Nuorten yhteisestä mielenkiinnonkohteesta ja vaikuttamishalusta, siitä olivat toukokuun hakukierroksen solidaarisuushankkeet tehty

Toukokuussa päättyneellä Euroopan solidaarisuusjoukkojen hakukierroksella juhlivat kaikki hakijat; yksikään haettu hanke ei jäänyt ilman rahoitusta. Haussa olivat vain solidaarisuushankkeet, joille avustuksia myönnettiin yhteensä vajaan 63 000 euron edestä.

Nuorten mielenterveystyön painopiste siirtymässä ongelmien ehkäisystä hyvinvoinnin edistämiseen

Mental Health in Youth Work -hanke edistää myönteisen mielenterveystiedon lisääntymistä, kehittää nuorisotyöntekijöiden osaamista sekä lisää nuorisolähtöisyyttä nuorten mielenterveyden tukemisessa. Pitkäkestoinen yhteistyöhanke on Suomen kansallisen Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien toimiston koordinoima.

”Päivän pienikin positiivinen sisältö voi olla käännekohta yhteiskunnan rattaista pudonneelle” – helmikuun hakukierroksella rahoitettiin jälleen solidaarisuustekoja

Helmikuun hakukierros sujui Euroopan solidaarisuusjoukkojen osalta mukavasti. Vapaaehtoistoimintaan varatut avustukset myönnettiin täysimääräisesti. Rahoitusta sai myös moni uusi solidaarisuushanke. Hakukierroksella jaettujen avustusten kokonaismäärä oli hieman alle 1,8 miljoonaa euroa.

”Niitä on aika lailla kaikilla” – Näkövammaisten huonot liikuntakokemukset ovat niin yleisiä, että joukko nuoria haki EU-rahaa tilanteen korjaamiseksi

Monella näkövammaisella on karuja muistoja ohjatusta liikunnasta. Tilanteen parantamiseksi seitsemän näkövammaisen nuoren ryhmä aikoo itse järjestää liikunnanohjaajille koulutusta EU-avustuksen turvin...

Länsi-Saimaan 4H tarttui nopeasti mahdollisuuteen vastaanottaa vapaaehtoisiksi ukrainalaisnuoria

Ukrainalaiset Olha ja Sofiia lähtivät vapaaehtoisiksi kehittääkseen osaamistaan ja voidakseen kokea olevansa hyödyksi – sekä ennen kaikkea turvassa. Nuorten motivaatio vapaaehtoistyöhön on kotimaan tilanteesta huolimatta korkealla, ja vastaanotto Luumäellä on tuntunut lämpimältä.

Uusia ohjeita Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien hankkeille Ukrainasta sotaa paenneiden tukemiseksi

Euroopan komissio on julkaissut tarkennettuja ohjeita Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien hankkeille Venäjän Ukrainaan kohdistamaa hyökkäystä paenneiden henkilöiden tukemiseksi. Ohjelmista avustusta saaneilla hankkeilla on mahdollisuus mukauttaa hanketoimintaa ohjelman sääntöjen puitteissa.

Rauhantekoja solidaarisuushankkeissa

Viimeisimmän nuorisobarometrin mukaan nuoret kannattavat yksimielisimmin rauhan päämäärää. Kulttuurienvälisen rauhanomaisen yhteiselon tematiikka näkyy myös nuorten solidaarisuushankkeissa. Nyt tutustumme kolmeen solidaarisuushankkeeseen, joissa nuoret oppivat rauhantaitoja ja tekevät käytännön rauhantekoja.

Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -hankkeissa voi tukea Ukrainasta sotaa paenneita

Euroopan unioni tarjoaa Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien hanketoimijoille mahdollisuuden tukea sotaa paenneita ja siitä kärsiviä ukrainalaisia.

Päivitetty 3.3.: Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vaikutus käynnissä oleviin EU-ohjelmien hankkeisiin sekä kansainväliseen liikkuvuuteen

Käynnissä oleviin Erasmus+ - ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmista rahoitettuihin hankkeisiin ja kansainvälisiin liikkuvuuksiin sovelletaan Ukrainan kriisin johdosta ns. force majeure -sääntöä.

Henkilökuvassa #kvosaaja: Kuinka tuoda maailma kylään maaseudulle

#Kvosaaja-juttusarjamme päätökseensä tuova vieras on Länsi-Saimaan 4H-toiminnanjohtaja Merja Kuukka. Kuukka tietää ja tuntee tekevänsä merkityksellistä työtä edistäessään yhdenvertaisuutta, kansainvälisyyttä ja kotikansainvälisyyttä harvaan asutulla seudulla. Kuukan mukaan maaseutukontekstissa valttia ovat kärsivällisyys, nuorten tukeminen sekä pitkien välimatkojen huomioon ottaminen.
Näytetään 1-10/70