Yhdessä ja osallistumalla voimme vaikuttaa

Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmilla pyritään edistämään kansalaisten yhteiskunnallista osallistumista ja lisäämään heidän tietämystään Euroopan unionista. Yhteiskunnallisen osallistumisen ja vaikuttamismahdollisuuksien vahvistaminen on erityisen tärkeää juuri nyt, kun kesäkuun 2024 EU-vaalit lähestyvät.

Haemme uusia eTwinning-lähettiläitä!

Haluaisitko toimia eTwinning-lähettiläänä? Onko sinulla usean vuoden kokemus eTwinning-yhteistyöstä eri maiden opettajien, koulujen ja oppilaiden kanssa? Käytätkö monipuolisesti digitaalisia...

Laatuvarmistettu Erasmus+ -jäsenyys eli akkreditointi kiinnostaa yhä opetuksen järjestäjiä

Yhä useampi suomalainen koulutusorganisaatio on akkreditoitu Erasmus+ -ohjelmassa. Ammatillisessa koulutuksessa kattavuus on jo yli yhdeksänkymmentä prosenttia.

Nuorten ääni: Mitä kansainvälisyys on meille?

Kirjoittaja: Martta Sergeeva (TET-harjoittelija, EU-ohjelmien koordinaatio, Opetushallitus) Monille nuorille kansainvälisyys on enemmän kuin vain matkoja ja vieraita kulttuureja tai kieliä – se on...

Espoolainen Otaniemen lukio sai Jan Amos Comenius -palkinnon

Komissio myönsi tänään 22 eurooppalaiselle koululle Jan Amos Comenius -palkinnon tunnustuksena laadukkaasta EU-aiheisesta opetuksesta. Yksi palkituista kouluista on Otaniemen lukio Espoosta.

Täsmävinkkejä parhaisiin käytänteisiin ja laadukkaisiin eTwinning-projekteihin

Kirjoittaja: Jenni Decandia, eTwinning-lähettiläs Orivedeltä Oppimisen iloa ja eurooppalaista yhteistyötä eTwinning-projektit tarjoavat helpon ja kätevän tavan rikastuttaa omaa opetusta...

Neljä suomalaista hanketta palkitaan eurooppalaisella innovatiivisen opetuksen EITA-palkinnolla

Eurooppalainen innovatiivisen opetuksen palkinto (EITA) myönnetään vuonna 2023 kolmatta kertaa. Palkinnolla tuodaan esille parhaita Erasmus+ -ohjelmassa toteutettuja opetuskäytänteitä. Suomesta palkinnon saa neljä Erasmus+ -hanketta.

Teacher Academies -verkostot rakentavat opettajankoulutuksen tulevaisuutta Euroopassa

Erasmus+ Teacher Academies -toiminnossa on vuoden 2022 haussa myönnetty rahoitusta 16 uudelle verkostolle. Toiminto tukee opettajien ammatillista kehittymistä ympäri Eurooppaa. Lue lisää suomalaisten menestyksestä ja suomalaisten hankekoordinaattorien ajatuksista liittyen kansainväliseen yhteistyöhön.

Strategisempi kehittäminen voisi lisätä kansainvälistymisen alueellista tasa-arvoa

Opetushallituksen alkuvuodesta 2023 julkaiseman selvityksen mukaan kansainvälistymisen tasa-arvo ei vielä toteudu Suomessa riittävän hyvin. Keskeinen kysymys onkin se, miten kaikille suomalaisille voitaisiin taata yhtäläiset mahdollisuudet kansainvälisen osaamisen kehittämiseen ja hyödyntämiseen.

Suomalaisille organisaatioille myönnettiin yli 10 miljoonaa euroa Erasmus+ -ohjelman kansainvälisiin yhteistyöhankkeisiin

Erasmus+ -yhteistyöhankkeiden kevään hakukierroksen rahoituspäätökset on tehty. Suomalaisille organisaatioille myönnettiin rahoitusta yhteensä 10,4 miljoonaa euroa. Avustuksilla rahoitetaan koulutuksen kehittämistä ja muun muassa kestävää kehitystä edistäviä hankkeita.
Näytetään 1-10/63