Theatre Against War esittää ukrainalaista uutta draamaa ja tuo yhteen Ukrainasta tulleita pakolaisia

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman ttamassa Theatre Against War -hankkeessa ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden tekstit hyökkäyssodan keskeltä toteutetaan esityksiksi, joissa näyttelijöinä toimivat ukrainalaiset pakolaiset. Hankkeen koordinaattorina toimii VIKART-teatteri Suomesta. Haastattelussa ohjaaja ja näytelmäkirjailija Viktor Drevitski kertoo hankkeesta.

EU jatkaa Ukrainan kulttuurialojen tukemista – kaksi rahoitushakua auki

ZMINA: Rebuilding hakee näkyvyyttä ukrainalaiselle kulttuurille Euroopassa ZMINA: Rebuilding -hankkeen tarkoitus on auttaa ukrainalaisia taiteilijoita ja kulttuuriorganisaatioita tuomaan esiin työtään...

Rakennetaan toivoa Ukrainalle: 15 inspiroivaa Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien hanketta

Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmissa voidaan tukea merkittävällä tavalla sellaisia yksilöitä ja yhteisöjä, jotka kohtaavat odottamattomia haasteita. Tuki on erityisen tärkeä...

Lääketieteen palvelukseen Ukrainasta Suomeen – SIMHE-palvelut auttoivat lääkäriä ja hammaslääkäriä työllistymään

Kirurgi Rashid Khan opetteli suomen Ukrainassa ja pääsi töihin SIMHE-valmennuksen avulla. Hammaslääkäri Iryna Daniuk puolestaan tuli Suomeen, ja SIMHE auttoi häntä saamaan paperit kuntoon ja opinnot työn alle.

Yhä useampi hyödynsi korkeakoulujen maahanmuutto- ja ulkomaalaistaustaisille asiakkaille suunnattuja ohjauspalveluja

Maahanmuutto- ja ulkomaalaistaustaisten opiskelijoiden määrä on kasvanut merkittävästi suomalaisissa korkeakouluissa: se on yli kaksinkertaistunut vuosivälillä 2010–2020. Myös muualla kuin Suomessa syntyneiden korkeakoulutusta ja työllistymistä tukevien ohjauspalveluiden asiakasmäärät ovat viime vuosina kasvaneet reippaasti, selviää Opetushallituksen tuoreesta raportista.

Varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa oli toukokuun lopussa vajaat 10 300 ukrainalaista

Opetushallituksen julkaisemien tilastojen mukaan varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa oli toiminta- ja lukuvuoden päättyessä vajaat 10 300 Ukrainasta sotaa paennutta lasta, nuorta ja aikuista. Määrä on laskenut noin prosentilla huhtikuun lopusta. Syksyn tilanteesta tiedetään tarkemmin syyskuun jälkeen.

Sota katkaisi ukrainalaisten työn merenkulkuhankkeessa, kunnes he palasivat kokouksiin kännyköillään

Ukrainalainen merenkulun koulutusyksikkö pysyi mukana Erasmus+ -hankkeessa, vaikka sota ajoi opetushenkilöstöä ja opiskelijoita pakoon sodan runtelemasta Hersonista. Hankkeessa rakennettiin verkko-opetusmateriaaleja ja konehuonesimulaattori, jotka tuovat kumppanioppilaitoksille uusia mahdollisuuksia merenkulun etäopiskeluun.

Culture Helps avasi rahoitushaut kulttuurihankkeille ukrainalaisten auttamiseksi

Culture Helps (2023-2025) on EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama hanke, joka auttaa Venäjän hyökkäyssodan vuoksi kotinsa tai kotimaansa jättämään joutuneita ukrainalaisia. Hanke jakaa nyt rahoitusta eteenpäin kulttuurihankkeille, joiden avulla edistetään ukrainalaisten sotapakolaisten sopeutumista uusiin yhteisöihin. Erityisesti halutaan auttaa perheitä ja lapsia.

Ukrainan ammatillinen koulutus uudistuu suomalaisten tuella sodan keskelläkin

Helsingissä 21.4.2023 pidetyssä ”Ukrainan koulutussektoria kehittämässä: Ukrainan koulutussektorin tuki ja jälleenrakennus” - hankeseminaarissa vedettiin yhteen oppeja loppumassa olevista perus- ja...

TFK-ohjelman hakukierroksella 2023 tuetaan yhteistyötä Ukrainan kanssa

Team Finland Knowledge -ohjelman tavoitteena on luoda ja vahvistaa suomalaisten korkeakoulujen yhteistyötä TFK -verkoston valittujen kohdealueiden ja -maiden kanssa sekä muotoilla yhteistyöhön uudenlaisia toimintamalleja. Ohjelma rahoittaa korkeakoulujen koulutusyhteistyötä yhteistyö- ja liikkuvuushankkeiden kautta.
Näytetään 1-10/40