”Perspektiiviä lähdin hakemaan, ja sitä kyllä sain” – kuntien osallisuustyötä esitelleellä kansainvälisellä opintovierailulla oli tarjottavaa myös kotimaisille osallistujille

Sarjassaan toinen Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto (Nuva) ry:n ja EU:n nuoriso-ohjelmien Suomen kansallisen toimiston järjestämä opintovierailu veti Helsinkiin nuorten osallisuudelle omistautuneita nuorisoalan ammattilaisia ympäri Eurooppaa. Suomalaisosallistujat pääsivät tutustumaan eurooppalaisiin todellisuuksiin, ammentamaan ideoita omaan työhönsä sekä paistattelemaan poikkeuksellisessa ilmapiirissä.

Anton Linja ja Rebekka Laihonen: Yhteiskunnallinen keskustelu kaipaa uudistamista

Lukiolaiset Anton Linja ja Rebekka Laihonen kuuluvat reilun kymmenen nuorisoseuralaisen porukkaan, joka ei saa tarpeekseen keskustelusta. Nuorilla on sananen – itse asiassa montakin – sanottavanaan sekä suomalaisen keskustelukulttuurin että yhteiskunnallisen keskustelun kehittämistarpeista.

Jenny Kuoppamaa: Kansainvälisyys ei vaadi täydellisyyttä

25-vuotias Jenny Kuoppamaa vietti viime syksynä kaksi kuukautta vapaaehtoistyössä Kroatiassa. Lämpimän ja ihmisläheisen Jennyn suurimpia oivalluksia oli, ettei ulkomailla tarvitsekaan olla täydellinen. Matalan kynnyksen kansainvälistymismahdollisuuksia hän toivoo nuorille lisää.

Kansainväliset kokemukset kasvattivat Petra Nylundista itsevarman, yhteistyökykyisen ja kielitaitoisen

Petra Nylund on kokenut kansainvälisen vapaaehtoistoiminnan kaikki roolit kotimajoittajasta tekijään ja hallinnoijaan. Lapsuudenkodissa oli katto korkealla; kansainvälisyys oli Nylundille nuoruudesta saakka ”vain elämää”. Sittemmin vuodet Unkarin syrjäseudulla vapaaehtoisena sekä opiskelijana Budapestissa paitsi varustivat kallisarvoisella osaamisella, myös kirkastivat tulevaisuuden haaveet.

Kirjasto-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut yhteistuumin vapaaehtoisia vastaanottamassa – Nivalassa iloitaan sujuvasta startista Euroopan solidaarisuusjoukoissa

Ensimmäinen Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoinen saapui Nivalan kaupunkiin edellisenä vuonna Saksan Flörsheim am Mainista , toinen kuluvana vuonna Itävallan Grazista. Nivalan tavoitteet...

Jotta yliopisto ei olisi valkoisten klubi

Yliopiston ovet aukenivat Jenny Kasongolle, kun hän kävi Euroopan solidaarisuusjoukkojen tukeman, näkyvien vähemmistöjen edustajille suunnatun Equality as Preparation -valmennuskurssin. Valmennuskurssi- ja mentorointihanke syntyi reaktiona koulutuksen periytyvyyteen, maahanmuuttajien aliedustukseen ja rakenteelliseen rasisimiin yliopistossa.

Läksykerho on hyöty ja hupi samassa paketissa

21-vuotiaalla oululaisella Faiza Abdulqadirilla oli idea: tarvitaan läksykerho ainaisten kahvittelukerhojen sijaan. Ideasta tuli totta sinnikkyydellä, Rauhankasvatusinstituutin työpajan avulla sekä Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoituksella. Pian läksykerholaiset jo puursivat yhteisvoimin niin, että ajantajukin välillä katosi.

Kulttuurikahvila Monroe tarjoaa herkkua masulle ja mielelle

Kajaanin kulttuurikahvila Monroe käynnistyi Kulttuuripaja Marilynin nuorten mielenterveyskuntoutujien aloitteesta pop-up-kahvilana ja kasvoi kuukausittaiseksi teemakahvilaksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoituksella. Kahvilan tavoitteena on toimia siltana valtaväestön ja yhteiskunnan marginaalissa elävien nuorten välillä.

Kohtauspaikka jopa koronan aikaan

Y-Line on Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoittama nettikeskusteluhanke nuorilta nuorille. Teemailloissa pureudutaan nuoria askarruttaviin aiheisiin, päiväsaikaan virtuaalikahvitellaan. Tavoitteena on torjua syrjäytymistä keskustelemalla matalalla kynnyksellä, avoimesti ja anonyymisti.

Jotta yliopisto ei olisi valkoisten klubi

Yliopiston ovet aukenivat Jenny Kasongolle, kun hän kävi Euroopan solidaarisuusjoukkojen tukeman, näkyvien vähemmistöjen edustajille suunnatun Equality as Preparation -valmennuskurssin. Valmennuskurssi- ja mentorointihanke syntyi reaktiona koulutuksen periytyvyyteen, maahanmuuttajien aliedustukseen ja rakenteelliseen rasisimiin yliopistossa.
Näytetään 1-10/35