Kansainvälisyyspolku tuo englannin Schildtin lukion käytäville

Schildtin lukiolla on pitkät perinteet kansainvälisestä toiminnasta. Koulu on jo vuodesta 1989 lähtien ollut mukana kansainvälisessä Europroject – Education without Frontiers -verkostossa. Verkostoon...

OECD-vertailu: Sosioekonominen tausta vaikuttaa yhä voimakkaasti koulutusvalintoihin – alueelliset vaihtelut Suomessa pieniä

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on julkaissut vuosittaisen koulutusjärjestelmiä vertailevan indikaattorijulkaisunsa Education at a Glancen. Tämän vuoden julkaisun erityisteemana oli koulutuksen tasa-arvo. Tarkastelu kohdistui pääosin vuoteen 2019.

OECD-vertailu: suomalaisten nuorten koulutustaso laskenut keskitason alapuolelle

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on julkaissut vuosittaisen koulutusjärjestelmiä vertailevan indikaattorijulkaisunsa Education at a Glancen. Tämän vuoden julkaisun erityisteemana oli korkea-asteen koulutus. Tarkastelu kohdistui pääosin vuoteen 2020.

Education at a Glance: Ammatillinen koulutus Suomessa suositumpaa kuin OECD-maissa

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on julkaissut vuosittaisen koulutusjärjestelmiä vertailevan indikaattorijulkaisunsa Education at a Glancen (EAG). Vuoden 2023 julkaisun painopiste on ammatillisessa koulutuksessa. Tarkastelu kohdistui pääosin vuoteen 2021.

EU:n uusin koulutuksen seurantaraportti ei tarjoa yllätyksiä

Euroopan komission vuosittainen Education and Training Monitor seuraa koulutukselle asetettujen EU-tason tavoitteiden saavuttamista. Tuore vuoden 2022 raportti ei sisällä yllätyksiä: Suomi on monella mittarilla edelleen mallioppilas.

Eurooppalainen selvitys: Ukrainasta paenneiden kouluikäisten määrä vaihtelee suuresti Euroopan eri maissa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut vakavan uhkan miljoonille ihmisille, jotka ovat joutuneet pakenemaan kotoaan ja etsimään turvaa Euroopan maista. Euroopan komission Eurydice-verkosto selvitti loppukeväällä, paljonko Ukrainasta paenneita kouluikäisiä eri maissa oli ja millaisia opintojen jatkamiseen liittyviä tukitoimia heille oli tarjolla.

Luupin alla: Oppivelvollisuus kestää Euroopassa keskimäärin 10 vuotta

Oppivelvollisuuteen sisältyy ainakin peruskoulun suorittaminen ja vajaalla puolella EU:n Eurydice-verkoston vertailussa mukana olleista maista lisäksi toisen asteen opintoja. Myös esiopetus on monessa maassa velvoittavaa.

Eurydice-raportti: Kaikkialla Euroopassa perusopetuksen alaluokilla opetellaan eniten äidinkieltä ja matematiikkaa 

Oppivelvollisuuden aikana pakollisia oppiaineita kaikissa Euroopan maissa ovat muun muassa äidinkieli, matematiikka ja luonnontieteet. Tiedot käyvät ilmi Euroopan komission koulutustietoverkosto Eurydicen raportista, jossa tarkastellaan oppivelvollisuuteen kuuluvan yleissivistävän koulutuksen aikana annettujen oppituntien määriä lukuvuonna 2022–2023.

Opettajapula huolestuttaa Euroopassa

Euroopan komission Education and Training Monitor 2023 -seurantaraportin mukaan Suomi on edelleen edistynyt hyvin koulutukselle asetettujen EU-tason tavoitteiden saavuttamisessa. Huoli kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisten saatavuudesta yhdistää kuitenkin laajasti Eurooppaa.

Ruotsi Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaa vuonna 2024

Ruotsi jatkaa työtä sen puolesta, että Pohjola on edelleen puhtaan siirtymän kärkipaikalla sekä globaalisti kilpailukykyinen ja sosiaalisesti kestävä alue. Kilpailukyvyn ja kasvun kannalta on...
Näytetään 1-10/370