Erasmus+ -akkreditoinnin hyviä käytäntöjä koottiin nyt yhteen – selvitys auttaa organisaatioita hakuprosessissa

Opetushallitus teetti vuonna 2022 selvityksen, jossa tarkastellaan yleissivistävän ja aikuiskoulutuksen organisaatioiden ja konsortioiden Erasmus+ -suunnitelmien hyviä käytänteitä. Aineistona käytettiin hakukierrosten 2020 ja 2021 akkreditointihakemuksia ja niistä tehtyjä arviointeja.

Erasmus+ -ohjelman yhteistyöhankkeet kiinnostivat kevään 2023 hakukierroksella

Kevään 2023 hakukierroksella haettiin innokkaasti rahoitusta Erasmus+ -yhteistyöhankkeisiin. Hakemusten määrä kasvoi kaikilla sektoreilla. Yhtenä syynä voi olla kevyempi hallintomalli ja tehostettu tuki uusille toimijoille.

Suomalaiset korkeakoulut kehittävät tulevaisuuden ratkaisuja digitalisaation, kestävän kehityksen ja meriteollisuuden aloilla

Erasmus+ -ohjelman tulevaisuuteen suuntautuvien hankkeiden (Forward-looking projects) tavoitteena on edistää innovointia, luovuutta, virtuaalista osallistumista sekä sosiaalista yrittäjyyttä. Vuonna 2022 haettavana oli rahoitusta kolmessa eri hankekategoriassa, joissa rahoitetaan ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen sekä monialaisten painopisteiden hankkeita. Kolme suomalaista korkeakoulua menestyi hakukierroksella.

Erasmus+ -liikkuvuushankkeiden hakemusmäärät ovat palanneet pandemiaa edeltävälle tasolle

Erasmus+ -liikkuvuushankkeiden hakemusmäärät kasvoivat reilusti viime vuodesta. Uutena toimintona olivat nyt haettavissa urheiluhenkilöstön ulkomaanjaksot, jotka kiinnostivatkin urheilualan toimijoita. Vuoden 2023 hakukierroksella liikkuvuushankkeiden rahoitusta on jaossa noin 46,7 miljoonaa euroa.

Osallistuisin vaikka heti uudestaan! - Kokemuksia eTwinning-seminaarista Tanskasta

Syksyllä 2022 järjestettiin eTwinning-seminaari Tanskan Esbjergissä, joka oli suunnattu varhaiskasvatuksen kentällä työskenteleville. Mukaan kolme päivää kestävään seminaariin Suomesta lähti neljä osallistujaa. Seminaarin teemana oli ”Nordic kindergarten pedagogy meets & plays with technology”. Matkalla osallistujat pääsivät mukaan inspiroiviin työpajoihin sekä tutustumaan tanskalaiseen ja pohjoismaiseen pedagogiikkaan ja leikkisään oppimiseen teknologiaa hyödyntämällä. Seminaarin aikana osallistujat tutustuivat muihin kollegoihin muista maista ja löysivät kumppaneita kansainväliseen yhteistyöhön ja eTwinning-projekteihin. Suomesta osallistuneet oppivat matkalla eri varhaiskasvatuksen käytänteistä niin Suomessa että muissa maissa, ja saivat mukaan runsaasti eväitä työnsä tueksi.

Lisää uusia mahdollisuuksia oppimiseen toisessa EU-maassa? - Anna palautetta Euroopan komissiolle! 

Euroopan komissio valmistelee tänä vuonna ehdotusta uudeksi suositukseksi oppimiseen liittyvästä liikkuvuudesta. Suosituksen tavoitteena on taata kaikille eurooppalaisille mahdollisuus oppimisjaksoon toisessa EU-maassa.

Kestävää kehitystä edistetään parhaiten yhteistyössä ja kädet savessa

Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen ovat ihmiskunnan suuria haasteita, joiden ratkaisemiseen tarvitaan yhteistyötä eri tasoilla. Komission julkaisema raportti esittelee Erasmus+ -hankkeissa hyviksi todettuja lähestymistapoja ympäristökasvatuksen kehittämiseksi.

Mennään, mutta vastuullisesti!

– Kestävien kansainvälistymismuotojen kehittäminen koulujen arkeen on oleellista paitsi ympäristön, myös tasa-arvon ja osallisuuden näkökulmista. Opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti kaikille...

Täsmävinkkejä parhaisiin käytänteisiin ja laadukkaisiin eTwinning-projekteihin

Kirjoittaja: Jenni Decandia, eTwinning-lähettiläs Orivedeltä Oppimisen iloa ja eurooppalaista yhteistyötä eTwinning-projektit tarjoavat helpon ja kätevän tavan rikastuttaa omaa opetusta. Oppilaille...

Askel eTwinningistä liikkuvuuteen

Kirjoittajat: Jenni Decandia ja Sari Kallio, eTwinning-lähettiläät Erasmus+ -hankkeissa kannustetaan käyttämään eTwinningin tarjoamia ideoita, työkaluja ja verkkoympäristöjä hanketyössä. Mutta miten...
Näytetään 1-10/52