Osaamista ja eväitä kulttuurienväliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen työelämään

Eeva Harjukoski pääsi ainutlaatuiselle vaihtojaksolle Japaniin johtamisen opintojen pariin. Vaihtojakso syvensi ymmärrystä itsestä ja erilaisista ihmisistä sekä vahvisti kulttuurienvälistä vuorovaikutusosaamista. Vuorovaikutusosaaminen on tuonut merkittävää lisäarvoa ja hyötyä työelämään ja avannut työmahdollisuuksia.

Sofia Ståhlberg: Eläinten puolesta diplomatian keinoin

Sofia Ståhlberg teki kolme vuotta sitten niin kuin SEY Suomen eläinsuojelun ”Nuoret mukaan!” -hanke kehottaa: hyppäsi mukaan eläinsuojeluyhdistyksen työhön – ja vieläpä suoraan hanketyön syvään päätyyn. Elämänviisautta henkivä nuori nainen ei usko, että syyttely auttaa tärkeiden asioiden edistämisessä.

Dan Mpale: Rohkaiskaa pakolaisnuoria

19-vuotiaalle Dan Mpalelle DiscoverEU-raidematka Ruotsiin oli ensimmäinen kerta ulkomailla ilman omaa perhettä. Junareissu opetti vastuunkantoa ja pakotti tekemään itsenäisiä päätöksiä. Danin mukaan pakolaisnuoret tarvitsevat mahdollisuuksia ja paljon rohkaisua – hän jos joku sen tietää.

Jenny Keskitalo: Vihreät arvot siirtyvät parhaiten suoraan nuorilta nuorille

16-vuotias Jenny Keskitalo on asunut koko ikänsä Pyhäjoella, jota hän kuvailee ”pieneksi kyläksi keskellä ei mitään”. Viime kesänä Jenny ja kymmenkunta muuta pyhäjokista nuorta osallistui Saksan Bambergissa nuorisovaihtoon, jonka aiheena olivat vihreät arvot ja nuorten vaikuttamismahdollisuudet.

Fysioterapiaa Espanjassa: yhteisöllisyyden arvostusta ja monipuolisia oppeja Erasmus+ -vaihdosta

Veera opiskeli fysioterapeutiksi Laurea-ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 2014. Fysioterapeuttina hän on toiminut usealla eri työnantajalla ja päässyt työssään myös lisäkouluttautumaan...

Erasmus-vuosi Frankfurtissa kasvatti Heikki Aittokoskesta Saksan tuntijan

Heikki Aittokoski ei osaa sanoa, missä olisi ilman opiskelijavaihdossa Saksassa vietettyä vuotta. Luultavasti ura olisi suuntautunut aivan jonnekin muualle kuin Helsingin Sanomien ulkomaantoimittajaksi ja Euroopan lähihistoriaa luotaavaksi tietokirjailijaksi.

Koovee rakentaa salibandyosaamisen ilmasiltaa Latviaan ja Saksaan

Jos urheiluelämää seuraa vain illan Urheiluruudusta, saattaa ajatella, että Tampereella on vain kaksi urheilun suurta seuraa: Ilves ja Tappara. Perinteikkäitä seuroja on kuitenkin kaupungissa muitakin...

Lapista Viroon vihreän matkustuksen keinoin

Putaan koulu Torniosta toteutti Erasmus+ -ryhmäliikkuvuuden marraskuussa 2023 mahdollisimman vähäpäästöisesti. Matkakohteenamme oli Viron Põlva, jonne on matkaa 879 kilometriä EU:n välimatkalaskurin mukaan. Mukana matkalla oli kuusi oppilasta ja kaksi opettajaa. Hyvin sujunut matka opetti, että myös Suomen pohjoisosista voi lähteä matkaan vihreän matkustuksen keinoin.

Muotialan päiväkoti matkasi hankkeessaan kestävään tulevaisuuteen

Vuonna 2018 varhaiskasvatusyksikön johtaja Leena Laine ja varhaiskasvatusyksikön apulaisjohtaja Taru Vainio-oja osallistuivat innokkaina Tampereella järjestettyyn Opetushallituksen kontaktiseminaariin...

Erasmus+ -kumppanuushankkeet kehittävät digitaalista kuntoutusta ja digitaalisen tarinankerronnan pedagogiikkaa

Koronapandemian aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen myötä korkeakoulusektorilla tunnistettiin tarve kehittää erilaisia digitaalisia ratkaisuja opetuksen tueksi. DIRENE “Competences for the new era...
Näytetään 1-10/134