Tietoa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen turvallisuusoppaasta

Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen turvallisuusoppaan tavoitteena on antaa käytännön ohjeita turvallisuussuunnitteluun ja -johtamiseen varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjille ja...

Käsitteitä ja termejä

Sivulla määritellään ja avataan oppaassa käytettyjä keskeisiä termejä ja käsitteitä.

Haussa turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt

Opetushallitus on avannut Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun ammatillisen koulutuksen järjestäjille. Kilpailussa etsitään toimiviksi todistettuja tapoja, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailuun voi osallistua 4.5.2018 asti.

Tavoitteena turvallisuuskumppanuus ‒ Turvallisuusosaamista kehitetään laajassa yhteistyössä

Turvallisuusosaaminen on osa ammattitaitoa ja tärkeää käytännön työtehtävissä. Pohjaa osaamiselle luodaan jo ammatillisten opintojen aikana. Turvallisuusosaamisen kehittäminen on hyvä teema oppilaitosten ja yritysten väliselle yhteistyölle – turvallisuuskumppanuudelle.

Kalusteet ja varusteet

Kiinteästi asennettavat kalusteet, varusteet ja laitteet hankitaan yleensä rakentamisen tai peruskorjausten yhteydessä rakennusurakkaan kuuluvina. Irtokalusteet ja muu irtaimisto ovat yleensä...

Opetushallitus mukana SuomiAreenassa – teemana turvallisuusosaaminen

Opetushallitus on mukana Porin SuomiAreenassa heinäkuussa. Torstaina 19.7. Puuvillan kauppakeskuksen lavalla kisataan #Turvallisuustehtävä-kilpailussa ja pohditaan, mitä turvallisuusosaamisen vahvistamiseksi pitäisi tehdä. Kisan juontaa uutisankkuri Peter Nyman, mukana kisaamassa ja keskustelemassa Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Löydät meidät myös kansalaistorin #Turvallisuustehtävä-teltalta 16.‒20.7.

Turvallisuuden johtaminen

Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutus 2019, turvallisuusosaaminen

Turvallisuuden johtaminen

Päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa kaikkien pitää tuntea olonsa turvalliseksi ja voida hyvin. Kokonaisvaltainen turvallisuus syntyy kaikkien turvallisuuden osa-alueiden johtamisesta. EduSafe-hankkeessa kehitetyn kokonaisvaltaisen turvallisuuden mallin avulla turvallisuuden hallinnasta tulee systemaattisempaa, yhteisesti jaettua toimintaa, jolloin myös tulokset ovat pysyvämpiä verrattuna yksilölähtöiseen ja hajautuneeseen toimintaan.

Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun voittajaksi AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille

Opetushallitus järjesti keväällä 2018 kilpailun, jossa etsittiin hyviä käytäntöjä, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailun voittajaksi valittiin Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille. Voittaja julkistettiin Koulutusalan johtamisen foorumissa 11. kesäkuuta.
Näytetään 1-10/37