Erasmus+ korkeakoulutukselle: vuoden 2024 hakuajat ja hakuneuvontatilaisuudet

Euroopan komissio on julkaissut vuoden 2024 Erasmus+ -ohjelman ehdotuspyynnön (Call for Proposals) sekä ohjelmaoppaan (Erasmus+ Programme Guide). Tälle sivulle on koottu tietoa Erasmus+ ohjelman korkeakoulusektoria koskevien toimintojen hakuajoista ja hakuneuvontatilaisuudet.

Erasmus+ korkeakoulutukselle -ohjelman vuoden 2019 globaalin liikkuvuuden tuki myönnetty

Erasmus+ korkeakoulutukselle -ohjelman vuoden 2019 globaalin liikkuvuuden tuki myönnetty

Korkeakoulujen Erasmus+ strategisten kumppanuushankkeiden määrä lähes kaksinkertaistui

Erasmus+ strategisten kumppanuushankkeiden rahoituspäätökset on tehty Opetushallituksessa. Tänä vuonna korkeakoulupuolella hyväksyttiin ennätysmäärä eli 7 hanketta. Sekä rahoitettujen hankkeiden että myönnetyn rahoituksen määrä kasvoivat lähes kaksinkertaiseksi viime vuodesta.

Ammatillisen koulutuksen potentiaalia hyödynnetään huonosti koulutusalan kehitysyhteistyössä

Ulkoministeriön selvityksen mukaan ammatillisen koulutuksen osuus Suomen kehitysyhteistyössä koulutusalalla on ollut alle 10 %. Kysyntä ammatillisen koulutuksen osaamistamme kohtaan on kuitenkin selvästi nousussa. Muun muassa tästä puhuttiin seminaarissa, joka kokosi yhteen laajan joukon koulutusalan kehitysyhteistyön asiantuntijoita.

Vaihtoon lähdetään entistä harvemmin – etsimässä ratkaisuja opettajaopiskelijoiden heikkoihin liikkuvuuslukuihin

Opetushallitus järjesti yhteistyössä Islannin kansallisen Erasmus+-toimiston kanssa TCA-seminaarin Enhancing student mobility in Teacher Education. Seminaarin teemana oli opettajaopiskelijoiden kansainvälistyminen ja vaihtoon lähtemisen esteet. TCA (Transnational Cooperation Activities) -seminaarit tarjoavat mahdollisuuden verkostoitumiseen ja hankeideoiden kehittämiseen.

Ennätysmäärä korkeakoulutuksen Erasmus+ strategisten kumppanuushankkeiden hakemuksia

Erasmus+ strategisten kumppanuushankkeiden hakuaika päättyi 23.4.2020. Euroopan komissio myöhensi hakuaikaa kuukaudella covid-19 -kriisin vuoksi. Vaikka korkeakoulut ympäri Eurooppaa suljettiin, hakemusten työstäminen jatkui menestyksekkäästi ja hakemuksia saapui Opetushallitukseen 34 kappaletta. Hakemusten määrä on suurin koko Erasmus+ -kaudella.

Komissiolta tukea 47 Erasmus Mundus -yhteisohjelmalle - kuudessa mukana suomalainen korkeakoulu

Komissiolta tukea 47 Erasmus Mundus -yhteisohjelmalle - kuudessa mukana suomalainen korkeakoulu

Europassin asiakastyö on aloitettu

Uusi Europassi julkaistiin kesällä 2020: kahden vuoden jälkeen oli hyvä hetki pohtia yhdessä miltä uusi Europassi vaikuttaa ja miten me Opetushallituksessa voisimme tukea kumppaneitamme sen käytössä...

Saavutettavampaa lentoliikennettä – Erasmus+ -hanke Inclavi parantaa vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuutta

Erasmus+ -rahoituksella tehdään lentomatkustamisesta saavutettavampaa vammaisille henkilöille. Haaga-Helian ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeessa kehitetään lentoalan opetusta lisäämällä tietoisuutta saavutettavuudesta ja esteettömyydestä. Mukana on yritysmaailman edustajia ja vammaisjärjestöjä.

Erasmus Mundus -maisteriohjelmat nostavat suomalaisten korkeakoulujen kapasiteettia osallistua kansainvälisiin yhteistutkinto-ohjelmiin

Euroopan komissio on myöntänyt rahoitusta Erasmus Mundus -toiminnon hankkeille. Erasmus Mundus -maisteriohjelmat ovat korkeatasoisia useamman korkeakoulun järjestämiä kansainvälisiä yhteistutkinto-ohjelmia. Ohjelmien kautta kehitetään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, innovatiivisuutta ja kansainvälistymistä.
Näytetään 1-10/121