Uusi Europassi tekee osaamisen näkyväksi

Uusi Europassi otettiin käyttöön 1.7.2020. Europassissa voi kuvata eri tavoin hankittua osaamista. Europassi edistää kansainvälistä liikkuvuutta. Palvelusta on pääsy eri maiden opiskelu-, harjoittelu-, vapaaehtois- ja työpaikkoihin sekä maakohtaisilta sivuilta maiden kansallisiin tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluihin.

DigiVET4All-hankkeessa kehitetään parempaa opiskelijakokemusta

Digitalisaatiosta ja sen paremmasta hyödyntämisestä myös ammatillisessa opetuksessa on puhuttu jo vuosikausia. Koronapandemian iskettyä keväällä 2020 aihe on kuitenkin ajankohtaisempi kuin hanketta suunniteltaessa kukaan olisi osannut kuvitellakaan. Lue kokemuksia Erasmus+ -ohjelman rahoittamasta DigiVET4All -hankkeesta.

Opetushallituksen kysely tarjoaa kattavan kuvan oppimateriaalitilanteesta juuri ennen koronavirusta

Opetushallitus selvitti loppuvuodesta 2019 opettajien ja virkamiesten näkemyksiä oppimateriaalien nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Valtakunnallisen kyselyn tulokset tarjoavat hyödyllistä tietoa esimerkiksi oppimateriaalien kustantajille ja tuottajille. Lisäksi ne piirtävät kokonaiskuvaa tilanteesta juuri ennen koronavirusta ja kertovat siitä, miltä pohjalta epidemian aiheuttamiin poikkeusjärjestelyihin lähdettiin.

Digiloikkaan saa tukea oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja kehittäviltä hankkeilta

Poikkeusolojen vuoksi ammatillisen koulutuksen etäopetukseksen määrä on lisääntynyt merkittävästi. Tilanteessa digipedagogiselle osaamiselle on ollut kysyntää. Oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja...

Kansainvälinen nuorisotyö jatkuu ja kehittyy vaikka liikkuvuudet ovat pysähdyksissä toistaiseksi

Erasmus+ Youth in Action -ohjelman vuoden ensimmäinen hakukierros päättyi 11.2.2020. Hakukierroksella myönnettiin 37 hankkeelle yhteensä 1 250 000 euroa kansainväliseen ja paikalliseen nuorisotyöhön. Nuorten hankkeiden aiheissa näkyi nuorten huoli omasta ja ympäristön hyvinvoinnista. Nuorisotyön kehittämishankkeissa puolestaan on havaittavissa digibuumi.

Ryhmäytyminen kävi hetkessä! Virtuaalivaihto hitsasi urheilulliset nuorisotyöntekijät yhteen

Erään työpäivänsä päätteeksi Helsingin NMKY:n nuorisotyöntekijä Ville Ahonen osallistui 8 muun nuorisotyöntekijän kanssa fasilitoituun virtuaalikeskusteluun. – Tarvitsin vain ajan, paikan ja älylaitteen sekä jonkin verran digitaitoja. Se oli yllättyvän yksinkertaista, Ahonen kuvailee osallistumisen edellytyksiä.

Osallistu kansainväliseen yhteistyöhön kotonasi: digitaalisia mahdollisuuksia eTwinningin ja EPALEn avulla

Haluatko osallistua kansainväliseen yhteistyöhön siellä, missä olet? Digitaalisten verkkofoorumien eTwinning ja EPALE avulla kehität digitaitojasi ja luot itsellesi kansainvälisiä, ammatillisia verkostoja vaikka kotoa tai kesämökin laiturilta.

HOP Crash Course hyppäsi verkkoon - hyppää sinäkin!

HOP-oppimisympäristö on kehitetty verkkokurssien järjestämiseen EU:n nuoriso-ohjelmien viitekehyksessä.

Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan tarpeettomia tietokoneitaan koululaisille etäopiskeluun

Koronaviruksen aikainen etäopiskelu on tuonut mukanaan riskin oppilaiden epätasa-arvolle, jos oppilaalla ei ole käytössään tietokonetta opetuksen seuraamiseen sekä tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen. Karkeiden arvioiden mukaan kymmenet tuhannet peruskoulun oppilaat saattavat olla ilman tietokonetta tällä hetkellä. Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan kannettavia tietokoneita Suomen oppilaiden käyttöön. Kampanja on useiden teknologiayritysten ja yhteiskunnan toimijoiden yhteinen kädenojennus oppimisen hyväksi, ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Koronaviruksen vaikutukset Nordplus-ohjelmiin

Koronaviruksen vaikutukset Nordplus-hankkeisiin
Näytetään 1-10/19