Euroopan kielten päivää vietetään 26.9.

Euroopassa puhutaan yli 200 kieltä ja jokainen niistä on arvokas. Monipuolinen kielitaito ja -tietoisuus näkyy vahvasti myös perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa. Kieltenopetuksen tavoitteena...

Lokakuu on Euroopan kyberturvallisuuskuukausi

Lokakuussa vietetään koko Euroopan laajuista kyberturvallisuuskuukautta. Ota teemakuukausi huomioon opetuksessa ja hyödynnä kyberturvallisuustaitojen opettamisessa Spoofy-peliä.

Näe ja näy liikenteessä! Liikenneturvallisuusviikkoa vietetään 7.–11.9.

Tämä vuonna liikenneturvallisuusviikon teemana on ”Näe ja näy”. Teeman halutaan kannustavan keskustelua pimeällä liikkumisesta, tarkkaavaisuudesta liikenteessä sekä koululaisten huomioimisesta...

Lukutaitoa tuetaan tänä syksynä monin eri tavoin

Lukuliike tekee aktiivisesti työtä lukutaidon edistäjänä yhteistyössä monien kumppaneiden kanssa: Syysloma on lukuloma Matkustamisessa on tänä vuonna erityiset haasteensa. Nyt matkustetaankin kirjan...

Vasuista vauhtia -viikko alkaa – teemana on Lapsen oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -viikkoa vietetään 31.8.–4.9.2020. Viikon aikana julkaisemme uutta materiaalia, jonka avulla haluamme kannustaa varhaiskasvatuksen henkilöstöä jatkuvaan ja suunnitelmalliseen varhaiskasvatustyöhön. Viikon avaa pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen terveisillä varhaiskasvatuksen henkilöstölle.

Jos sä saisit päättää?! – Lasten tasavallan kampanja innostaa alakoululaisia osallistumaan päätöksentekoon

Opetushallituksen kanssa yhteistyössä tehty Ylen lastenohjelmien uusi draamakomedia Lasten tasavalta innostaa lapsia osallisuuteen ja aktiivisuuteen.

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen tulee taas!

Vasuista vauhtia -tapahtumaa vietetään jälleen tänä syksynä, mutta tällä kertaa kokonaisen teemaviikon verran 31.8-4.9.2020. Viikon teemana on Jokaisen lapsen oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen, ja juhlistamme tapahtumaa julkaisemalla uutta materiaalia varhaiskasvatuksen henkilöstön tueksi.

Uusi Koulukoulu-verkkokurssi tutustuttaa huoltajat peruskoulun toimintatapoihin

Koulukoulu on maksuton älypuhelimella tehtävä lyhytverkkokurssi peruskoululaisten huoltajille. Materiaalit soveltuvat koulun vanhempainiltoihin ja vanhemmille järjestettäviin etätapahtumiin.

Opettajien Talous tutuksi -koulutukset tänä vuonna etänä

Opettajien maksuttomat Talous tutuksi -koulutukset pidetään tänä vuonna etänä seurattavina seminaareina. Koulutuksissa käsitellään ajankohtaisia talousasioita asiantuntijaesitysten avulla, ja niitä voi seurata vapaasti ympäri Suomea.

Holokaustin opetuksen tueksi nyt materiaaleja

Opetushallitus on koonnut holokaustin opetukseen perehdyttäviä materiaaleja, joiden avulla opettajat ja kasvattajat voivat syventää omaa ymmärrystään holokaustista ja ammentaa niistä omaan opetukseensa.
Näytetään 1-10/61