Kielellistä ja kulttuurista moninaisuutta ja rikkautta eTwinningissä

eTwinning-toiminta tuo moninaisuutta kasvatukseen ja koulutukseen. Lisäksi yhteistyö lisää kielten kirjoa ja tuo kielellistä rikkautta kasvatukseen. eTwinningiin voi osallistua Euroopan unionin...

Tulevaisuuden taitoja tulevaisuuden opettajille

eTwinningissä myös opettajaopiskelijat voivat oppia keskeisiä tulevaisuuden taitoja: projektin suunnittelua ja ohjausta, kansainvälistä vuorovaikutusta, tiimityötä ja osallistavaa lähestymistapaa opetukseen. Nämä taidot mahdollistavat työskentelyn kansainvälisissä opetuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen verkostoissa.

Vantaan Havukosken koulussa opiskeltiin koodausta kansainvälisen oppimisyhteistyön avulla

Havukosken koululla on pitkä kokemus kansainvälisistä hankkeista ja kansainvälisestä virtuaalisesta yhteistyöstä. Tietotekniikkahankkeista on innostuttu erityisesti siksi, että niiden avulla voidaan huomioida uudistettuun opetussuunnitelmaan sisältyviä tietojenkäsittelyn uusia kokonaisuuksia, kuten ohjelmointia. Koodauksen ohessa on syntynyt myös ystävyyssuhteita oppilaiden kesken.

Liian hyvä tarjous ohitettavaksi – lukiolaiset vaihdossa

Lukiolaiset Sissel Granholm ja Hanna Penttinen pääsivät kokemaan kahden kuukauden mieleenpainuvat opiskelijavaihdot Erasmus+ -ohjelman puitteissa.

Pitkäkestoisen liikkuvuusjakson järjestäminen inspiroi lukio-opettajia

Nyt tarvitaan ainoastaan nuoren omaa rohkeutta tarttua tilaisuuteen ja toteuttaa unelmansa. Kaikki muu tarvittava tuki ja kannustus annetaan koulun ja Erasmuksen puolesta. Huikean hienoa! Näin...

Ecoroad-hanke vahvisti kestävän kehityksen koulutusta Hönttämäen koulun arjessa

Oulussa Hönttämäen koulussa kestävän kehityksen kasvatus läpäisee koko koulun toimintakulttuurin. Oppilaiden vanhemmat ja lähipiiri ovat tiiviisti mukana koulukulttuurissa, ja näin kestävän kehityksen ideologia asettuu mukavasti koko yhteisöön. Kestävän kehityksen kasvatuskulttuuri Hönttämäen koulussa Oulussa on jo vanhempaa perua, mutta Erasmus+ -ohjelman rahoittama Ecoroad-hanke (2016–2018) syvensi toiminnan luonnolliseksi osaksi koulun arkea.

Hankekokemuksia filmillä: "Together to get there" – yhdessä tekemisen iloa Kaakkurin koulusta

Inspiroivassa Kaakkurin koulun Erasmus+ -hankkeessa korostuu yhteisopettajuus ja yhdessä tekemisen tuoma turva.

Hankekokemuksia filmillä: Kansainvälistä yhteistyötä ja ystävyyttä Uudenkaupungin yhtenäiskoulussa

Uudenkaupungin yhtenäiskoulu koordinoi Erasmus+ "Sharing4Caring" -hanketta, jonka partnerikoulut ovat Espanjasta, Portugalista, Italiasta ja Unkarista.

Liminganlahden koulu uskoo eurooppalaiseen yhteistyöhön ammattitaidon kehittämisessä

Pohjoissuomalainen peruskoulu loi Erasmus+ -hankkeen, jolla 25 työntekijää opettajista kuraattoriin ja opinto-ohjaajaan kehitti osaamistaan kansainvälisillä liikkuvuusjaksoilla. Myös eTwinning on tuonut kansainvälisyyttä koulun arkeen.

Erasmus+ -hanke vei oppilaat stratosfääriin ja opettajat meren taakse

Ilmiöoppiminen ja teknologia muuttuvassa peruskoulussa -hankkeen ansiosta Pohjois-Savossa sijaitsevan Suininlahden koulun oppilaat pääsivät tekemään avaruustutkimusta ja opetushenkilökunnan jäsenet koulutuksiin ympäri Eurooppaa, jopa Euroopan kaukaisimmille merentakaisille alueille asti. Hankkeen ansiosta koulun kansainvälisyystoiminta on nyt suunniteltua, ja kansainvälisiä projekteja tehdään järjestelmällisesti.
Näytetään 1-10/20