Human Cities on monialainen eurooppalainen yliopistojen, muotoilun ja palvelumuotoilun sekä tietotekniikan toimijoiden verkosto. Sen jäsenet jakavat muotoilun osaamistaan urbaanin tilan suunnittelussa laaja-alaisesti tilojen ja alueiden eri toimijoiden kanssa.
Human Cities -hanke, Luova Eurooppa

Kohti kulttuurilähtöistä ja vuorovaikutteista kaupunkisuunnittelua

Ihmiset ovat avain designin muutoksessa, kasvamisessa ja kehittymisessä. Human Cities
-hankkeen kantavana teemana on käyttää muotoilua välineenä yksilöön ja kansalaisiin perustuvissa, kaupunkitilaan liittyvissä suunnitteluprosesseissa ja innovaatioissa. Toiminnan suuntaviivoina on partnerien määrittelemät 13 arvoa: empatia, hyvinvointi, kestävyys, intimiteetti ja vieraanvaraisuus, liikkuvuus ja saavutettavuus, mielikuvitus ja vapaa-aika, estetiikka, aistinvaraisuus ja kunnioitus.

Hankkeen tavoitteet:

  • analysoida, testata ja toteuttaa osallistavaa ja vuorovaikutteista suunnittelua
  • jakaa, testata ja analysoida paikallisia urbaaneja ilmiöitä
  • innovoida uusia tapoja hahmottaa muuttuvaa kaupunkitilaa ja kehittää sitä.

Perustiedot:

Hankeaika: 01.10.2014–30.09.2018

EU-tuki: 1 880 000 euroa

Hanketyyppi: Suuri yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: http://humancities.eu/

Hanketta koordinoi Cité du design - École supérieure d'art et design Ranskasta

Hankepartnereina ovat Eesti Disainerite Liit Virosta, Zamek Cieszyn – Ośrodek Badań i Dokumentacji nad Kulturą Materialną i Wzornictwem Puolasta, Design Week Serbiasta, Pro Materia ASBL Belgiasta, Fondazione Politecnico di Milano Italiasta, FH Joanneum Gesellschaft MBH Itävallasta, Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitos Suomesta, Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS) Sloveniasta, Clear Village Trustee Limited Iso-Britanniasta, Culture LAB Belgiasta, Beaz S.A. Espanjasta ja Ente Público Empresarial Local Bilbao Ekintza Espanjasta.