Tanssijat ja sirkustaiteilijat ottavat loikan digimaailmaan

Miten muokata verkkoon taiteellinen kokemus, joka on vahvasti sidottu paikkaan, aikaan ja ihmisten kohtaamiseen? Miten saada työlleen näkyvyyttä sosiaalisen median kautta? Muun muassa näitä taitoja tanssi- ja sirkusalan taiteilijat opettelevat Digital Leap -hankkeessa.

FitBack loi eurooppalaisen työkalun lasten ja nuorten kunnon seurantaan

FitBack-hankkeen kumppanit rakensivat verkkoalustan, joka tarjoaa ajantasaista tietoa lasten ja nuorten fyysisestä kunnosta Euroopassa. Samalla se palvelee yksittäistä lasta ja hänen valmentajaansa palautteen saamisessa ja tavoitteiden asettamisessa.

Kokemuksia ammatillisen koulutuksen Erasmus+ -hankkeiden hakemisesta

Mukaan kansainväliseen hankkeeseen partnerin roolissa Työtehoseura lähti mukaan ensimmäiseen kansainväliseen hankkeeseen vuosia sitten, kun sähköpostiin tuli ilmoitus, että italialainen organisaatio...

Kuntosalitreeniä yhteiskuntavastuullisesti – EU-hankkeissa tutkitaan liikunta- ja terveyspalveluiden yhteistä pintaa

Kuntosaliyritykset ovat hankkineet kolmessa Erasmus+ Sport-hankkeessa osaamista ja toimintamalleja, joiden avulla ne voivat ponnistella ikääntyvän väestön hyvinvoinnin eteen. Hankkeiden myötä kymmenet tuhannet eurooppalaiset ovat lisänneet liikkumistaan.

Musiikkialan toisen asteen koulutukseen syntyi uusi kumppaniverkosto Gradian vetämässä hankkeessa

Musiikkialan koulutukseen tarvittiin uudet kansainväliset yhteistyökanavat, kun musiikkialan koulutus oli siirtynyt Jyväskylässä toisen asteen oppilaitokseen Gradiaan. Erasmus+ -hankkeen avulla uudet kumppanit myös löytyivät.

Sirkuspedagogiikka – innovatiivisen ja osallistavan opetuksen tulevaisuus Euroopassa

Innovatiivinen tutkimusperustainen nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen pedagogiikka perustuu Erasmus+ -hankkeeseen Youth and Social Circus Arts – an innovative and inclusive education for Europe (Circus...

Uusia menetelmiä maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseen

Maahanmuuttajien osaamista voidaan tunnistaa esimerkiksi osaamiskorttien ja videotyökalujen avulla, OsTu-oppia Euroopasta -hankkeessa havaittiin. Hankkeen ansiosta menetelmiä voidaan hyödyntää muun muassa työllistämisessä.

Englannin kieltä tarinoiden kautta

Playing ever after -hanke kokosi yhteen englantia opettavia kouluja ja päiväkoteja kehittämään kielenopetusta tarinoiden ja leikin kautta. Samalla se onnistui tarjoamaan jopa alle kouluikäisille lapsille aidon kansainvälisen kokemuksen. Jatkohanke Ready, steady, play! on jakanut oppia laajemmalle monessa eri maassa.

Liian hyvä tarjous ohitettavaksi – lukiolaiset vaihdossa

Lukiolaiset Sissel Granholm ja Hanna Penttinen pääsivät kokemaan kahden kuukauden mieleenpainuvat opiskelijavaihdot Erasmus+ -ohjelman puitteissa.

”Maailma on auki maaseudun nuorille”, rohkaisi ministerikin, kun eurooppalaiset nuoret pohtivat maaseudun olemusta Kauhavalla

Maaseudun mahdollisuuksissa on nuorten mielestä parannettavaa, mutta myös käsitykset maaseudusta kaipaavat oikaisua. Kansainvälisen nuorisovaihdon teemat rakennettiin asioista, jotka askarruttavat saksalaisia, ruotsalaisia ja suomalaisia maaseudun nuoria itseään.
Näytetään 1-10/108