Kokemustarina: Egyptistä Erasmus+ -vaihtoon Jyväskylään

Egyptiläinen Mohamed Hamdi opiskeli neljä kuukautta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa osana Erasmus+ -ohjelmaa. Vaihto oli kasvattava kokemus monella tapaa.

Kokemustarina: Perheen kanssa vaihtoon

Perheellisillä opiskelijoilla saattaa olla korkea kynnys lähteä vaihtoon, koska rahan riittäminen ja muut käytännön asiat huolestuttavat. Miikka Kurunlahti ja Vappu Väisänen Oulusta kuitenkin...

Tulevaisuuden taitoja kartoittamassa

Future skills for volunteering -hankkeen tarkoitus on auttaa vapaaehtoisorganisaatioita tulevaisuuden muutosten ja haasteiden edessä. Työelämässä ja koulutuspolitiikassa on tulevaisuudessa odotettavissa suuria muutoksia, joten niin voi odottaa myös tapahtuvan eurooppalaisella vapaaehtoissektorilla.

Adventures of John without the fear – teatterin avulla tasavertaiseksi

Hankkeen tarkoituksena on auttaa nuoria aikuisia kehittämään itsetuntoaan, taitoa ilmaista itseään sanallisesti ja fyysisesti sekä auttaa ymmärtämään ja käsittelemään tunteitaan ja löytämään omia piilossa olevia taitojaan.

Skills – Täysi kansalaisuus myös erityistä tukea tarvitseville

Skills-hankkeessa edistetään erityistä tukea tarvitsevien ihmisten täyden kansalaisuuden toteutumista.

Kokemustarina: Vierailijoita yrityksistä Erasmus+ -rahoituksen kautta

Itä-Suomen yliopistossa on järjestetty Erasmus+ -ohjelman rahoituksen mahdollistamia yritysvierailuita jo yli kymmenen vuoden ajan. Erityisesti kauppatieteiden laitoksella toiminta on vakiintunutta, ja korkeakouluun saapuu vuosittain vieraita Saksasta, Ranskasta ja Espanjasta. Kansainvälinen yhteistyö on tuonut uusia näkökulmia opetukseen.

Paperitehtaan raunioista eurooppalaiseksi kouluksi

Peruskoulun tehtävä on ohjata oppilaita omaksumaan tulevaisuudessa tarvittavia taitoja ja yksi niistä on väistämättä kieli- ja kulttuuritaidot. Hirvelän koulu toivoi hankkeensa Paperitehtaan...

Kokemustarina: Virtuaaliviestintää työelämään

Turun ammattikorkeakoulun Erasmus+ -hankkeessa kehitetyt opinnot ovat löytäneet käyttäjiä ympäri maailmaa. Kokemus avasi korkeakoululle myös arvokkaita kansainvälisiä verkostoja.

Meillä on projektit, heillä välineet!

Opetushallituksen järjestämän opintovierailun aikana 23.–26.4.2019 kaksitoista nuorisotyöntekijää Romaniasta tutustuivat suomalaiseen nuorisotyöhön. Vierailua tuettiin Erasmus+ Youth in Action -rahoituksella.

First Things First – työhyvinvoinnin ja työterveyden osaamista hius- ja kauneusalan ammattilaisille ja opiskelijoille

Porvoon ammattioppilaitos Careeriassa oli Eurooppa-päivänä 9.5.2019 aistittavissa kansainvälisen juhlan tuntua. Erasmus+ -ohjelman kautta rahoitettu First Things First – Health and Well Being in Hairdressing and Beauty Care Field -hankkeen loppusuoralla hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaiset Suomesta, Iso-Britanniasta, Virosta, Espanjasta ja Alankomaista kokoontuivat viidettä ja viimeistä kertaa hankkeen huipentumaan ja tulostenlevitystilaisuuteen. Tilaisuuden odotetuin vieras, parturi-kampaamo Q Hairin Creative director Piatu Puhakka esitteli uusia, vähemmän allergisoivia hiusvärejä sekä puhui vaikuttavasti työhyvinvoinnista omien kokemustensa kautta: ”Suurimmassa vastuussa omasta työhyvinvoinnista olen minä itse”. Päivän aikana kuultiin puheenvuorot lisäksi Teknokemian yhdistyksen Eeva-Mari Karine-Galambosilta, SIM Finlandin Kaisa Leppälältä sekä Naviter Oy:n Emelie Raittiselta.
Näytetään 1-10/42