Vielä jonakin päivänä Irlannissa – nuorisovaihdon pitkä odotus

Miltä tuntuu, kun korona estää kahdesti nuorisovaihtomatkan Irlannin Corkiin? Pirkanmaalaiset nuoret ovat keksineet, miten otetaan ilo ja oppi irti tästäkin tilanteesta.

Youth Against Drugs ja Kuusamon kaupunki ovat tyytyväisiä nuorisovaihtohankkeen virtuaalitoteutukseen

Erasmus+ -nuorisovaihtohankkeen voi toteuttaa osittain tai kokonaan virtuaalisesti. Tämä koskee jo rahoitettuja nuorisovaihtohankkeita, joiden fyysinen vaihtojakso on peruuntunut koronan takia. YAD Youth Against Drygs ry ja Kuusamon kaupunki kokeilivat nuorisovaihdon virtuaalista toteutusta ja kannustavat muitakin harkitsemaan virtuaalista toteutusvaihtoehtoa.

Seniorit pois paitsiosta! -kuntojalkapallohanke teki senioreista futiskentän tähtiä

Julin tarttui tuumasta toimeen ja ehdotti työnantajansa Laurean eurooppalaisille kumppaneille yhteistä hanketta, jossa ikäihmiset pääsisivät pelaamaan jalkapalloa. Idea otettiin kiinnostuksella...

Yritysvierailijat avaavat kansainvälisen näkökulman kauppatieteen opetukseen

Itä-Suomen yliopiston kauppatieteen laitos alkoi kymmenisen sitten kutsua yritysvierailijoita monipuolistamaan opetusta. Toiminta vakiintui pian ja tuo joka vuosi innostavan lisän opintoihin.

Osaamista kestävän elämäntavan edistämiseen kansainvälisten koulutusten avulla

SKEY:n eli Suomen kestävän elämäntavan yhteisöt ry:n kaksi vuotta kestäneen Erasmus+ -hankkeen tavoitteena oli lisätä kouluttajien osaamista eri puolella Eurooppaa järjestettävien kurssien avulla ja tukea kouluttajaverkoston kehittymistä. Onnistuneet kansainväliset kokemukset ovat saaneet SKEY:n lähtemään mukaan uusiin kansainvälisiin hankkeisiin.

Opiskelijavaihto avaa Euroopan myös perheelliselle

Miikka Kurunlahti ja Vappu Väisänen oppivat Erasmus+ -vaihtojaksojensa aikana, että perheen kanssa pärjää ulkomailla yhtä hyvin kuin kotonakin.

Liikunta mielenterveyden edistäjänä – eurooppalaisesta yhteistyöstä uusia ideoita

Seurakehittäjä Sampsa Kivistö ideoi eurooppalaisessa yhteistyössä Hämeen Liikunnan ja Urheilun (HLU:n) mukaan kehittämään toimintatapoja mielenterveyskuntoutujien liikuntaharrastusten lisäämiseksi Erasmus+ Sport -tuella. Hankkeen osallistujat kokeilivat uusia urheilulajeja ja liikkuvat yhä yhdessä, vaikka hanke on päättynyt. Jatkohankkeessa tiivistetään urheiluseurojen ja psykiatrian ammattilaisten välistä yhteistyötä.

Erasmus+ Sport -hanke kokosi yhteen kuntodopingin asiantuntijat

A-Klinikkasäätiön Delts-hanke on ollut täynnä oppimiskokemuksia ja innostavaa verkostoitumista. Erasmus+ -hankkeen avulla suomalaisen kuntoilun antidopingtyön koulutusosaaminen on saavuttanut tunnettavuutta Euroopassa.

Maaseudun tulisielut - paikallistason kokemuksilla ja kansainvälisellä yhteistyöllä eväitä liikunnan ilon ja hyvinvoinnin edistämiseen

Tulisielut ovat pikkupaikkakuntien voimanpesiä, jotka innostavat kyläläiset liikkumaan ja saavat harrastusunelmat toteutumaan. Jotta muutkin voisivat löytää sisäisen palonsa tulevaisuuden haasteiden kohtaamiseen, niin urheiluseuroissa kuin työelämässäkin. XAMK ja ESLi ovat valjastaneet avukseen kansainvälisyyshankkeet Erasmus+ Sport -rahoituksella - tulisielujen opit edellä.

“Hanke oli odotettua työläämpi, mutta oikeasti vaikuttava”

Karelia-ammattikorkeakouluun kehitettiin Erasmus+-hankkeissa lukukauden mittainen kansainvälinen opintokokonaisuus ja kansainvälinen intensiiviopintojakso. – Hankkeilla on oikeasti vaikuttavutta ja merkitystä, kansainvälisten asioiden päällikkö Liisa Timonen toteaa.
Näytetään 1-10/71