Erasmus-vuosi Frankfurtissa kasvatti Heikki Aittokoskesta Saksan tuntijan

Heikki Aittokoski ei osaa sanoa, missä olisi ilman opiskelijavaihdossa Saksassa vietettyä vuotta. Luultavasti ura olisi suuntautunut aivan jonnekin muualle kuin Helsingin Sanomien ulkomaantoimittajaksi ja Euroopan lähihistoriaa luotaavaksi tietokirjailijaksi.

Erasmus Mundus -maisteriohjelma PROMISE tähtää kaivostoiminnan kestävään tulevaisuuteen

Oulun yliopisto on käynnistänyt Erasmus Mundus -maisteriohjelman nimeltä Sustainable Mineral and Metal Processing Engineering (EMJM-PROMISE). PROMISE sitoutuu kouluttamaan tulevaisuuden osaajia, joilla on kyky kehittää mineraalien ympäristöystävällistä käsittelyä. Lue lisää suomalaisen hankekoordinaattorin ajatuksia!

Osallisuuden ja monimuotoisuuden edistämistä Erasmus+ -kumppanuushankkeissa

Molempien hankkeiden koordinaattorina toimi Åbo Akademin kasvatus- ja hyvinvointitieteiden tiedekunnan vähemmistötutkimuksen apulaisprofessori Emmanuel Acquah. Hän korostaa tietoista pyrkimystä ottaa...

Vaikuttavin mielenterveystyö tehdään arjessa – ja siksi järjestö haluaa mielen hyvinvoinnin tukea urheiluharrastuksiin

Urheilukentillä tiedetään, että jos aikoo voittaa, kovassa paikassa fysiikan lisäksi myös pään pitää kestää. – Urheiluvalmennuksessa ja -seuroissa on tehty tähän mennessä etenkin sellaista psyykkistä...

Digitaalista oppimista Ghanaan – yliopistot Tampereelta, Tallinnasta ja Accrasta ratkovat opetusta Erasmus+-hankkeella

Kun Euroopan komission Erasmus+-ohjelma aloitti oppimiseen liittyvän haun kapasiteetinvahvistamishankkeille, päättivät Tampereen yliopisto, Tallinnan yliopisto ja ghanalaiset Winneban yliopisto sekä Cape Coastin yliopisto tarttua mahdollisuuteen. Hankkeessa tehdään tutkimusta siitä, millainen potentiaali verkko-opetuksella Ghanassa on. Hakemus menestyi haussa, ja nyt kolmivuotinen hanke on juuri alkanut.

GreenVETnet tuo lisää vihreitä taitoja ammatilliseen koulutukseen

Ympäristövastuullisuus ei vielä ole ammatillisen koulutuksen arkea kaikkialla Euroopassakaan, vaikka opiskelijat tarvitsevat vihreitä taitoja siirtyessään työelämään. Savon ammattiopisto koordinoi Erasmus+ -ohjelmasta rahoitusta saanutta GreenVETnet-hanketta, jossa tuodaan kestävän kehityksen taitoja ammatilliseen opetukseen.

Sota katkaisi ukrainalaisten työn merenkulkuhankkeessa, kunnes he palasivat kokouksiin kännyköillään

Ukrainalainen merenkulun koulutusyksikkö pysyi mukana Erasmus+ -hankkeessa, vaikka sota ajoi opetushenkilöstöä ja opiskelijoita pakoon sodan runtelemasta Hersonista. Hankkeessa rakennettiin verkko-opetusmateriaaleja ja konehuonesimulaattori, jotka tuovat kumppanioppilaitoksille uusia mahdollisuuksia merenkulun etäopiskeluun.

Millainen on opiskelijan vihreämpi vaihtojakso ulkomailla?

Kansainvälinen kokemus ja osaaminen ovat tärkeitä globaalissa maailmassa. Hyville käytännön esimerkeille vaihtojakson toteuttamisesta ympäristöystävällisemmin on tilausta. Tässä esimerkki Erasmus+ -vaihtojaksosta.

”Tasa-arvotyö ei ole loppumassa” – Erasmus+ Sport -hankkeessa selvitettiin liikunnan voimaa kotoutumisen tukena

Vantaan kaupungin liikuntapalvelut koordinoi kaksivuotisen EU-hankkeen ensimmäistä kertaa. Projektisuunnittelija Anni Romolle oli iloinen yllätys, kuinka hankkeen vetovastuusta selvisi arkijärjellä ja hankekumppanien tuella.

Sirkuspedagogiikka – innovatiivisen ja osallistavan opetuksen tulevaisuus Euroopassa

Erasmus+ -ohjelman strategisessa kumppanuushankkeessa kehitettiin korkeakoulutuksen nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen yhteinen opetussuunnitelma. Tampereen yliopisto toimi kansainvälisen hankkeen koordinaattorina.
Näytetään 1-10/119