Opetushallitus julkaisi tukimateriaalia liittyen lapsen fyysiseen rajoittamiseen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Opetushallitus on julkaissut varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestäjille ja henkilöstölle uutta tukimateriaalia lapsen fyysiseen rajoittamiseen liittyen. Aiemmin on laadittu vastaava...

Luurivapauden eetos, aatos ja konkretia toivat partiolippukunta Käpylän Kuksille Cygnaeus-palkinnon

Vuoden 2023 Cygnaeus-palkinnon tavoitteena oli nostaa esiin toimintaa, joka edistää lasten ja nuorten kasvokkaisia kohtaamisia ja teknologiasta vapaata aikaa. Opetushallituksen asiantuntijat valitsivat teemaksi luurivapaan ajan, koska aihe on juuri nyt hyvin ajankohtainen ja tärkeä.

Kohdataan Educassa – laaja joukko OPH:n asiantuntijoita mukana messuohjelmissa

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa on jälleen täällä! Olemme mukana messuilla 26.–27.1. Helsingin Messukeskuksessa sekä kotimaisella (suomi ja ruotsi) että kansainvälisellä ohjelmalla. Voit tavata asiantuntijoitamme messuosastoillamme lähellä Opettajan olohuonetta osastopaikalla 6m60 sekä Hörnanissa osastopaikalla 6p21, jossa näymme yhdessä Valteri-koulun kanssa. Vuoden 2024 Educan teemana on ”Kohdataan – opettajat, oppijat, rehtorit, johtajat, vanhemmat”. Tapahtuma on maksuton kaikille rekisteröityneille opetus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisille.

Kasvatuksen ja koulutuksen turvallisuussivusto koulutuksen järjestäjien tukena

Kasvatuksen ja koulutuksen turvallisuussivusto tarjoaa tukimateriaaleja varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjille. Uusimmat materiaalit sivustolla liittyvät häiriötilanteisiin varautumiseen ja ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin.

Toisen kotimaisen kielen kehittämisohjelma on loppusuoralla – tulossa useita raportteja, samoin maamerkit ruotsin ja suomen kielelle

Toisen kotimaisen kielen kehittämisohjelmassa julkaistaan kevään aikana useita raportteja ja selvityksiä. Ohjelmassa on lanseerattu myös ruotsin ja suomen kielen suullisen kielitaidon maamerkit kieltenopetuksen ja kielitaidon arvioinnin tueksi. Samalla ohjelman aikataulua on pidennetty kevääseen 2024 asti. Opetushallitus vastaa ohjelman toimenpiteiden toteuttamisesta. Toimenpiteet kattavat kaikki koulutusasteet varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Lisää luurivapaata aikaa! – Vuoden 2023 Cygnaeus-palkinnolla kannustetaan lapsia ja nuoria yhteisöllisyyteen ja ajan viettämiseen kasvokkain

Opetushallituksen myöntämällä Cygnaeus-palkinnolla halutaan nyt nostaa esiin hyviä ideoita lasten ja nuorten luurivapaan ajan lisäämiseen. Vaikka teknologia mahdollistaa uudenlaista yhteisöllisyyttä, on kavereiden kanssa vietetty aika tutkitusti tärkeää.

Tekoäly opetuksen tukena ja monta muuta teemaa – tule tapaamaan asiantuntijoitamme Educa 2024 -messuille!

Opetushallitus on mukana kasvatus- ja opetusalan suurtapahtumassa Educassa kahdella osastolla sekä kotimaisella että kansainvälisellä ohjelmalla. Tule kuuntelemaan asiantuntijoidemme puheenvuoroja muun muassa tekoälystä opetuksen tukena sekä tapaamaan meitä keskustelutuokioiden merkeissä osastoillemme 6m60 ja 6p21 (Hörnan).

Varhaiskasvatuksen henkilöstöstä julkaistiin valtakunnallista tietoa ensimmäistä kertaa

Julkaistuissa kolmessa raportissa tarkastelun alla on vakituinen ja määräaikainen varhaiskasvatushenkilöstö kunnittain ja maakunnittain tilastointiajankohtana 31.12.2022 sekä vuoden 2022 aikainen...

Luupin alla: Oppivelvollisuus kestää Euroopassa keskimäärin 10 vuotta

Oppivelvollisuuteen sisältyy ainakin peruskoulun suorittaminen ja vajaalla puolella EU:n Eurydice-verkoston vertailussa mukana olleista maista lisäksi toisen asteen opintoja. Myös esiopetus on monessa maassa velvoittavaa.

Opetushallitus on päivittänyt verkkosivuilleen ohjeistusta koskien salassapitoa, tietosuojaa ja tietojen säilyttämistä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Opetushallituksen päivittämässä ohjeistuksessa on vastauksia yleisimpiin salassapitoon, tietosuojaan ja tietojen säilyttämistä koskeviin kysymyksiin. Sivulla on tietoa esimerkiksi siitä, mitä tietoa varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta voidaan kirjata pedagogisiin asiakirjoihin ja kenelle tietoa voidaan luovuttaa.
Näytetään 1-10/168