Erasmus Mundus -maisteriohjelmilta edellytetään yhteisesti suunniteltua, integroitua opetussuunnitelmaa sekä ohjelman yhteistä toimeenpanoa. Ohjelmaan tulee sisältyä opintoja vähintään kahdessa eri maassa, jotka eivät saa olla opiskelijan lähtö-/asuinmaita ja joista vähintään yhden on oltava ohjelmamaa. Ohjelmasta valmistuville myönnetään yhteis- tai kaksoistutkinto.
Rahoitettujen maisteriohjelmien hankekauden kesto on kuusi lukuvuotta riippumatta maisteriohjelman laajuudesta ja pituudesta. Rahoitettujen hankkeiden edellytetään toteuttavan vähintään neljä opiskelijasisäänottoa, joista ensimmäisen on toteuduttava viimeistään yhden lukuvuoden kuluttua rahoituskauden alkamisesta.
Kuka voi osallistua?
Erasmus Mundus -maisteriohjelman järjestää kansainvälinen partneriryhmä eli konsortio. Konsortio koostuu vähintään kolmesta korkeakoulusta, joiden on oltava vähintään kolmesta eri maasta ja vähintään kahdesta ohjelmamaasta. Ohjelman koordinaattori voi olla joko ohjelma- tai kumppanimaassa toimiva korkeakoulu. Edellä mainittujen minimivaatimusten lisäksi konsortioon voi kuulua julkisia tai yksityisiä organisaatioita ohjelma- ja kumppanimaista.
Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvat maat
Mihin voi saada tukea?
EMJM-rahoitus koostuu korkeakoulujen ja opiskelijoiden kustannusyksiköistä (unit costs). Korkeakoulujen osio muodostuu ohjelman järjestämiseen liittyvistä kustannuksista (institutional costs) sekä yksilöllisistä kustannuksista (special needs). Yksilölliset kustannukset ovat yksittäisiin opiskelijoihin kohdentuvia lisäapurahoja, joilla katetaan erityistarpeista johtuvia kuluja.
Opiskelijoihin kohdentuva kustannusyksikkö koostuu pääasiassa opiskelija-apurahoista, jotka ovat tarjolla hakijoille maailmanlaajuisesti. Opiskelijoiden apurahojen tulee jakautua tasaisesti eri kansallisuuksien kesken, eikä minkään kansallisuuden osuus saa ylittää 10 % kaikista myönnettävistä apurahoista. Apuraha on samansuuruinen ohjelma- ja kumppanimaista lähtöisin oleville opiskelijoille.
Lisäksi rahoitettavien ohjelmien on mahdollista hakea lisäapurahoja tietyiltä maantieteellisiltä alueilta tuleville opiskelijoille.
Ohjelman saaman tuen suuruus on enintään noin 5,1 miljoonaa euroa.
Hakuajat ja -neuvonta
Kevään 2021 EMJM-haku sulkeutuu 26.5.2021 (klo 17 Brysselin aikaa). Opetushallitus järjesti keväällä 2021 kaksi hakijawebinaaria, joista jälkimmäisestä on saatavilla materiaalit ja tallenne hakuneuvonnan tapahtumasivulta.