Erasmus+ kannustaa nuoria aktiivisiksi kansalaisiksi

Miten tuoda Euroopan unioni lähelle lukiolaisen maailmaa ja innostaa häntä pohtimaan eurooppalaisia arvoja? Ainakin opiskelijoiden täytyy päästä itse tekemään ja kokemaan, ajateltiin vantaalaisessa...

”Perspektiiviä lähdin hakemaan, ja sitä kyllä sain” – kuntien osallisuustyötä esitelleellä kansainvälisellä opintovierailulla oli tarjottavaa myös kotimaisille osallistujille

Sarjassaan toinen Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto (Nuva) ry:n ja EU:n nuoriso-ohjelmien Suomen kansallisen toimiston järjestämä opintovierailu veti Helsinkiin nuorten osallisuudelle omistautuneita nuorisoalan ammattilaisia ympäri Eurooppaa. Suomalaisosallistujat pääsivät tutustumaan eurooppalaisiin todellisuuksiin, ammentamaan ideoita omaan työhönsä sekä paistattelemaan poikkeuksellisessa ilmapiirissä.

Kajaanilaisyhdistys kehitti yhteistyöhankkeessa sosiaalisen yrittäjyyden koulutusmenetelmiä ja -materiaaleja – ehdottaa oppien soveltamista koko maakunnan kehittämiseen

Launch Pad Finlandin sosiaalisen yrittäjyyden toiminnallisia koulutusmenetelmiä kehittänyt ja kerännyt SEED-hanke selviytyi laajasta toimintokattauksesta sekä useammasta yhteiskunnallisesta kriisistä vahvojen kumppanuuksien turvin. Hanke tuli päätökseensä kesällä, ja käteen jäi paitsi kourallinen ystäviä myös pohdintoja Kainuun maakunnan mahdollisuuksista kehittyä ja kansainvälistyä.

Osaamista ja eväitä kulttuurienväliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen työelämään

Eeva Harjukoski pääsi ainutlaatuiselle vaihtojaksolle Japaniin johtamisen opintojen pariin. Vaihtojakso syvensi ymmärrystä itsestä ja erilaisista ihmisistä sekä vahvisti kulttuurienvälistä vuorovaikutusosaamista. Vuorovaikutusosaaminen on tuonut merkittävää lisäarvoa ja hyötyä työelämään ja avannut työmahdollisuuksia.

Anton Linja ja Rebekka Laihonen: Yhteiskunnallinen keskustelu kaipaa uudistamista

Lukiolaiset Anton Linja ja Rebekka Laihonen kuuluvat reilun kymmenen nuorisoseuralaisen porukkaan, joka ei saa tarpeekseen keskustelusta. Nuorilla on sananen – itse asiassa montakin – sanottavanaan sekä suomalaisen keskustelukulttuurin että yhteiskunnallisen keskustelun kehittämistarpeista.

Sofia Ståhlberg: Eläinten puolesta diplomatian keinoin

Sofia Ståhlberg teki kolme vuotta sitten niin kuin SEY Suomen eläinsuojelun ”Nuoret mukaan!” -hanke kehottaa: hyppäsi mukaan eläinsuojeluyhdistyksen työhön – ja vieläpä suoraan hanketyön syvään päätyyn. Elämänviisautta henkivä nuori nainen ei usko, että syyttely auttaa tärkeiden asioiden edistämisessä.

Jenny Kuoppamaa: Kansainvälisyys ei vaadi täydellisyyttä

25-vuotias Jenny Kuoppamaa vietti viime syksynä kaksi kuukautta vapaaehtoistyössä Kroatiassa. Lämpimän ja ihmisläheisen Jennyn suurimpia oivalluksia oli, ettei ulkomailla tarvitsekaan olla täydellinen. Matalan kynnyksen kansainvälistymismahdollisuuksia hän toivoo nuorille lisää.

Dan Mpale: Rohkaiskaa pakolaisnuoria

19-vuotiaalle Dan Mpalelle DiscoverEU-raidematka Ruotsiin oli ensimmäinen kerta ulkomailla ilman omaa perhettä. Junareissu opetti vastuunkantoa ja pakotti tekemään itsenäisiä päätöksiä. Danin mukaan pakolaisnuoret tarvitsevat mahdollisuuksia ja paljon rohkaisua – hän jos joku sen tietää.

Jenny Keskitalo: Vihreät arvot siirtyvät parhaiten suoraan nuorilta nuorille

16-vuotias Jenny Keskitalo on asunut koko ikänsä Pyhäjoella, jota hän kuvailee ”pieneksi kyläksi keskellä ei mitään”. Viime kesänä Jenny ja kymmenkunta muuta pyhäjokista nuorta osallistui Saksan Bambergissa nuorisovaihtoon, jonka aiheena olivat vihreät arvot ja nuorten vaikuttamismahdollisuudet.

Fysioterapiaa Espanjassa: yhteisöllisyyden arvostusta ja monipuolisia oppeja Erasmus+ -vaihdosta

Veera opiskeli fysioterapeutiksi Laurea-ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 2014. Fysioterapeuttina hän on toiminut usealla eri työnantajalla ja päässyt työssään myös lisäkouluttautumaan...
Näytetään 1-10/206