Euroopan nuorisoviikko juhlisti nuorten yhteiskunnallista osallisuutta

Euroopan komission järjestämä Euroopan nuorisoviikko nosti jälleen esiin nuoret sekä nuorille tärkeät arvot ja yhteiskunnalliset kysymykset. Tämän vuoden teema oli ”Tuo äänesi kuuluviin”. Lähestyvät EU-vaalit houkuttelevat näkemään oman äänen käyttämisen vahvistumisen ja demokratian äänestämisen näkökulmasta, mutta nuorten yhteiskunnallista osallisuutta vahvistetaan ja edistetään erityisesti arjessa.

Opetushallitus selvitti, miten edistämme nuorten kansainvälistymistä

Opetushallituksen Suuntaviivoja kansainvälistymiseen -katsaus tiivistää opetuksen järjestäjien ja yhteiskunnallisten vaikuttajien näkemyksiä siitä, millaisia hyötyjä nuorten ja nuorten aikuisten kansainvälistymisestä on ja miksi siihen pitää satsata.

”Perspektiiviä lähdin hakemaan, ja sitä kyllä sain” – kuntien osallisuustyötä esitelleellä kansainvälisellä opintovierailulla oli tarjottavaa myös kotimaisille osallistujille

Sarjassaan toinen Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto (Nuva) ry:n ja EU:n nuoriso-ohjelmien Suomen kansallisen toimiston järjestämä opintovierailu veti Helsinkiin nuorten osallisuudelle omistautuneita nuorisoalan ammattilaisia ympäri Eurooppaa. Suomalaisosallistujat pääsivät tutustumaan eurooppalaisiin todellisuuksiin, ammentamaan ideoita omaan työhönsä sekä paistattelemaan poikkeuksellisessa ilmapiirissä.

Kansalaisyhteiskunnan toimijat kansainvälistyvät EU-tuella

Erasmus+, Euroopan solidaarisuusjoukot ja Luova Eurooppa -ohjelmista tuettiin vuonna 2023 nuorisoalan sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuurikentän kansainvälistymistä. Näistä EU-ohjelmista myönnettiin viime vuonna avustuksia Suomeen liikkuvuushankkeiden toteuttamista varten yli 6,5 miljoonaa euroa. Kansalaisyhteiskunnan lisäksi ohjelmista tuetaan kunnallisen nuorisotyön kansainvälistymistä.

Kutsu nuorisoalan paikallisille toimijoille: lähde esittelemään organisaationne hyviä käytäntöjä kansainvälisestä nuorisotyöstä!

Tee hyvä työsi näkyväksi – näytä mistä olette ylpeitä kansainvälisen nuorisotyön toteutuksessa muille Suomessa toimiville nuorisotyön ammattilaisille. Lähde mukaan järjestämään yhteistyössä Opetushallituksen Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien kansallisen toimiston kanssa pienimuotoisia kansallisia opintovierailuja, joissa esitellään kansainvälisen nuorisotyön innovaatioita ja strategisia käytäntöjä – erityisesti kunnissa ja paikallisesti!

Anton Linja ja Rebekka Laihonen: Yhteiskunnallinen keskustelu kaipaa uudistamista

Lukiolaiset Anton Linja ja Rebekka Laihonen kuuluvat reilun kymmenen nuorisoseuralaisen porukkaan, joka ei saa tarpeekseen keskustelusta. Nuorilla on sananen – itse asiassa montakin – sanottavanaan sekä suomalaisen keskustelukulttuurin että yhteiskunnallisen keskustelun kehittämistarpeista.

Jenny Kuoppamaa: Kansainvälisyys ei vaadi täydellisyyttä

25-vuotias Jenny Kuoppamaa vietti viime syksynä kaksi kuukautta vapaaehtoistyössä Kroatiassa. Lämpimän ja ihmisläheisen Jennyn suurimpia oivalluksia oli, ettei ulkomailla tarvitsekaan olla täydellinen. Matalan kynnyksen kansainvälistymismahdollisuuksia hän toivoo nuorille lisää.

Etsimme korkeakouluharjoittelijaa EU-ohjelmaviestintään

Harjoittelussasi pääset hyödyntämään jo oppimaasi ja kehittämään osaamistasi. Työtehtävät liittyvät erityisesti EU:n rahoitusohjelmien Luova Eurooppa, Erasmus+ nuorisoalalle ja Euroopan...

Nuorten näkemyksille lisää painoarvoa EU:ssa Euroopan nuorisovuoden 2022 perintönä

Euroopan komissio aikoo ottaa käyttöön ns. nuorisotestin (”youth check”), jonka tarkoitus on varmistaa, että päätösten vaikutus nuoriin on huomioitu. Tätä täydentävät erityisesti useat nuorille...

Kansainväliset kokemukset kasvattivat Petra Nylundista itsevarman, yhteistyökykyisen ja kielitaitoisen

Petra Nylund on kokenut kansainvälisen vapaaehtoistoiminnan kaikki roolit kotimajoittajasta tekijään ja hallinnoijaan. Lapsuudenkodissa oli katto korkealla; kansainvälisyys oli Nylundille nuoruudesta saakka ”vain elämää”. Sittemmin vuodet Unkarin syrjäseudulla vapaaehtoisena sekä opiskelijana Budapestissa paitsi varustivat kallisarvoisella osaamisella, myös kirkastivat tulevaisuuden haaveet.
Näytetään 1-10/97