Terveiset #Murros-tapahtumasta - Teknologinen murros muokkaa ammatillisen koulutuksen todellisuutta

Mikä puhututti? - Näkymiä teknologian ja digitalisaation hyödyntämiseen #Murros-tapahtuma keräsi Keravalle paikan päälle yli 300 vierailijaa. Esityksiä seurasi kahden eri YouTube-lähetyksen kautta...

Sirkuspedagogiikka – innovatiivisen ja osallistavan opetuksen tulevaisuus Euroopassa

Erasmus+ -ohjelman strategisessa kumppanuushankkeessa kehitettiin korkeakoulutuksen nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen yhteinen opetussuunnitelma. Tampereen yliopisto toimi kansainvälisen hankkeen koordinaattorina.

Digitaalista osaamista on kehitettävä systemaattisesti kasvatuksessa ja koulutuksessa 

Digitaalisten ympäristöjen käytön vaikutuksista oppimiseen tarvitaan runsaasti lisätutkimusta. Tutkimus ei toistaiseksi yksiselitteisesti osoita, että digitaalisen teknologian käytöllä olisi oppimistuloksia heikentävä vaikutus. Digitaalisten laitteiden ja palvelujen käytön tarkoituksena koulussa on aina edistää oppimista.

Opetushallituksen podcast jatkuu kestävyyskasvatuksen teemoilla

Miten kasvattaa lapsia kohti kestävämpää tulevaisuutta? Kestävyyskasvatus on voimakkaasti osa opetussuunnitelmaa ja koulujen arkea, mutta miten sitä kannattaisi kouluissa lähestyä? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Intohimona oppiminen -podcastin kestävyyskaudella.

Uudistetut Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen ja toiselle asteelle on julkaistu

Hyvän ohjauksen kriteerien tavoitteena on tukea lasten ja nuorten ohjauksen laatua, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä huomioida ohjauksen kasvava merkitys oppivelvollisuuden laajentamisen myötä. Uudistetut kriteerit on laadittu suositukseksi perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen ohjaukseen. Valtakunnallisten kriteerien tavoitteena on varmistaa lasten ja nuorten ohjaus tasapuolisesti ja saavutettavasti asuinpaikasta ja olosuhteista riippumatta.

Uudistetut Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen ja toiselle asteelle julkaistaan maaliskuussa

Hyvän ohjauksen kriteerien tavoitteena on tukea lasten ja nuorten ohjauksen laatua, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä huomioida ohjauksen kasvava merkitys oppivelvollisuuden laajentamisen myötä. Uudistetut kriteerit, jotka julkaistaan maaliskuussa 2023, on laadittu arjen työkaluksi ja suositukseksi perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen ohjaukseen. Valtakunnallisten kriteerien tavoitteena on varmistaa lasten ja nuorten ohjaus tasapuolisesti ja saavutettavasti asuinpaikasta ja olosuhteista riippumatta.

Saamelaisten työ- ja opiskelumahdollisuudet eivät ole ohjaajille tuttuja

Nuorten Akatemia järjesti loppuvuodesta 2022 yhdessä Saamelaiskäräjien ja Suomen Romaniyhdistys ry:n kanssa opinto-ohjaajille suunnattua koulutusta, jossa keskityttiin saamelais- ja romaninuorten...

Yhteistyö verkostoissa vahvisti ammatillisen koulutuksen laatua ja tasa-arvoisuutta

Oikeus osata-kehittämisohjelma pureutui vuosina 2020–2022 ammatillisen koulutuksen laatu- ja tasa-arvokysymyksiin. Ohjelman tavoitteena oli vahvistaa ammatillisen koulutuksen laatua ja tukea sen jatkuvaa parantamista.

Kielitietoisuudella rakennetaan osallisuutta ja osaamisidentiteettiä

Kielimaisema monimuotoistuu Ammatillisessa koulutuksessa opettajat kohtaavat yhä enemmän opiskelijoita, joilla on haasteita luetun ymmärtämisessä ja/tai kirjoittamisen taidossa. Selkokielikeskuksen...

Monimuotoliikkuvuuden monet kasvot

Viime vuosina Erasmus+ -liikkuvuusjaksot ovat olleet muutoksessa. Maaliskuussa vuonna 2020 koronapandemia pysäytti yllättäen kaiken opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuden. Keskeytyksestä toivuttiin kuitenkin pian ja ammattioppilaitoksissa alettiin kehittää virtuaalisia kansainvälisyystoimintoja. Sen seurauksena ollaan siirtymässä kohti monimuotoisempaa Erasmus+ -ohjelmaa.
Näytetään 1-10/50