Kuratointia ja keskeneräisyyttä

PARALLEL -European Photo Based Platform on EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama valokuvataiteen foorumi. Sen tavoitteena on antaa näkyvyyttä taiteilijoiden ja kuraattorien työlle, sekä parantaa alan yhteistyöverkostoja Euroopassa. Toiminnan kantava ajatus on tuoda nuoria valokuvaajia ja kuraattoreja yhteen ja auttaa molempia luomaan uusia kansainvälisiä kontakteja ja näyttelyverkostoja. Foorumissa on mukana 18 eurooppalaista valokuva-alan organisaatiota, joista yksi on Suomen valokuvataiteen museo. Taiteilijana foorumin toimintaan Suomesta osallistunut valokuvaaja Nita Vera oppi PARALLELin kautta erityisesti ryhmänäyttelyiden työstämisestä sekä verkostojen luomisesta.

Teoston koordinoimassa Future Songwriting -hankkeessa katsotaan eteenpäin – digitaalisilla työkaluilla tuetaan uuden musiikintekijäsukupolven kasvua

Future Songwriting -hankkeessa luodaan eurooppalaisille lapsille ja nuorille mahdollisuus monipuolisempaan musiikkikasvatukseen. Tavoitteena on musiikinopetuksen kehittäminen ja uuden musiikintekijäsukupolven kasvun ja koulutuksen tukeminen. Hanketta koordinoi suomalainen Teosto, joka edustaa Suomessa noin 33 000:ta kotimaista ja lähes kolmea miljoonaa ulkomaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikinkustantajaa. Future Songwriting on Teoston ensimmäinen EU-hanke.

Verkostot auki valokuvataiteen tekijöille

Suomen valokuvataiteen museolle Luova Eurooppa -hankkeet ovat hyvä keino pysyä ajan tasalla alan kehityksestä ja tavata muita toimijoita. Museoon ne ovat tuoneet kansainvälisiä näyttelyitä ja tekijöitä, taiteilijoille ne ovat avanneet alan verkostoja ja näköalapaikkoja.

Creative Lenses -hankkeessa kulttuuriorganisaatioiden toiminta ja rahoitus olivat suurennuslasin alla

Creative Lenses -hankkeessa tutkittiin vuosina 2015–2019 liiketoimintamalleja kulttuuri- ja taidekontekstissa. Hankkeen koordinaattorina toimi Suomen suurinta kulttuurikeskusta hallinnoiva Kiinteistö Oy Kaapelitalo, jonka alaisuudessa toimivat Kaapelitehtaan ja Suvilahden kiinteistöt. Kaapelitalon on toimialallaan poikkeuksellinen – iso ja tulorahoitteinen. Yrityksen henkilöstöosaaminen ja resurssit mahdollistivat koordinaattoriksi lähtemisen, ja vahvat verkostot toimivat hyvänä pohjana strategiaa tukevalle tekemiselle. Koordinoinnin lisäksi organisaatiossa tehty kehittämistyö oli yksi hankkeen kahdeksasta case-esimerkistä.
Näytetään 1-4/4