Erasmus+ -ohjelman ylimääräinen rahoitushaku paikkaa koronakriisin jälkiä myös kulttuurisektorilla

Osana Euroopan komission koronakriisistä toipumista edistäviä toimia Erasmus+ -ohjelmassa järjestetään lokakuussa ylimääräinen hakukierros, joka on avoin koulutus- ja nuorisosektorin toimijoiden lisäksi myös taide- ja kulttuurialan organisaatioille. Rahoitushausta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Hakuaika päättyy 29.10.2020.

Kaikki Luova Eurooppa -hankkeet ovat nyt yhden klikkauksen päässä

Luova Eurooppa -hankepankki esittelee 71 EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta (Kulttuurin alaohjelma) osarahoitettua hanketta, joihin osallistuu suomalaisia kulttuuri- ja luovien alojen toimijoita. Hankepankki on julkaistu osoitteessa www.oph.fi/fi/luova-eurooppa-hankkeet.

Musiikkisektorin nousuun koronakriisistä 2,5 milj. euroa – haku rahoitusohjelman toteuttajaksi on nyt auki

Euroopan komissio tukee musiikkikentän selviytymistä koronakriisistä ja sektorin muovautumista entistä kestävämmäksi kohdennetun rahoituksen avulla. Komissio on juuri julkaissut ehdotuspyynnön, jonka kautta se etsii konsortiota suunnittelemaan ja toteuttamaan innovatiivisen ja tehokkaan tukiohjelman. Tarkoitus on, että konsortio jakaa rahoitusta edelleen kentän toimijoille mahdollisimman pian vuoden 2021 aikana. Haku ohjelman toteuttajaksi päättyy 15.9.2020.

Koronaviruksen vaikutukset Luova Eurooppa -hankkeisiin

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa kansainväliseen liikkuvuuteen ja muihin hanketoimintoihin EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittamissa hankkeissa. Hanketoimijoiden tulee noudattaa kansallisten viranomaisten ohjeita ja matkustustiedotteita, kun arvioidaan, onko hankkeeseen liittyviä matkoja syytä perua tai siirtää virusepidemian vuoksi.

EU kokosi yhteen kulttuurille ja luoville aloille suunnattuja tukitoimiaan koronakriisiin

Euroopan komissio on koonnut yhteen toimenpiteitä, joilla se tukee koronakriisistä kärsiviä kulttuuria ja luovia aloja. Ne liittyvät pääosin Luova Eurooppa -ohjelmaan, mutta alan toimijoiden voi olla mahdollista hyödyntää myös muita tukitoimia.

Vuoden 2021 eurooppalaiset kulttuuriperintöpalkinnot haettavana

On aika hankkia kansainvälistä tunnustusta tehdylle työlle ja hakea alan merkittävintä palkintoa Suomen ja Euroopan mittakaavassa erityisille kulttuuriperintöhankkeille. EU ja Europa Nostra palkitsevat eurooppalaista kulttuuriperintöä vaalivia hankkeita neljässä eri kategoriassa.

Tampere, Oulu ja Savonlinna toiselle kierrokselle Euroopan kulttuuripääkaupunkikilvassa

Arviointiraati näki potentiaalia Tampereen, Oulun ja Savonlinnan hakemuksissa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Koko kolmikko jatkaa esivalinnasta toiselle kierrokselle kilvan kiristyessä.

Komissio tukee eurooppalaisen esittävän taiteen levitystä 2,5 miljoonalla eurolla – haun toteuttajan haku nyt auki

Komission uusi esittäville taiteille (teatteri, tanssi, sirkus ja katutaide) suunnattu levitystuki oli suunnitteilla jo aiemmin. Koronatilanteen esittäville taiteille aiheuttaman kriisin myötä tuen...

Suomen kulttuuripääkaupungin valintaprosessi etenee

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki valitaan Suomesta. Arviointiraati kokoontuu juhannuksen jälkeisellä viikolla, ja silloin selviää jatkoon pääsevät hakijakaupungit. Ehdolla Suomen seuraavaksi kulttuuripääkaupungiksi ovat Oulu, Savonlinna ja Tampere. Kaupunkien hakemukset arvioi riippumattomista eurooppalaisista kulttuurialan asiantuntijoista koostuva raati. Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt 12-henkiseen raatiin Suomesta kaksi asiantuntijaa: Kai Amberlan ja Riitta Vanhatalon. Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -raati kokoontuu 23.–24.6.2020 Helsingissä. Hakijakaupungit kutsutaan tuolloin esittelemään raadille suunnitelmiaan. Esivalinnan läpäisseiden kaupunkien nimet julkistetaan 24.6.2020.

Luova Eurooppa -ohjelman viimeiset yhteistyöhankkeet valittu: Cultura-säätiölle tuntuva hankerahoitus

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoituksesta eurooppalaisille yhteistyöhankkeille kilpaili ohjelman viimeisellä hakukierroksella 391 hakemusta. Rahoitettaviksi on valittu 113 hanketta, joita tuetaan yhteensä 47 miljoonalla eurolla. Suomalaisia on mukana 11 hankkeessa ja rahoitusta tulee suoraan Suomeen yli 900 000 euroa.
Näytetään 1-10/30