Kansainvälinen nuorisotyö jatkuu ja kehittyy vaikka liikkuvuudet ovat pysähdyksissä toistaiseksi

Erasmus+ Youth in Action -ohjelman vuoden ensimmäinen hakukierros päättyi 11.2.2020. Hakukierroksella myönnettiin 37 hankkeelle yhteensä 1 250 000 euroa kansainväliseen ja paikalliseen nuorisotyöhön. Nuorten hankkeiden aiheissa näkyi nuorten huoli omasta ja ympäristön hyvinvoinnista. Nuorisotyön kehittämishankkeissa puolestaan on havaittavissa digibuumi.

Ryhmäytyminen kävi hetkessä! Virtuaalivaihto hitsasi urheilulliset nuorisotyöntekijät yhteen

Erään työpäivänsä päätteeksi Helsingin NMKY:n nuorisotyöntekijä Ville Ahonen osallistui 8 muun nuorisotyöntekijän kanssa fasilitoituun virtuaalikeskusteluun. – Tarvitsin vain ajan, paikan ja älylaitteen sekä jonkin verran digitaitoja. Se oli yllättyvän yksinkertaista, Ahonen kuvailee osallistumisen edellytyksiä.

Osallistu kansainväliseen yhteistyöhön kotonasi: digitaalisia mahdollisuuksia eTwinningin ja EPALEn avulla

Haluatko osallistua kansainväliseen yhteistyöhön siellä, missä olet? Digitaalisten verkkofoorumien eTwinning ja EPALE avulla kehität digitaitojasi ja luot itsellesi kansainvälisiä, ammatillisia verkostoja vaikka kotoa tai kesämökin laiturilta.

Digiloikkaan saa tukea oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja kehittäviltä hankkeilta

Poikkeusolojen vuoksi ammatillisen koulutuksen etäopetukseksen määrä on lisääntynyt merkittävästi. Tilanteessa digipedagogiselle osaamiselle on ollut kysyntää. Oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja...

HOP Crash Course hyppäsi verkkoon - hyppää sinäkin!

HOP-oppimisympäristö on kehitetty verkkokurssien järjestämiseen EU:n nuoriso-ohjelmien viitekehyksessä.

Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan tarpeettomia tietokoneitaan koululaisille etäopiskeluun

Koronaviruksen aikainen etäopiskelu on tuonut mukanaan riskin oppilaiden epätasa-arvolle, jos oppilaalla ei ole käytössään tietokonetta opetuksen seuraamiseen sekä tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen. Karkeiden arvioiden mukaan kymmenet tuhannet peruskoulun oppilaat saattavat olla ilman tietokonetta tällä hetkellä. Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan kannettavia tietokoneita Suomen oppilaiden käyttöön. Kampanja on useiden teknologiayritysten ja yhteiskunnan toimijoiden yhteinen kädenojennus oppimisen hyväksi, ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Koronaviruksen vaikutukset Nordplus-ohjelmiin

Koronaviruksen vaikutukset Nordplus-hankkeisiin

Avointen oppimateriaalien kirjasto on avattu

Avointen oppimateriaalien kirjasto - aoe.fi on uusi palvelu, jossa voit hakea, löytää ja tallentaa erilaisia digitaalisia oppimateriaaleja. Kaikki koulutusasteet kattava valtakunnallinen palvelu on vapaasti ja maksutta opettajien ja oppijoiden käytettävissä.

Osallistu EU:n koodausviikkoon 5.-20.10.

Innokas-verkosto järjestää eri puolilla Suomea EU:n koodausviikkoon liittyen tapahtumia. Kirjaa ohjelmointiaiheiset oppitunnit, kurssit tai tapahtumat verkossa sekä tutustu opettajien suunnittelemaan haasteeseen.

Digiaikakauden taidot -ohjelma käynnistyy 80 toimijan voimin

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Opetushallitus ovat yhteisesti käynnistäneet ohjelman, jonka tarkoituksena on vahvistaa aikuisten perustaitoja ja digitaitoja. Matalan kynnyksen koulutuksilla ehkäistään eriarvoisuutta, annetaan myönteisiä oppimiskokemuksia ja vahvistetaan nykypäivän kansalaistaitoja. Hallitus varasi tarkoitukseen määrärahan vuoden 2018 I lisätalousarviossa. Opetushallitus on nyt myöntänyt 7 miljoonan euron avustukset kansalaisopistoille, kansanopistoille, kesäyliopistoille ja opintokeskuksille.
Näytetään 1-10/16