Jatkuvaa oppimista edistetään uusilla kehittämishankkeilla

Ensimmäiset valtakunnallisen jatkuvan oppimisen teeman hankkeet ovat aloittaneet. Rahoitusta sai kahdeksan uutta ESR+ -kehittämishanketta. Hankkeissa kehitetään muun muassa toimialakohtaisia...

Anna meille palautetta Oph.fi-sivustosta ja uudistetusta sivuston hausta

Oph.fi-verkkosivuston uudistettu haku on nyt ollut kevään käytössä, ja myös sivuston rakennetta on uudistettu saadun palautteen perusteella. Tämän vuoden asiakaskyselyssä on haun lisäksi teemana opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteiden löydettävyys.

Koottu tukimateriaali kielletyistä esineistä ja aineista julkaistu verkkosivuillamme

Olemme koonneet voimassa olevan lainsäädännön pohjalta tukimateriaalin siitä, mitä esineitä ja aineita ei saa tuoda tai pitää hallussa kasvatuksessa ja koulutuksessa. Teksti on tarkoitettu avuksi kasvatuksen ja koulutuksen järjestäjille varhaiskasvatukseen, esiopetukseen, perusopetukseen, lukiokoulutukseen, ammatilliseen koulutukseen, taiteen perusopetukseen ja vapaaseen sivistystyöhön.

Opetuksessa saa esittää ohjelmia entistä useammalta tv-kanavalta

Opetushallitus on uusinut Kopioston kanssa sekä kopiointi- että tv-ohjelmien käyttölupia koskevat sopimukset. Luvat ovat voimassa kaikissa päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa, maksuttomaan...

Kansalliset osaamismerkit käyttöön vapaassa sivistystyössä – tule mukaan lanseerauswebinaariin 21.3.

Vapaassa sivistystyössä otetaan vuoden 2024 aikana käyttöön kansalliset perustaitojen osaamismerkit, joiden avulla henkilö voi osoittaa osaamistaan. Osaamismerkkien kohderyhmänä ovat erityisesti heikot tai puutteelliset perustaidot omaavat aikuiset. Merkkien avulla voidaan tehdä näkyväksi työelämässä tarvittavaa osaamista. Kansallisten perustaitojen osaamismerkkikokonaisuus esitellään Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä tilaisuudessa 21. maaliskuuta.

Laatuvarmistettu Erasmus+ -jäsenyys eli akkreditointi kiinnostaa yhä opetuksen järjestäjiä

Yhä useampi suomalainen koulutusorganisaatio on akkreditoitu Erasmus+ -ohjelmassa. Ammatillisessa koulutuksessa kattavuus on jo yli yhdeksänkymmentä prosenttia.

MPASSid tarjotaan jatkossa viranomaispalveluna – tätä muutos tarkoittaa

Muutos ei aiheuta olemassa oleville käyttäjäorganisaatioille muita toimenpiteitä kuin uusien käyttöehtojen hyväksymisen ilmoituksella tarjoamamme lomakkeen kautta. Aiemmin allekirjoitetut MPASSid...

MPASSid:n hallintapalvelu on julkaistu – koulutustoimijat pääsevät ensi kertaa tarkastelemaan integraatiotietojaan

Opetushallituksen tarjoaman MPASSid-tunnistuksenvälityspalvelun käytön tueksi rakennettu hallintapalvelu julkaistiin koulutustoimijoiden käyttöön 9.1.2024. Palvelun tavoitteena on lisätä kasvatus- ja...

Kohdataan Educassa – laaja joukko OPH:n asiantuntijoita mukana messuohjelmissa

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa on jälleen täällä! Olemme mukana messuilla 26.–27.1. Helsingin Messukeskuksessa sekä kotimaisella (suomi ja ruotsi) että kansainvälisellä ohjelmalla. Voit tavata asiantuntijoitamme messuosastoillamme lähellä Opettajan olohuonetta osastopaikalla 6m60 sekä Hörnanissa osastopaikalla 6p21, jossa näymme yhdessä Valteri-koulun kanssa. Vuoden 2024 Educan teemana on ”Kohdataan – opettajat, oppijat, rehtorit, johtajat, vanhemmat”. Tapahtuma on maksuton kaikille rekisteröityneille opetus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisille.

Kasvatuksen ja koulutuksen turvallisuussivusto koulutuksen järjestäjien tukena

Kasvatuksen ja koulutuksen turvallisuussivusto tarjoaa tukimateriaaleja varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjille. Uusimmat materiaalit sivustolla liittyvät häiriötilanteisiin varautumiseen ja ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin.
Näytetään 1-10/87