Kampanja kerää kulttuurihankkeiden tarjontaa verkkoon

Euroopan komissio on käynnistänyt somekampanjan #CreativeEuropeAtHome. Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa pyörivän kampanjan tarkoituksena on kerätä ja jakaa EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta rahoitettujen hankkeiden tapahtumia ja sisältöjä, jotka ovat verkossa ja avoimia kaikille Euroopassa.

Koronaviruksen vaikutukset Luova Eurooppa -hankkeisiin

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa kansainväliseen liikkuvuuteen ja muihin hanketoimintoihin EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittamissa hankkeissa. Hanketoimijoiden tulee noudattaa kansallisten viranomaisten ohjeita ja matkustustiedotteita, kun arvioidaan, onko hankkeeseen liittyviä matkoja syytä perua tai siirtää virusepidemian vuoksi.

Luova Eurooppa -ohjelman hakuaikoja jatkettu

Uudet hakuajat ovat: Yhteistyöhankkeet Länsi-Balkanin kanssa - haku päättyy 28.4. Music Moves Europe: Co-creation and co-production - haku päättyy 30.4. Music Moves Europe: Music education and...

Luova Eurooppa -yhteyspisteen kevään tilaisuudet peruttu tai järjestetään etäyhteydellä

Luova Eurooppa -yhteyspiste peruuttaa kaikki kevään tilaisuudet toukokuun loppuun saakka koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Osa tilaisuuksista sekä hankeneuvontatapaamiset pyritään järjestämään etäyhteydellä. Poikkeusjärjestelyistä huolimatta voit olla yhteydessä Opetushallituksen Luova Eurooppa -yhteyspisteeseen kaikissa EU:n Luova Eurooppa -ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä.

Kulttuuriperinnön hyvät käytännöt halutaan jakoon Euroopassa

“Cultural Heritage in Action: sharing solutions for European cities and regions” -hanke etsii kulttuuriperintökentältä hyviä käytäntöjä jakoon Euroopan-laajuisesti. Mukaan halutaan paikallisia tai alueellisia linjauksia, projekteja tai tapahtumia, jotka ovat innovatiivisia, inspiroivia ja vaikuttavia. Hyvien käytäntöjen haku on auki 27.3.2020 saakka.

Suomi mukaan eurooppalaisen runouden Versopolis-verkostoon

Eurooppalaisten runofestivaalien verkosto Versopolis laajentui joulukuussa, kun Nuoren Voiman liitto valittiin mukaan sen toimintaan. Verkosto vahvistaa Euroopan runofestivaalien yhteistyötä sekä julkaisee ja kääntää eurooppalaisten runoilijoiden tekstejä. Runoilijana Suomea edustamaan valittiin Sanna Karlström. Suomeen ensimmäiset kansainväliset Versopolis-runoilijavieraat saapuvat Runokuu-festivaalille elokuussa 2020.

Tukea 8:lle kulttuuria ja audiovisuaalista sisältöä yhdistävälle digitaaliselle hankkeelle

Rahoitusta myönnettiin yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa kaikkiaan 8 hankkeelle. Tukea saivat seuraavat hankkeet: IMZ International Music & Media Centre (AT): Digital Cross Over Gedeon Programmes (FR)...

Kirjallisuuden käännöstuen tulokset julkaistu - tukea 52 hankkeelle

Tukea myönnettiin yhteensä noin 2,5 miljoonaa euroa 52 käännöshankkeelle. Eniten läpimenneitä hankkeita oli Sloveniassa, Serbiassa, Puolassa, Pohjois-Makedoniassa ja Espanjassa. Pohjoismaista ainoana...

EU:n rahoitusmahdollisuudet musiikkialalle esillä WOMEX-valmennuksessa

Luova Eurooppa -yhteyspiste toteutti yhteistyössä Music Finlandin kanssa valmennussession maailman- ja kansanmusiikin suurtapahtumaan WOMEXiin Tampereelle lokakuussa lähteville suomalaisille syyskuussa 2019. Tilaisuudessa esiteltiin EU:n rahoitusmahdollisuuksia kansainvälistymiseen, joista keskeisimmät ovat Luova Eurooppa -ohjelman yhteistyöhankkeet ja Music Moves Europe -aloitteen pilottihankkeet. Kuluvan syskyn aikana toteutetaan neljä MME-rahoitushakua ja Luova Eurooppa -ohjelman viimeinen yhteistyöhankkeiden hakukierros. Parhaillaan rahoitusta voi hakea pienten keikkapaikkojen yhteistyöhön sekä nuorten muusikkojen liiketoimintaosaamista vahvistavien koulutusohjelmien toteuttamiseen.

Europa Nostra -kulttuuriperintöpalkinnot haettavana

Kulttuuriperinnön eurooppalaiset palkinnot ovat haettavissa vielä lokakuun alkuun saakka. EU:n ja Europa Nostran palkinto voidaan myöntää esimerkillisille hankkeille ja aloitteille eurooppalaisen kulttuuriperinnön vaalimiseksi. Lisäksi palkito voidaan myöntää yksilöille tai yhteisöille kulttuuriperinnölle omistautuneesta työstä. Palkintoja rahoitetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta.
Näytetään 1-10/20