RAY Network on avoin ja itsenäinen eurooppalainen nuorisotutkimusverkosto, jota koordinoidaan Suomessa.
Palautelaatikko johon on piirretty silmät ja suu.

RAY Network on avoin ja itsenäinen eurooppalainen nuorisotutkimusverkosto. Se on perustettu 2008 tuottamaan tutkimustietoa EU:n nuoriso-ohjelmien kehittämisen tueksi. Verkoston ensimmäinen tutkimusprojekti oli monitorointitutkimus Erasmus+ Youth in Action -ohjelmasta.

Sittemmin sekä tutkimuksia että partnereita on tullut lisää. Nykyisin verkostolla on 9 tutkimushanketta, joista yksi on monitorointitutkimus Erasmus+ nuorialan ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmista. Lisäksi verkostolla on temaattisia tutkimushankkeita, kuten koronapandemian vaikutuksia eurooppalaiseen nuorisotyöhön tutkiva RAY-COR.

Tutkimusverkostoa koordinoidaan Suomessa Opetushallituksessa yhteistyössä kansainvälisen tutkimuskumppanin, Youth Policy Labs, kanssa.

Tavoitteet

  • Mitata EU:n nuoriso-ohjelmien vaikutusta.
  • Osallistua
    • laadunvarmistukseen ja -kehittämiseen ohjelmien toimeenpanossa
    • tutkimuslähtoiseen nuorisopolitiikan kehittämiseen Euroopassa
    • non-formaalin kasvatuksen ja oppimisen tunnistamiseen nuorisoalalla ja erityisesti kansainvälisen nuorisotyön parissa.
  • Edistää dialogia tutkimuksen, politiikan ja käytännön välillä. 

Research-based analysis of European youth programmes (RAY Network)

Kesto: käynnissä vuodesta 2008 alkaen
Osallistuvat kansalliset toimistot tutkimuskumppaneineen: Suomi (koordinoija), Alankomaat, Belgia (flaaminkielinen), Belgia (ranskankielinen), Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Pohjois-Makedonia, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Turkki, Unkari ja Viro.

RAY Network on pitkäkestoinen yhteistyöhanke Erasmus+ nuorisoalan ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen kansallisten toimistojen välillä. Nämä yhteistyöhankkeet ovat osa kansallisten toimistojen välistä strategista kehittämistyötä. Tutustu muihin hankkeisiin.

 

Research-based analysis of European youth programmes -logo, jossa R, A ja Y eri laatikoissa ja nuolet välissä