Sota katkaisi ukrainalaisten työn merenkulkuhankkeessa, kunnes he palasivat kokouksiin kännyköillään

Ukrainalainen merenkulun koulutusyksikkö pysyi mukana Erasmus+ -hankkeessa, vaikka sota ajoi opetushenkilöstöä ja opiskelijoita pakoon sodan runtelemasta Hersonista. Hankkeessa rakennettiin verkko-opetusmateriaaleja ja konehuonesimulaattori, jotka tuovat kumppanioppilaitoksille uusia mahdollisuuksia merenkulun etäopiskeluun.

Culture Helps avasi rahoitushaut kulttuurihankkeille ukrainalaisten auttamiseksi

Culture Helps (2023-2025) on EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama hanke, joka auttaa Venäjän hyökkäyssodan vuoksi kotinsa tai kotimaansa jättämään joutuneita ukrainalaisia. Hanke jakaa nyt rahoitusta eteenpäin kulttuurihankkeille, joiden avulla edistetään ukrainalaisten sotapakolaisten sopeutumista uusiin yhteisöihin. Erityisesti halutaan auttaa perheitä ja lapsia.

Vuonna 2023 Luova Eurooppa vahvistaa luovien alojen kestävyyttä

Kulttuurin alaohjelma ankkuroituu edelleen vahvasti vuonna 2018 julkaistuun Euroopan kulttuuriagendaan (New European Agenda for Culture) sekä EU:n kulttuurialan työohjelmaan 2023-2026, joka...

Ukrainan ammatillinen koulutus uudistuu suomalaisten tuella sodan keskelläkin

Helsingissä 21.4.2023 pidetyssä ”Ukrainan koulutussektoria kehittämässä: Ukrainan koulutussektorin tuki ja jälleenrakennus” - hankeseminaarissa vedettiin yhteen oppeja loppumassa olevista perus- ja...

TFK-ohjelman hakukierroksella 2023 tuetaan yhteistyötä Ukrainan kanssa

Team Finland Knowledge -ohjelman tavoitteena on luoda ja vahvistaa suomalaisten korkeakoulujen yhteistyötä TFK -verkoston valittujen kohdealueiden ja -maiden kanssa sekä muotoilla yhteistyöhön uudenlaisia toimintamalleja. Ohjelma rahoittaa korkeakoulujen koulutusyhteistyötä yhteistyö- ja liikkuvuushankkeiden kautta.

Koronatilanteen hoitoon ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksiin liittyvä keskitetty palveluosoite poistuu käytöstä

Opetushallituksen viime vuosien poikkeuksellisiin tilanteisiin liittyviin tiedusteluihin keskitetysti vastannut sähköpostiosoite info(a)oph.fi on poistettu käytöstä. Keskitetty palveluosoite on ollut käytössä kasvatukseen, koulutukseen ja opetukseen liittyvissä kysymyksissä koronapandemian aikana ja Venäjän hyökkäyssodan käynnistyttyä. Palvelemme pysyvissä palveluosoitteissamme, joita aihealueidemme asiantuntijat seuraavat jatkuvasti.

Varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa tällä hetkellä noin 9 000 ukrainalaista – kuntien vaikeaa arvioida kotikunnan saamisen vaikutuksia 

Varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa oli tammikuussa 2023 noin 9 000 ukrainalaista. Moni Suomeen tullut ukrainalainen voi pian saada kotikunnan, mikä saattaa lisätä varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa olevien ukrainalaisten määrää.

Kerro meille, miten Ukrainasta paenneita tuetaan aikuisoppimisen sektorilla

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on jatkunut pian vuoden ajan. Suomeen on saapunut kymmeniä tuhansia ukrainalaisia, jotka ovat paenneet kotimaansa pitkittynyttä sotatilannetta. Opetushallitus on koonnut...

Tietoa ukrainalaisille kotikunnan hakemisen vaikutuksista kasvatukseen ja koulutukseen nyt verkkosivuillamme

Opetushallitus julkaisi ukrainalaisille suunnattua materiaalia siitä, miten kotikunnan hakeminen ja saaminen vaikuttaa lasten ja nuorten oikeuksiin sekä velvollisuuksiin kasvatuksen ja koulutuksen osalta. Materiaali on julkaistu ukrainaksi, englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi.

Olemme päivittäneet tukimateriaalimme ukrainalaisten tukemiselle kasvatuksessa ja koulutuksessa

Tukimateriaaleihimme on päivitetty ajankohtaista tietoa siitä, miten kotikunnan saaminen vaikuttaa kasvatukseen, opetukseen ja koulutukseen.
Näytetään 1-10/34