Europa Nostra -kulttuuriperintöpalkinnot haettavana

Kulttuuriperinnön eurooppalaiset palkinnot ovat haettavissa vielä lokakuun alkuun saakka. EU:n ja Europa Nostran palkinto voidaan myöntää esimerkillisille hankkeille ja aloitteille eurooppalaisen kulttuuriperinnön vaalimiseksi. Lisäksi palkito voidaan myöntää yksilöille tai yhteisöille kulttuuriperinnölle omistautuneesta työstä. Palkintoja rahoitetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta.

Verkostot auki valokuvataiteen tekijöille

Suomen valokuvataiteen museolle Luova Eurooppa -hankkeet ovat hyvä keino pysyä ajan tasalla alan kehityksestä ja tavata muita toimijoita. Museoon ne ovat tuoneet kansainvälisiä näyttelyitä ja tekijöitä, taiteilijoille ne ovat avanneet alan verkostoja ja näköalapaikkoja.

Creative Lenses -hankkeessa kulttuuriorganisaatioiden toiminta ja rahoitus olivat suurennuslasin alla

Creative Lenses -hankkeessa tutkittiin vuosina 2015–2019 liiketoimintamalleja kulttuuri- ja taidekontekstissa. Hankkeen koordinaattorina toimi Suomen suurinta kulttuurikeskusta hallinnoiva Kiinteistö Oy Kaapelitalo, jonka alaisuudessa toimivat Kaapelitehtaan ja Suvilahden kiinteistöt. Kaapelitalon on toimialallaan poikkeuksellinen – iso ja tulorahoitteinen. Yrityksen henkilöstöosaaminen ja resurssit mahdollistivat koordinaattoriksi lähtemisen, ja vahvat verkostot toimivat hyvänä pohjana strategiaa tukevalle tekemiselle. Koordinoinnin lisäksi organisaatiossa tehty kehittämistyö oli yksi hankkeen kahdeksasta case-esimerkistä.

Aasian ja Afrikan kielten merkitys kasvaa – ilmoittaudu seminaariin Opetushallituksessa 3.9.2019

Opetushallituksen rahoittama Aasian ja Afrikan kielten hanke kutsuu osanottajia ensimmäiseen seminaariinsa 3.9.2019. Seminaarin tavoitteissa ja teemoissa yhdistyy suomalaisen kielivarannon kehittäminen ja digitalisaation hyödyntäminen. Seminaari on suunnattu laajasti koulutuksen eri asteiden ammatilaisille sekä muun muassa tutkijoille.

Suomi menestyi Luova Eurooppa -hanketukien jaossa

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman (Kulttuurin alaohjelma) vuonna 2019 käynnistyviä eurooppalaisia yhteistyöhankkeita koskevat hakutulokset on julkaistu. Rahoitusta myönnettiin yhteensä 44,6 miljoonaa euroa kaikkiaan 106 yhteistyöhankkeelle. Suomeen tukea myönnettiin miljoona euroa yhteensä 16 hanketoimijalle. Luova Eurooppa -ohjelman rahoituksella käynnistyy kuluvan vuoden aikana kolme Suomesta koordinoitua hanketta, joiden vetovastuussa ovat Museovirasto, Music Manager's Forum Finland ja Perpetuum Mobile.

i-Portunus -liikkuvuustuen viimeinen hakukierros avautuu elokuussa

EU:n kulttuurialan liikkuvuuspilottiohjelman i-Portunuksen viimeinen hakukierros avautuu 14. elokuuta. Visuaalisten ja esittävien taiteiden ammattilaiset ja ryhmät voivat hakea ohjelmasta tukea ammatillisiin liikkuvuuksiin Euroopassa. Hakemusten määräaika umpeutuu 5. syyskuuta klo 15 (Suomen aikaa).

Jätitkö hakemuksen yhteistyöhankkeiden viime syksyn haussa? Muista nämä!

Hakijat (= koordinaattoriorganisaation laillinen edustaja) saavat sähköpostilla tiedon valintojen tuloksista toimeenpanovirasto EACEA:sta Brysselistä. EACEA julkaisee tulokset aikanaan...

Kulttuurin pilottihakuja avattu, Music Moves Europe -haut tulossa

Euroopan komissio toteuttaa vuonna 2019 joukon pilottihakuja, joilla testataan tukitoimia seuraava ohjelmakautta (2021 alkaen) varten. Parhaillaan haettavissa on rahoitusta kahdelle pilottihankkeelle: Makers' Mobility ja Cultural and Creative Industries. Kummankin hakuaika päättyy 12.8.2019. Loppuvuoden aikana tullaan vielä avaamaan mm. kuusi Music Moves Europe -aloitteeseen liittyvää pilottihakua.

i-Portunus -liikkuvuustuen toinen hakukierros on auki!

i-Portunus -liikkuvuustuen toinen hakukierros on auki. Tukea eri pituisiin liikkuvuusjaksoihin voivat hakea Luova Eurooppa -ohjelmaan kuuluvista maista tulevat visuaalisten ja esittävien taiteiden ammattilaiset. Haku päättyy 24.6.2019.

Piia Leinon Taivas voitti EU:n kirjallisuuspalkinnon

Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon (European Union Prize for Literature, EUPL) voittajat 2019 on julkaistu. Suomen-voittaja on Piia Leinon romaani Taivas (Kustantamo S&S, 2018). Palkintoa rahoitetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta ja sen suuruus suuruus on 5000 euroa. Aiemmin palkinto on myönnetty Suomeen Selja Ahavalle (Taivaalta tippuvat asiat, 2016), Katri Lipsonille (Jäätelökauppias, 2013) ja Riku Korhoselle (Lääkäriromaani, 2010).
Näytetään 1-10/11