54 000 ekaluokkalaista aloittaa koulutiensä – koulun aloittavien ikäluokka on pienentynyt

Tulevana syksynä arviolta 54 000 ekaluokkalaista aloittaa koulutiensä. Koulun aloittavien ikäluokka on pienentynyt jo useamman vuoden ajan ja tänäkin syksynä ensimmäisen vuosiluokan aloittavia on noin...

Korkeakoulujen toisessa yhteishaussa opiskelupaikka 54 000 hakijalle

Korkeakoulupaikkaa voi keväisin hakea kahdessa erillisessä yhteishaussa. Ensimmäisessä yhteishaussa haettavina olivat vieraskieliset koulutukset, Taideyliopiston koulutukset ja Tampereen yliopiston...

11 300 hakijaa sai opiskelupaikan korkeakoulujen vieraskielisistä koulutuksista ja Taideyliopistosta

Korkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin, Taideyliopiston koulutuksiin ja Tampereen yliopiston teatteritaiteen koulutusohjelmiin hyväksyttiin tänä vuonna 11 300 opiskelijaa, mikä on 1 700...

Tiedonkeruut.fi sulkeutuu – jatkossa aineistot löytyvät THL:n palvelusta

Tiedonkeruut.fi -palvelu sulkeutuu kesäkuun alussa. Syynä sulkeutumiselle on vähäiseksi jäänyt palvelun käyttö. Lisäksi taloustilanne on pakottanut etsimään säästökohteita.

Varhaiskasvatuksen henkilöstöstä julkaistiin valtakunnallista tietoa ensimmäistä kertaa

Ensimmäiset valtakunnalliset varhaiskasvatuksen henkilöstöä koskevat tilastot on julkaistu opetushallinnon (Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön) Vipunen-tilastopalvelussa.

Korkeakoulutuksen tarve on kasvanut – erityisesti tekniikan ja palvelualojen osaajia tarvitaan lisää

Suomessa tarvitaan entistä enemmän koulutusta erityisesti tekniikan koulutusohjelmiin sekä palvelualoille. Tulevaisuuden koulutustarvetta kasvattaa myös työelämän asiantuntijavaltaistuminen sekä runsas eläköityminen sosiaali- ja terveysalalla.

EU:n koulutuksen seurantakatsaus 2020: Suomi kuuluu vertailun mallioppilaisiin, mutta myös parannettavaa on 

Education and Training Monitor vertailee EU-maiden koulutusjärjestelmiä ja niiden kehitystä. Seurantakatsauksen tavoitteena on edistää keskustelua koulutuksen avainteemoista ja tuottaa tietoa...

EU:n uusin koulutuksen seurantaraportti ei tarjoa yllätyksiä

Euroopan komission vuosittainen Education and Training Monitor seuraa koulutukselle asetettujen EU-tason tavoitteiden saavuttamista. Tuore vuoden 2022 raportti ei sisällä yllätyksiä: Suomi on monella mittarilla edelleen mallioppilas.

Luupin alla: Oppivelvollisuus kestää Euroopassa keskimäärin 10 vuotta

Oppivelvollisuuteen sisältyy ainakin peruskoulun suorittaminen ja vajaalla puolella EU:n Eurydice-verkoston vertailussa mukana olleista maista lisäksi toisen asteen opintoja. Myös esiopetus on monessa maassa velvoittavaa.

Eurydice-raportti: Kielten opettelu alkaa yhä nuorempana – samalla englannin valta-asema vahvistuu entisestään

Tuoreen raportin mukaan useimmissa EU-maissa lapset aloittavat vieraiden kielten opettelun 6–8 vuoden iässä. Vieraiden kielten opettelu aloitetaan selvästi pari vuotta nuorempana vuosituhannen alkuun verrattuna. Englannin asema opiskeltujen kielten joukossa on jo pitkään ollut ylivertainen.
Näytetään 1-10/62