Kulttuurikahvila Monroe tarjoaa herkkua masulle ja mielelle

Kajaanin kulttuurikahvila Monroe käynnistyi Kulttuuripaja Marilynin nuorten mielenterveyskuntoutujien aloitteesta pop-up-kahvilana ja kasvoi kuukausittaiseksi teemakahvilaksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoituksella. Kahvilan tavoitteena on toimia siltana valtaväestön ja yhteiskunnan marginaalissa elävien nuorten välillä.

Jotta yliopisto ei olisi valkoisten klubi

Yliopiston ovet aukenivat Jenny Kasongolle, kun hän kävi Euroopan solidaarisuusjoukkojen tukeman, näkyvien vähemmistöjen edustajille suunnatun Equality as Preparation -valmennuskurssin. Valmennuskurssi- ja mentorointihanke syntyi reaktiona koulutuksen periytyvyyteen, maahanmuuttajien aliedustukseen ja rakenteelliseen rasisimiin yliopistossa.

Läksykerho on hyöty ja hupi samassa paketissa

21-vuotiaalla oululaisella Faiza Abdulqadirilla oli idea: tarvitaan läksykerho ainaisten kahvittelukerhojen sijaan. Ideasta tuli totta sinnikkyydellä, Rauhankasvatusinstituutin työpajan avulla sekä Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoituksella. Pian läksykerholaiset jo puursivat yhteisvoimin niin, että ajantajukin välillä katosi.

Sataedun oikea naru

Jo nyt on kumma, kun ei minkään kunnan nuorisotoimi tartu vapaaehtoispalveluun tai muihin loistaviin kansainvälistymisideoihin! ihmetteli Riitta Hirsikoski. Valkea alue kartalla Satakunnan...

Sakris Kupila: Kyllä nuoret haluavat vaikuttaa, mutta kuullaanko nuoria?

Setan 23-vuotias puheenjohtaja Sakris Kupila on törmännyt ennakkoluuloihin ja väheksyntään, mutta ei ole antanut sen haitata. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia edistävän Seta ry:n puheenjohtaja. Opiskelee lääketiedettä Helsingin yliopistossa.

Laura Kolehmainen: Muiden kanssa yhdessä tekeminen on se tapa, jolla saadaan vaikutuksia aikaan

Laura Kolehmainen turhautui siihen, ettei ilmastonmuutoksen torjuntaa otettu tarpeeksi vakavasti ja perusti Ilmastoveivi-kampanjan, jossa on nyt mukana kymmeniä tuhansia ihmisiä.
Näytetään 1-6/6