Matkakumppanina Tourette – ja parikymmentä kivaa kaveria

Matkailu avartaa. Mutta kun sisäisiin matkatavaroihin kuuluu pakkoliikkeitä ja -puheita aiheuttava Touretten syndrooma, kynnys matkustaa saattaa olla aika korkealla. Varsinkin kun stressi pahentaa...

Pehmeät taidot tulevaisuuden valttikorttina

The MOSS project — “Moving into Soft Skills” on Itä-Suomen Liikuntaopiston koordinoima strateginen kumppanuushanke, jonka tavoite on kehittää opiskelijoiden ja eri alojen ammattilaisten pehmeitä taitoja kehon liikkeen ja somatiikan avulla. Pehmeät taidot ovat keskeisiä tulevaisuuden työelämätaitoja muuttuvassa ja hektisessä maailmassa, ja ne ovat keino sopeutua työelämän erilaisiin vaatimuksiin. Pehmeillä taidoilla tarkoitetaan niin sanottuja siirrettävissä olevia yksilön tunneälyyn liittyviä taitoja, jotka eivät teknisten taitojen tavoin ole yhtä helposti mitattavissa.

Opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamistarpeita Euroopassa, New skills for VET teachers – hankkeen partnerioppilaitoksissa

Kuinka opetus- ja ohjaushenkilöstöä tuettiin Covid19-vuonna Hollannissa, Iso-Britanniassa ja Suomessa? New skills for VET teachers - hanke järjesti marraskuussa 2020 miniwebinaarin, jotta pääsimme vaihtamaan kokemuksia haastavasta vuodesta. Lähtökohta oli kaikilla sama eli viruksen pakottama äkillinen siirtyminen etäopetukseen, mutta olivatko myös ratkaisut samoja? Keskustelussa nousi vahvasti esiin pedagogisen osaamisen korostaminen ja tukeminen.

OSCAR-hanke ammatillisten opiskelijoiden henkistä hyvinvointia ja koulupudokkuutta ehkäisemässä

Overcoming Student Challenges & Aiding Retention – OSCAR on Erasmus+ -ohjelmasta rahoitettu hanke, jonka tavoitteena on saada ammatillisen koulutuksen opiskelijat viihtymään koulussa ja voimaan hyvin niin, etteivät he jättäisi opintojaan kesken. Suomesta hankkeessa on mukana Itä-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla toimiva Careeria Jukka Hakalan koordinoimana.

DigiVET4All-hankkeessa kehitetään parempaa opiskelijakokemusta

Digitalisaatiosta ja sen paremmasta hyödyntämisestä myös ammatillisessa opetuksessa on puhuttu jo vuosikausia. Koronapandemian iskettyä keväällä 2020 aihe on kuitenkin ajankohtaisempi kuin hanketta suunniteltaessa kukaan olisi osannut kuvitellakaan. Lue kokemuksia Erasmus+ -ohjelman rahoittamasta DigiVET4All -hankkeesta.

Liikunta vahvisti elimiä, asiantuntemusta ja ihmissuhteita

Juoksijan rinnalla kiiruhtaa kuin varjona toinen. Ilman häntä juoksija ei jaksaisi juosta, tai olisi edes hengissä. European Transplant Sport Weekin eli ETSW:n logo kertoo tapahtumaviikosta syvemmin kuin sata sanaa.

#BeActive Ambassadors' Meeting Brysselissä

Kansalliset #BeActive lähettiläämme Shawn Huff ja naisten cheermaajoukkuetta edustava Rosanna Toivonen kävivät tutustumassa muihin #BeActive lähettiläisiin ja ideoimassa liikuttavia ideoita Brysselissä 18.-19.6.2019

"Maailma on kuin jalkapallojoukkue" - yhteistyö ja urheilu osana Suomen EU-puheenjohtajuuskautta

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi avattiin virallisesti Töölönlahdella maanantaina 8.7. Kesäpäivä -tapahtuman yhteydessä. Urheilu ja liikunta olivat vahvasti esillä tapahtumassa ja tulevat olemaan myös tulevalla puheenjohtajuuskaudella.

Kokeilumieli ja kaverit kannustavat liikkeelle

Liikkuisiko lapsesi enemmän ja katselisiko puhelintaan vähemmän, jos hän kävelisi joka päivä yhdessä muitten lasten ja aikuisten kanssa kouluun ja aloittaisi päivänsä ulkoleikeillä? Jos puissa kiipeily olisi sallittu? Jos harrastusbussi hakisi lapset suoraan koulusta? Jos kotikylälle kaartaisi auto täynnä urheiluvälineitä?

Liikunnan iloa ja osallisuutta – KidMove edistää urheilijalähtöisiä valmennuskäytäntöjä junioriurheilussa

Metropolia ammattikorkeakoulun eurooppalainen yhteistyöhanke KidMove etsii ratkaisuja nuorten urheiluharrastuksen lopettamisen ehkäisemiseksi. Erasmus+ Sport -rahoituksen saaneen hankkeen keskiössä ovat urheilijalähtöiset valmennuskäytännöt junioriurheilussa.
Näytetään 1-10/28