Kulttuurikahvila Monroe tarjoaa herkkua masulle ja mielelle

Kajaanin kulttuurikahvila Monroe käynnistyi Kulttuuripaja Marilynin nuorten mielenterveyskuntoutujien aloitteesta pop-up-kahvilana ja kasvoi kuukausittaiseksi teemakahvilaksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoituksella. Kahvilan tavoitteena on toimia siltana valtaväestön ja yhteiskunnan marginaalissa elävien nuorten välillä.

Läksykerho on hyöty ja hupi samassa paketissa

21-vuotiaalla oululaisella Faiza Abdulqadirilla oli idea: tarvitaan läksykerho ainaisten kahvittelukerhojen sijaan. Ideasta tuli totta sinnikkyydellä, Rauhankasvatusinstituutin työpajan avulla sekä Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoituksella. Pian läksykerholaiset jo puursivat yhteisvoimin niin, että ajantajukin välillä katosi.

Kohtauspaikka jopa koronan aikaan

Y-Line on Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoittama nettikeskusteluhanke nuorilta nuorille. Teemailloissa pureudutaan nuoria askarruttaviin aiheisiin, päiväsaikaan virtuaalikahvitellaan. Tavoitteena on torjua syrjäytymistä keskustelemalla matalalla kynnyksellä, avoimesti ja anonyymisti.

Jotta yliopisto ei olisi valkoisten klubi

Yliopiston ovet aukenivat Jenny Kasongolle, kun hän kävi Euroopan solidaarisuusjoukkojen tukeman, näkyvien vähemmistöjen edustajille suunnatun Equality as Preparation -valmennuskurssin. Valmennuskurssi- ja mentorointihanke syntyi reaktiona koulutuksen periytyvyyteen, maahanmuuttajien aliedustukseen ja rakenteelliseen rasisimiin yliopistossa.

Pitkään jatkunut vapaaehtoistyö Suomen luonnonsuojeluliitossa edistää uusiutuvan energian käyttöä Euroopassa

Vuodesta 2012 lähtien Suomen luonnonsuojeluliitossa on työskennellyt yhteensä 60 nuorta vapaaehtoista eri puolilta Eurooppaa. Vapaaehtoisten avulla on tehty pitkäjänteistä ilmastotyötä ja edistetty EKOenergia-ympäristömerkin kansainvälistymistä. Pitkään jatkunut toiminta on YK:n tunnustamaa ja tuo uusiutuvaa energiaa myös työyhteisöön.

Jotta yliopisto ei olisi valkoisten klubi

Yliopiston ovet aukenivat Jenny Kasongolle, kun hän kävi Euroopan solidaarisuusjoukkojen tukeman, näkyvien vähemmistöjen edustajille suunnatun Equality as Preparation -valmennuskurssin. Valmennuskurssi- ja mentorointihanke syntyi reaktiona koulutuksen periytyvyyteen, maahanmuuttajien aliedustukseen ja rakenteelliseen rasisimiin yliopistossa.

Eveliina Torkkeli: Nuorten tiedon ja osallistumisen lisäämiseksi on panostettava innostamisen ikuisuuskysymykseen

Eveliina Torkkeli osallistui ensimmäiseen nuorisovaihtoonsa vuosikymmen sitten – ja koukuttui kansainvälisiin nuorten osallistumismahdollisuuksiin. Eveliina on kiitollinen omista kokemuksistaan, mutta samaan aikaan häntä mietityttää nuorisoystävällisen tiedon saatavuus sekä nuorten jakautuminen aktiivisiin osallistujiin ja vaikeammin tavoitettaviin nuoriin.

Inês Oliveira ja Betty Pineiro: Osallistava yhteiskunta tuntuu usein utopistiselta, mutta erilaisten ihmisten kohtaaminen auttaa

Portugalilainen Inês Oliveira ja espanjalainen Betty Pinieiro tulivat Suomeen vapaaehtoistyöjaksolle Sininauhasäätiöön. He eivät näe esimerkiksi mahdollisuuksien tasa-arvon toteutuvan Euroopassa maiden välillä tai sisällä, mutta löytävät merkitystä pyrkimyksestä kohdata, ymmärtää ja kunnioittaa kaikkia ihmisiä.

Valo Vesikauris: Kaikkien sukupuolten yhdenvertaisuuden tavoittelu edellyttää moninaisuuden tunnistamista

Yhdenvertaisuus on helsinkiläiselle transaktivistille ja opiskelijalle Valo Vesikauriille tärkeä teema. Hänestä meidän olisi syytä kuunnella nuoria sekä huomioida paremmin sukupuolten moninaisuus ja kunkin sukupuolen kohtaamien ongelmien erityispiirteet.

Kansainvälisellä yhteistyöllä kohti kestävää tulevaisuutta

Maailma avoinna -webinaarin teemaksi valikoitui kestävä kansainvälisyys, sillä aihe vaikuttaa yhä enemmän siihen, millaisia valintoja nuoret tulevaisuutensa osalta haluavat tehdä. Ilmiö on huomattu...
Näytetään 1-10/83