EU:n rahoitusmahdollisuudet musiikkialalle esillä WOMEX-valmennuksessa

Luova Eurooppa -yhteyspiste toteutti yhteistyössä Music Finlandin kanssa valmennussession maailman- ja kansanmusiikin suurtapahtumaan WOMEXiin Tampereelle lokakuussa lähteville suomalaisille syyskuussa 2019. Tilaisuudessa esiteltiin EU:n rahoitusmahdollisuuksia kansainvälistymiseen, joista keskeisimmät ovat Luova Eurooppa -ohjelman yhteistyöhankkeet ja Music Moves Europe -aloitteen pilottihankkeet. Kuluvan syskyn aikana toteutetaan neljä MME-rahoitushakua ja Luova Eurooppa -ohjelman viimeinen yhteistyöhankkeiden hakukierros. Parhaillaan rahoitusta voi hakea pienten keikkapaikkojen yhteistyöhön sekä nuorten muusikkojen liiketoimintaosaamista vahvistavien koulutusohjelmien toteuttamiseen.

Europa Nostra -kulttuuriperintöpalkinnot haettavana

Kulttuuriperinnön eurooppalaiset palkinnot ovat haettavissa vielä lokakuun alkuun saakka. EU:n ja Europa Nostran palkinto voidaan myöntää esimerkillisille hankkeille ja aloitteille eurooppalaisen kulttuuriperinnön vaalimiseksi. Lisäksi palkito voidaan myöntää yksilöille tai yhteisöille kulttuuriperinnölle omistautuneesta työstä. Palkintoja rahoitetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta.

Suomi menestyi Luova Eurooppa -hanketukien jaossa

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman (Kulttuurin alaohjelma) vuonna 2019 käynnistyviä eurooppalaisia yhteistyöhankkeita koskevat hakutulokset on julkaistu. Rahoitusta myönnettiin yhteensä 44,6 miljoonaa euroa kaikkiaan 106 yhteistyöhankkeelle. Suomeen tukea myönnettiin miljoona euroa yhteensä 16 hanketoimijalle. Luova Eurooppa -ohjelman rahoituksella käynnistyy kuluvan vuoden aikana kolme Suomesta koordinoitua hanketta, joiden vetovastuussa ovat Museovirasto, Music Manager's Forum Finland ja Perpetuum Mobile.

Kaksi Music Moves Europe -hakua avattu! Tarjolla tukea koulutusohjelmiin ja esityspaikkojen toiminnan kehittämiseen

Music Moves Europe on yksi Euroopan komission pilottiohjelmista, joilla testataan tukitoimia seuraavalle ohjelmakaudelle vuosille 2021-2027. Elokuussa avattiin kaksi vuoden 2019 kuudesta hausta.

Suomen EU:n puheenjohtajuuskausi avattiin 8.7.2019 – myös kulttuuriin haetaan voimaa koulutuksesta, kestävyydestä ja kilpailukyvystä

Kesäinen juhlatapahtuma kokosi heinäkuisena maanantaina paljon väkeä piknikille Helsingin Töölönlahdelle Suomen puheenjohtajuuskauden avajaisten kunniaksi. Juhlassa oli perinteikkään avauspuheen lisäksi ohjelmaa kaikenikäisille kansalaisille ja Pelikenttänä EU -info. Lastenlava oli tapahtuman ylivoimaisesti suosituin kohde – lapsiperheitä oli saapunut sankoin joukoin ihailemaan Pikku Papun Orkesteria ja Leikkipuisto Lorun musiikkileikkihetkeä. Nurmikentälle oli sijoitettu erilaisia eurooppalaisia pihapelejä ja pienessä teltassa pääsi tutustumaan lähietäisyydeltä saunamestarin vastanäytökseen. Kesäpäivän viettäjien sykettä nostivat Päivätanssit ja 1920-luvun jumppa.

i-Portunus -liikkuvuustuen viimeinen hakukierros avautuu elokuussa

EU:n kulttuurialan liikkuvuuspilottiohjelman i-Portunuksen viimeinen hakukierros avautuu 14. elokuuta. Visuaalisten ja esittävien taiteiden ammattilaiset ja ryhmät voivat hakea ohjelmasta tukea ammatillisiin liikkuvuuksiin Euroopassa. Hakemusten määräaika umpeutuu 5. syyskuuta klo 15 (Suomen aikaa).

Jätitkö hakemuksen yhteistyöhankkeiden viime syksyn haussa? Muista nämä!

Hakijat (= koordinaattoriorganisaation laillinen edustaja) saavat sähköpostilla tiedon valintojen tuloksista toimeenpanovirasto EACEA:sta Brysselistä. EACEA julkaisee tulokset aikanaan...

Kulttuurin pilottihakuja avattu, Music Moves Europe -haut tulossa

Euroopan komissio toteuttaa vuonna 2019 joukon pilottihakuja, joilla testataan tukitoimia seuraava ohjelmakautta (2021 alkaen) varten. Parhaillaan haettavissa on rahoitusta kahdelle pilottihankkeelle: Makers' Mobility ja Cultural and Creative Industries. Kummankin hakuaika päättyy 12.8.2019. Loppuvuoden aikana tullaan vielä avaamaan mm. kuusi Music Moves Europe -aloitteeseen liittyvää pilottihakua.

i-Portunus -liikkuvuustuen toinen hakukierros on auki!

i-Portunus -liikkuvuustuen toinen hakukierros on auki. Tukea eri pituisiin liikkuvuusjaksoihin voivat hakea Luova Eurooppa -ohjelmaan kuuluvista maista tulevat visuaalisten ja esittävien taiteiden ammattilaiset. Haku päättyy 24.6.2019.

Piia Leinon Taivas voitti EU:n kirjallisuuspalkinnon

Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon (European Union Prize for Literature, EUPL) voittajat 2019 on julkaistu. Suomen-voittaja on Piia Leinon romaani Taivas (Kustantamo S&S, 2018). Palkintoa rahoitetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta ja sen suuruus suuruus on 5000 euroa. Aiemmin palkinto on myönnetty Suomeen Selja Ahavalle (Taivaalta tippuvat asiat, 2016), Katri Lipsonille (Jäätelökauppias, 2013) ja Riku Korhoselle (Lääkäriromaani, 2010).
Näytetään 1-10/12