Yhteisöllisyyttä, vertaistukea ja mahdollisuuksia harrastuskokeiluihin – tytöiltä tytöille

Espoolaisten pian parikymppisten nuorten porukka haaveili harrastamisesta kulttuurisensitiivisessä hengessä. Syntyi erityisesti monikulttuurisista taustoista tuleville tytöille suunnattu samaistumisen kokemuksista ammentava Tytöiltä tytöille! -solidaarisuushanke – ja monta oivallusta matkan varrella tekemällä oppiessa.

Itämeren vastarannalla ahkeroi suomalaisen nuorisotyön suurin fani unelmanaan paremmat puolalaiset nuorisopalvelut

Puolalaisen Eliza Bujalskan urapolku on tarina kansainvälisen vertaisoppimisen voimasta – eikä vähiten suomalaisesta nuorisosektorista inspiroituen! Bujalska ponnisti ruohonjuuritason nuorisotyöstä Mińsk Mazowieckin kaupungin apulaispormestariksi. Pestissä toimiessaan hän nosti ö-mapissa pölyttyneet nuorten osallisuusasiat pinkan päällimmäiseksi.

”On tämä niin once in a lifetime” – monta mahdollisuutta kansainvälisyyteen etsivässä nuorisotyössä

Kun arjen palikat ovat hukassa ja tulevaisuus vaikuttaa sumealta, kansainvälisyydestä on turha haaveilla. Vai sittenkin – unelmointi ja kansainvälisyys kuuluvat kaikille, ja juuri uusiin tilanteisiin hyppäämällä pääsee ylittämään itsensä. Lahden nuorisopalveluiden etsivässä nuorisotyössä ja Vamos Tampereen Linja20-hankkeessa on koettu onnistumisia nuorisovaihtojen suunnittelussa. Myös Diakonissalaitoksen Vamoksella on sukellettu kansainväliseen yhteistyöhön.

ESC Annual -verkostotilaisuus toi yhteen suomalaisia, solidaarisuusjoukkojen ohjelmaa toteuttavia organisaatioita

Verkostotilaisuuteen osallistui 39 organisaatiota ympäri Suomea, jotka ovat kaikki omalla panoksellaan kehittäneet ja toteuttaneet solidaarisuusjoukkojen toimintaa ja tavoitteita sekä tarjonneet...

Vapaaehtoisjakso Keravalla poiki solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiselle mieluisan työpaikan – sekä kauan kaivatun turvallisemman tilan Keravan sateenkaareville nuorille

Claudia Qutierrez-Semprunin missio Keravalla oli luoda sateenkaareville nuorille turvallinen tila. Idea työstettiin jatkohankkeeksi, jonka projektikoordinaattorin saappaisiin hän astui. Syntyi tila, jota keravalaisnuoret olivat olleet vailla ja josta tekijät saavat olla ylpeitä.

”Niitä on aika lailla kaikilla” – Näkövammaisten huonot liikuntakokemukset ovat niin yleisiä, että joukko nuoria haki EU-rahaa tilanteen korjaamiseksi

Monella näkövammaisella on karuja muistoja ohjatusta liikunnasta. Tilanteen parantamiseksi seitsemän näkövammaisen nuoren ryhmä aikoo itse järjestää liikunnanohjaajille koulutusta EU-avustuksen turvin...

Youth@work -opintovierailu Jyväskylässä teki suomalaisen Ohjaamo-mallin tutuksi kansainvälisille vieraille

Ohjaamo-konsepti on kansainvälisestikin tunnistettu ja tunnustettu nuorten palvelumalli, joka tuo saman katon alle nuoriso-, työllisyys-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamisen ja työpanoksen. Halusimme Opetushallituksessa mahdollistaa teemaan liittyvän opintovierailun yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa ja siten luoda mahdollisuuksia uudenlaiselle kansainväliselle yhteistyölle ja hankkeille. Jussi Lehtonen Jyväskylän Nuorten Talolta raportoi, kuinka opintovierailu touko-kesäkuisessa Jyväskylässä sujui.

Länsi-Saimaan 4H tarttui nopeasti mahdollisuuteen vastaanottaa vapaaehtoisiksi ukrainalaisnuoria

Ukrainalaiset Olha ja Sofiia lähtivät vapaaehtoisiksi kehittääkseen osaamistaan ja voidakseen kokea olevansa hyödyksi – sekä ennen kaikkea turvassa. Nuorten motivaatio vapaaehtoistyöhön on kotimaan tilanteesta huolimatta korkealla, ja vastaanotto Luumäellä on tuntunut lämpimältä.

Rauhantekoja solidaarisuushankkeissa

Viimeisimmän nuorisobarometrin mukaan nuoret kannattavat yksimielisimmin rauhan päämäärää. Kulttuurienvälisen rauhanomaisen yhteiselon tematiikka näkyy myös nuorten solidaarisuushankkeissa. Nyt tutustumme kolmeen solidaarisuushankkeeseen, joissa nuoret oppivat rauhantaitoja ja tekevät käytännön rauhantekoja.

Henkilökuvassa #kvosaaja: Kuinka tuoda maailma kylään maaseudulle

#Kvosaaja-juttusarjamme päätökseensä tuova vieras on Länsi-Saimaan 4H-toiminnanjohtaja Merja Kuukka. Kuukka tietää ja tuntee tekevänsä merkityksellistä työtä edistäessään yhdenvertaisuutta, kansainvälisyyttä ja kotikansainvälisyyttä harvaan asutulla seudulla. Kuukan mukaan maaseutukontekstissa valttia ovat kärsivällisyys, nuorten tukeminen sekä pitkien välimatkojen huomioon ottaminen.
Näytetään 1-10/30