Tulevaisuuden taitoja tulevaisuuden opettajille

eTwinningissä myös opettajaopiskelijat voivat oppia keskeisiä tulevaisuuden taitoja: projektin suunnittelua ja ohjausta, kansainvälistä vuorovaikutusta, tiimityötä ja osallistavaa lähestymistapaa opetukseen. Nämä taidot mahdollistavat työskentelyn kansainvälisissä opetuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen verkostoissa.

Meren yli ja maata pitkin – Star of Europe odottaa

Ulla Pötsönen raportoi eurooppalaisilta rautateiltä matkastaan Prahaan kansainväliseen Star of Europe -koulutukseen. Kokenut maata pitkin matkaaja haluaa matkapäiväkirjallaan kannustaa muitakin kokeilemaan ekologisempia ja elämyksellisempia matkustusmuotoja. Sitä silmällä pitäen hän lupautui jakamaan meille parhaat vinkkinsä hitaampaan matkustamiseen - tervetuloa Pötsönen kanssa laivan, junan ja potkurikoneen kyytiin!

Matkakumppanina Tourette – ja parikymmentä kivaa kaveria

Touretten oireyhtymä voi lisätä yksinäisyyttä sekä vähentää matkustushaluja ja tulevaisuuden toivoa. Suomen Tourette ja OCD -yhdistys keksi oivan tavan ratkoa näitä nuorten jäsentensä ongelmia: nuorisovaihto!

Joensuulaisseura työskentelee kuuden eurooppalaisen yliopiston kanssa ja hyötyy valtavasti – ”Saamme ensimmäisenä käyttöön niitä työkaluja”

Joensuussa on marraskuinen alkuiltapäivä. Kaupungin naisjalkapalloseuran FC Hertan pelaajat Minja Pietarinen ja Jenni Rahkola istuvat keskustan ravintolassa kertomassa parin viikon takaisesta...

Kun eurooppalainen yleisurheiluväki kokoontui Helsinkiin Erasmus+ Sport -rahalla, yksi kiinnostava keskustelu johti aina uuteen – Järjestäjä yllättyi täysin

”On ihan valtavan hyvä fiilis”, Jorma Kemppainen toteaa järjestettyään Erasmus+ Sport -kokouksen Helsingissä. Mukana olevat hankekumppanit kaavailevat jo uutta lasten urheilua kehittävää hanketta.

Nuorisovaihdoista ikimuistoisia kokemuksia ja rohkeutta hypätä uuteen

Nina Myllylän nimi on tuttu monelle EU-ohjelmien kansainvälisessä toiminnassa mukana olevalle. Hän on osallistunut Kokkolan Villa Elban kautta lukuisiin nuorisovaihtoihin ja seminaareihin ja toimii lisäksi EuroPeerinä, eli EU-ohjelmiin osallistuneena nuorena, joka haluaa omalla esimerkillään kannustaa muita nuoria rohkeuteen, avoimuuteen ja kansainvälisyyteen.

Monimuotoliikkuvuuden monet kasvot

Savonlinnalaisessa Ammattiopisto Samiedussa on aina oltu rohkeita kokeilijoita, ja nyt tartuttiin monimuotoliikkuvuuden haasteeseen. Samiedun strategian mukaisesti oppilaitoksen toimintaa ohjaa...

Erasmus+ osallistaa aikuisia –video: Kehitysvammaisten Palvelusäätiö (KVPS)

Katso video Kehitysvammaisten Palvelusäätiön (KVPS) hanketoiminnasta ja inspiroidu heidän kokemuksistaan. Video on osa Erasmus+ osallistaa aikuisia -videosarjaa.

Erasmus+ osallistaa aikuisia -video: Valo-Valmennusyhdistys ry

Valo-Valmennusyhdistys ry työskentelee osallisuuden, osaamisen, työllisyyden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Heidän kohderyhmänsä koostuu ihmisistä, jotka syystä tai toisesta ovat...

Maaseudun tulisielut - paikallistason kokemuksilla ja kansainvälisellä yhteistyöllä eväitä liikunnan ilon ja hyvinvoinnin edistämiseen

Tulisielut ovat pikkupaikkakuntien voimanpesiä, jotka innostavat kyläläiset liikkumaan ja saavat harrastusunelmat toteutumaan. Jotta muutkin voisivat löytää sisäisen palonsa tulevaisuuden haasteiden kohtaamiseen, niin urheiluseuroissa kuin työelämässäkin. XAMK ja ESLi ovat valjastaneet avukseen kansainvälisyyshankkeet Erasmus+ Sport -rahoituksella - tulisielujen opit edellä.
Näytetään 1-10/87