72 320 sai opiskelupaikan perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun opiskelijavalinnat on tehty: opiskelupaikan sai 72 320 hakijaa. Hakijoita oli kaikkiaan 81 620, joista hyväksytyksi tuli 89 %.

Lukutaito-ohjelman kevään valtionavustukset jaettu – 19 hanketta 75:stä sai rahoituksen

Lukutaito-ohjelmassa on jaettu keväällä 2025 hankerahoitusta noin 600 000 euroa kansallisen lukutaitostrategian toimeenpanon edistämiseen. Rahoitusta sai 19 hanketta. Kuluneiden kuuden vuoden aikana valtionavustusta on jaettu 121 hankkeelle liki kuusi miljoonaa euroa.

Vauhtia koulun kehittämiseen – kansainvälisyys ei ole vain kivaa ekstraa, vaan osa koulun strategiaa

- Eihän meillä ole täällä mitään, sanoivat nuoret Kalajoen lukion rehtorille Riku Saksholmille. 2000-luvun alun Kalajoki oli pieni maalaiskaupunki, jossa ei ollut kauppakeskuksia eikä stadioneita, ja...

Yhteistä eurooppalaista suuntaa ja tukea arjen työhön

Eurooppalaiset koulutus- ja nuorisoalan verkostot ja toiminnot EPALE – Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi, European School Education Platform/eTwinning, Europassi, Euroguidance ja Eurodesk tukevat Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien tavoitteita ja toteuttamista. Tänä vuonna nämä kaikki toiminnot täyttävät pyöreitä vuosia.

Esi- ja perusopetuksen oppimisen tuen lomakkeet ja käsitteistö julkaistu

Oppimisen tuki uudistuu esi- ja perusopetuksessa 1.8.2025 alkaen. Opetushallitus on julkaissut verkkosivuillaan mallilomakkeet ja käsitteistön. Materiaalit on tarkoitettu esi- ja perusopetuksen järjestäjille ja opettajille paikallisen työn tueksi. Ne tukevat oppilaskohtaisen tuen tarpeen arviointia, tuen suunnittelua sekä tukea koskevan hallinnollisen päätöksen tekemistä.

Perusopetuslaki muuttuu: Liikunnallisen elämäntavan edistäminen velvoittavaksi elokuusta 2026 alkaen

Esi- ja perusopetuksessa täytyy edistää lasten ja nuorten liikunnallista elämäntapaa lain nojalla 1.8.2026 alkaen. Velvoite perustuu perusopetuslain muutokseen, jonka eduskunta hyväksyi huhtikuussa 2025.

Taide- ja ympäristötietoisuutta Mereltä merelle -hankkeessa

Kun ensimmäisen kerran kuulin Kalifornian opintomatkasta, olin kiinnostunut mutta epäileväinen. Olin aina haaveillut Amerikkaan matkustamisesta, mutta englanniksi kommunikointi ja asuminen vieraan...

Koulujen kesälomat Euroopassa: loman kestossa eroa jopa 7 viikkoa – Suomi lähellä eurooppalaista keskiarvoa

EU komission Eurydice-verkoston koulukalenteri (school calendars) kertoo kiinnostavia asioita kesälomista Euroopan maiden peruskouluissa. Suomessa kesäloma kestää noin 9.5 viikkoa. Se on...

Noin 63 000 nuorta päättää tänä keväänä perusopetuksen

Lukuvuoden päättyessä saa noin 63 000 yhdeksäsluokkalaista päätökseen opintonsa perusopetuksessa. Uusia ylioppilaita valmistuu reilut 25 000. Ammatillisesta koulutuksesta valmistuvien määrä täsmentyy heinäkuun alussa.

Opetuksen digitalisaatio etenee suomalaiskouluissa eri tahtiin

Tutkimustiedon valossa näyttää siltä, että digitaalisten laitteiden hyödyntämisessä on Suomessa vielä suuria eroja opettajien ja koulujen välillä. Keskeinen haaste teknologian käytön vakiinnuttamisessa opetukseen on opettajien digipedagoginen osaaminen. Tämä käy ilmi Opetushallituksen tilaamasta tutkimuskatsauksesta, jossa Jyväskylän yliopiston tutkijat perehtyivät opetuksen digitalisaation etenemisestä ja vaikutuksista tehtyihin tutkimuksiin.
Näytetään 1-10/750