IPAHEW-verkosto parantaa ikääntymiseen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita

The Interregional Platform for Ageing, Health and Wellbeing eli IPAHEW-verkoston toiminnan kantavana teemana on ikääntymiseen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien palveluiden ja toimintamallien parantaminen. Yhteisen teeman kautta huomattiin, että haasteet ovat samankaltaisia joka puolella, vaikka fyysinen ympäristö olisi hieman erilainen. Verkosto perustettiin projektisarjan viimeisessä hankkeessa vuonna 2015.

REN-projektissa löydettiin vastauksia maaseutualueiden haasteisiin

Rural European Network -projektiin osallistui yhteensä kahdeksan kuntaa Suomesta, Ruotsista, Italiasta, Espanjasta ja Kroatiasta. Suomesta mukana oli Jalasjärven kunta, jossa hankkeen yhteyshenkilönä ja koordinaattorina toimi vuoden 2015 loppuun saakka markkinointisihteeri Taru Patteri.

Torniossa kahden maan raja on luonteva osa arkea

Pari vuotta sitten Suomeen tuli ennätysmäärä maahanmuuttajia ja moni heistä nimenomaan Tornion kautta. Tornion nuorisotoimessa työskentelevän nuoriso-ohjaaja Jan-Mikael Hakomäen mukaan paikallinen nuorisoneuvosto pohti jo tuolloin, pitäisikö asiaan ottaa jollakin tavalla kantaa.

Rautjärven kunta kehitti uusia menetelmiä historian opetukseen

Vuoden 2017 tammikuuhun saakka kestävän Eurooppalainen muistiperintö -hankkeen tavoitteena on luoda sellaista opetusmateriaalia, jonka kautta etenkin yläkouluikäiset nuoret oppisivat ymmärtämään paremmin toista maailmansotaa. Hanketta koordinoi Rautjärven kunta kumppaneinaan Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Tarton yliopisto.

Suomalaisten ja serbialaisten yhteishankkeessa edistetään rauhaa ja solidaarisuutta Euroopassa

Rauhankasvatusinstituutilla on pitkät perinteet rauhankasvatustyön toteuttamisessa kouluissa, nuorisotyössä sekä järjestö- ja harrastustoiminnassa. Siksi on luontevaa, että juuri sen koordinoiman ”Anatomy of Ostracism” -hankkeen tavoitteena on rauhan, solidaarisuuden ja tasa-arvon edistäminen Euroopassa. Kansainvälisenä kumppanina hankkeessa on serbialainen kolmannen sektorin toimija DeaDia.

3i-hanke muistuttaa Euroopan unionin peruspilareista

Taustalla omat kokemukset Irlannista kotoisin olevan Kalajoen kaupungin kansainvälisten asioiden päällikön William O’ Gormanin mukaan hankeidean taustalla olivat hänen omat kokemuksensa. Hän huomasi...
Näytetään 1-6/6