Yhteisymmärrys EU-budjetista melkein saavutettu - Luovalle Euroopalle luvassa 2,2 miljardia

Pitkään jatkuneiden neuvottelujen jälkeen Euroopan parlamentti hyväksyi EU-maiden johtajien heinäkuussa hyväksymän vuosien 2021-2027 EU-budjetin sekä EU:n elpymisrahaston. Luovan Euroopan budjetti on noussut tässä sopimuksessa aiemmin esitetystä 2,2 miljardiin euroon. Tämä on korkein ohjelmalle neuvottelujen aikana ehdotettu budjetti. Lisäystä aiempaan on nyt 600 miljoonaa euroa.

Siltalalle ennätyssumma Luova Eurooppa -ohjelman käännöstukea

Kustannusosakeyhtiö Siltala sai suurimman yksittäisen rahoituksen EU:n Luova Eurooppa -ohjelman tämänvuotisesta käännöstukipotista. Siltalalle myönnettiin maksimituki eli 100 000 euroa, jonka avulla kääntyy suomeksi kymmenen kaunokirjallista teosta Latviasta, Liettuasta, Makedoniasta, Norjasta, Ranskasta, Ruotsista, Saksasta ja Tšekeistä. Kaikkiaan Luova Eurooppa -ohjelman rahoitusta myönnettiin tänä vuonna lähes 3,5 miljoonaa euroa yhteensä 61 kustantamolle.

Luova Eurooppa -lainatakuu laajenee - virolainen Finora toimii myös Suomessa

Virolainen Finora Capital on tehnyt sopimuksen Euroopan Investointirahaston kanssa ja ryhtyy tarjoamaan luovien alojen toimijoille edullisia lainoja Baltian maiden ja Suomen alueella. Järjestely on osa Luova Eurooppa -ohjelman 121 miljoonan euron lainatakausvälinettä.

EU:n liikkuvuusohjelma taiteilijoille käynnistyy taas

i-Portunus -ohjelma taiteilijoiden ja kulttuurialan ammattilaisten liikkuvuuden tukemiseen saa jatkoa. Loppuvuoden 2020 ja vuoden 2021 aikana järjestetään viisi uutta hakukierrosta. Ensimmäinen hakukierros käynnistyy loppuvuodesta 2020. Lisätietoja i-Portunuksen hakuaikataluista julkaistaan syksyn kuluessa ohjelman verkkosivuilla osoitteessa https://www.i-portunus.eu/.

Erasmus+ -ohjelman ylimääräinen rahoitushaku paikkaa koronakriisin jälkiä myös kulttuurisektorilla

Osana Euroopan komission koronakriisistä toipumista edistäviä toimia Erasmus+ -ohjelmassa järjestetään lokakuussa ylimääräinen hakukierros, joka on avoin koulutus- ja nuorisosektorin toimijoiden lisäksi myös taide- ja kulttuurialan organisaatioille. Rahoitushausta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Hakuaika päättyy 29.10.2020.

Kaikki Luova Eurooppa -hankkeet ovat nyt yhden klikkauksen päässä

Luova Eurooppa -hankepankki esittelee 71 EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta (Kulttuurin alaohjelma) osarahoitettua hanketta, joihin osallistuu suomalaisia kulttuuri- ja luovien alojen toimijoita. Hankepankki on julkaistu osoitteessa www.oph.fi/fi/luova-eurooppa-hankkeet.

Musiikkisektorin nousuun koronakriisistä 2,5 milj. euroa – haku rahoitusohjelman toteuttajaksi on nyt auki

Euroopan komissio tukee musiikkikentän selviytymistä koronakriisistä ja sektorin muovautumista entistä kestävämmäksi kohdennetun rahoituksen avulla. Komissio on juuri julkaissut ehdotuspyynnön, jonka kautta se etsii konsortiota suunnittelemaan ja toteuttamaan innovatiivisen ja tehokkaan tukiohjelman. Tarkoitus on, että konsortio jakaa rahoitusta edelleen kentän toimijoille mahdollisimman pian vuoden 2021 aikana. Haku ohjelman toteuttajaksi päättyy 15.9.2020.

Koronaviruksen vaikutukset Luova Eurooppa -hankkeisiin

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa kansainväliseen liikkuvuuteen ja muihin hanketoimintoihin EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittamissa hankkeissa. Hanketoimijoiden tulee noudattaa kansallisten viranomaisten ohjeita ja matkustustiedotteita, kun arvioidaan, onko hankkeeseen liittyviä matkoja syytä perua tai siirtää virusepidemian vuoksi.

EU kokosi yhteen kulttuurille ja luoville aloille suunnattuja tukitoimiaan koronakriisiin

Euroopan komissio on koonnut yhteen toimenpiteitä, joilla se tukee koronakriisistä kärsiviä kulttuuria ja luovia aloja. Ne liittyvät pääosin Luova Eurooppa -ohjelmaan, mutta alan toimijoiden voi olla mahdollista hyödyntää myös muita tukitoimia.

Vuoden 2021 eurooppalaiset kulttuuriperintöpalkinnot haettavana

On aika hankkia kansainvälistä tunnustusta tehdylle työlle ja hakea alan merkittävintä palkintoa Suomen ja Euroopan mittakaavassa erityisille kulttuuriperintöhankkeille. EU ja Europa Nostra palkitsevat eurooppalaista kulttuuriperintöä vaalivia hankkeita neljässä eri kategoriassa.
Näytetään 1-10/34