OSCAR-hanke ammatillisten opiskelijoiden henkistä hyvinvointia ja koulupudokkuutta ehkäisemässä

Overcoming Student Challenges & Aiding Retention – OSCAR on Erasmus+ -ohjelmasta rahoitettu hanke, jonka tavoitteena on saada ammatillisen koulutuksen opiskelijat viihtymään koulussa ja voimaan hyvin niin, etteivät he jättäisi opintojaan kesken. Suomesta hankkeessa on mukana Itä-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla toimiva Careeria Jukka Hakalan koordinoimana.

DigiVET4All-hankkeessa kehitetään parempaa opiskelijakokemusta

Digitalisaatiosta ja sen paremmasta hyödyntämisestä myös ammatillisessa opetuksessa on puhuttu jo vuosikausia. Koronapandemian iskettyä keväällä 2020 aihe on kuitenkin ajankohtaisempi kuin hanketta suunniteltaessa kukaan olisi osannut kuvitellakaan. Lue kokemuksia Erasmus+ -ohjelman rahoittamasta DigiVET4All -hankkeesta.

Liikunta vahvisti elimiä, asiantuntemusta ja ihmissuhteita

Juoksijan rinnalla kiiruhtaa kuin varjona toinen. Ilman häntä juoksija ei jaksaisi juosta, tai olisi edes hengissä. European Transplant Sport Weekin eli ETSW:n logo kertoo tapahtumaviikosta syvemmin kuin sata sanaa.

#BeActive Ambassadors' Meeting Brysselissä

Kansalliset #BeActive lähettiläämme Shawn Huff ja naisten cheermaajoukkuetta edustava Rosanna Toivonen kävivät tutustumassa muihin #BeActive lähettiläisiin ja ideoimassa liikuttavia ideoita Brysselissä 18.-19.6.2019

"Maailma on kuin jalkapallojoukkue" - yhteistyö ja urheilu osana Suomen EU-puheenjohtajuuskautta

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi avattiin virallisesti Töölönlahdella maanantaina 8.7. Kesäpäivä -tapahtuman yhteydessä. Urheilu ja liikunta olivat vahvasti esillä tapahtumassa ja tulevat olemaan myös tulevalla puheenjohtajuuskaudella.

Kokeilumieli ja kaverit kannustavat liikkeelle

Liikkuisiko lapsesi enemmän ja katselisiko puhelintaan vähemmän, jos hän kävelisi joka päivä yhdessä muitten lasten ja aikuisten kanssa kouluun ja aloittaisi päivänsä ulkoleikeillä? Jos puissa kiipeily olisi sallittu? Jos harrastusbussi hakisi lapset suoraan koulusta? Jos kotikylälle kaartaisi auto täynnä urheiluvälineitä?

Liikunnan iloa ja osallisuutta – KidMove edistää urheilijalähtöisiä valmennuskäytäntöjä junioriurheilussa

Metropolia ammattikorkeakoulun eurooppalainen yhteistyöhanke KidMove etsii ratkaisuja nuorten urheiluharrastuksen lopettamisen ehkäisemiseksi. Erasmus+ Sport -rahoituksen saaneen hankkeen keskiössä ovat urheilijalähtöiset valmennuskäytännöt junioriurheilussa.

Media-alalla etätyö on itsestäänselvyys

SASKY koulutuskuntayhtymän Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa graafista suunnittelua opiskeleva Elisa Niskala oli ehtinyt työskennellä koulutussopimuspaikassaan vain kaksi viikkoa, kun globaalisti jylläävä koronavirus laittoi kuviot uusiksi.

Digiloikkia pienin askelin, omaan tahtiin

Digiosaaminen on tänä keväänä ollut ajankohtaisempi aihe kuin koskaan ennen. Koronatilanteen myötä oppilaitokset ovat joutuneet siirtämään opetuksen ja ohjauksen pääosin verkkoon, mikä on ollut monelle kouluttajalle uutta. Lue kokemustarina TAKK:in Erasmus+ -hankkeesta, missä kehitettiin henkilöstön digiosaamista.

Kokemustarina: Kansainvälinen yhteistyö terveydenhoitoalalla kehittää ohjaamistaitoja

Diginurse-hankkeen projektipäällikkönä toimiva Raija Kokko sai kipinän hakea Erasmus+ -rahoitusta hankkeelle ollessaan kansainvälisessä opettajavaihdossa Isossa-Britanniassa. Hänen mielestään...
Näytetään 1-10/19