut kansainvälisyyttä koulun arkeen.

Erasmus+ -hanke vei oppilaat stratosfääriin ja opettajat meren taakse

Ilmiöoppiminen ja teknologia muuttuvassa peruskoulussa -hankkeen ansiosta Pohjois-Savossa sijaitsevan Suininlahden koulun oppilaat pääsivät tekemään avaruustutkimusta ja opetushenkilökunnan jäsenet koulutuksiin ympäri Eurooppaa, jopa Euroopan kaukaisimmille merentakaisille alueille asti. Hankkeen ansiosta koulun kansainvälisyystoiminta on nyt suunniteltua, ja kansainvälisiä projekteja tehdään järjestelmällisesti.

Metsissä ja maailmalla auttoi näkemään lähelle

Metsissä ja maailmalla -hankkeessa tulleita oppeja on hyödynnetty Tervakosken yhteiskoulun opetussuunnitelman toteuttamisessa. Hankkeen mukana opetukseen tuli myös lisää positiivista tekemisen meininkiä ja eri oppiaineiden kesken havaittiin uudenlaisia yhteyksiä.

Pehmeillä arvoilla kohti parempaa tulevaisuutta

From ME to WE -hankkeen tärkeänä lähtökohtana oli solidaarisuuden vahvistaminen. Pehmeitä arvoja tukemalla parannettiin nuorten itsetuntoa, lisättiin opettajien voimaantumista ja edistettiin verkostoitumista.

Vantaan Havukosken koulussa opiskeltiin koodausta kansainvälisen oppimisyhteistyön avulla

Havukosken koululla on pitkä kokemus kansainvälisistä hankkeista ja kansainvälisestä virtuaalisesta yhteistyöstä. Tietotekniikkahankkeista on innostuttu erityisesti siksi, että niiden avulla voidaan huomioida uudistettuun opetussuunnitelmaan sisältyviä tietojenkäsittelyn uusia kokonaisuuksia, kuten ohjelmointia. Koodauksen ohessa on syntynyt myös ystävyyssuhteita oppilaiden kesken.

Yhdenvertaista taideopetusta edistämässä

Inclusive Pedagogy in Arts - Europe -hankkeen avulla kehitettiin erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opetusta ja osallisuutta musiikki- ja taidekouluissa eri puolilla Eurooppaa. Hankkeen hyvät tulokset syntyivät työryhmän monipuolisuuden, yhteisen tahtotilan ja hyvän keskinäisen kommunikaation ansiosta.

Mare Nostrum – lukiolaiset tutkivat Itämerta virtuaalisessa yhteistyössä

Kuopion taidelukio Lumit lähti mukaan Erasmus+ -hankkeeseen, jotta yleisaineidenkin opiskelijat taidelukiossa saisivat mahdollisuuden hankkia kansainvälisiä kokemuksia. Hankkeessa tarkastellaan...

Oriveden hyvinvointiagentit tekevät kansainvälistä yhteistyötä virtuaalisesti

Oriveden yhteiskoululla ja Oriveden lukiolla käynnistyi syksyllä 2020 Erasmus+ -hanke, jonka tavoitteina on nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden lisääminen, kansainvälisyyden vahvistaminen sekä...
Näytetään 1-10/15