Hyppää pääsisältöön

Kehittäminen ja kansainvälisyys


Opetushallitus tukee koulutuksen kehittämistä ja suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä.

Tietoa, tukea ja kehittämisrahoitusta

Tuemme koulutuksen kehittämistä ja suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä tuottamalla tietoa, jakamalla rahoitusta ja olemalla mukana erilaisissa verkostoissa.

Valtionavustustoimintamme tukee koulutuksen kehittämis-, kokeilu- ja käynnistämishankkeita.

Koordinoimme kansainvälisiä harjoittelu-, vaihto- ja apurahaohjelmia ja vastaamme EU-ohjelmien toimeenpanosta ja tiedottamisesta Suomessa. Lisäksi tuemme organisaatioiden kansainvälistymistä yhteistyöhankkeiden ja verkostojen avulla.

Kehittämisrahoitus

Kehittämisrahoitus

Katso avoimet rahoitushaut - Opetushallitus jakaa kehittämisrahoituksina valtionavustuksia ja kansainvälistymisrahoitusta.

Tietoa kansainvälistymisrahoituksesta

Tietoa kansainvälistymisrahoituksesta

Kehittämisrahoitusta kansainvälisiin liikkuvuus- ja yhteistyöhankkeisiin.

Erasmus+ -ohjelma

Erasmus+ -ohjelma

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma. Tutustu ohjelman tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Valtionavustuksia kansainvälisyyteen

Valtionavustuksia kansainvälisyyteen

Opetushallitus tukee varhaiskasvatuksen, yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen kansainvälisyyden kehittämistä valtionavustuksilla.

Kansalliset verkostot ja hankkeet

Kansalliset verkostot ja hankkeet

Opetushallituksen kehittämistyön lähtökohtana on kehittää maailman parasta oppimista oppijan näkökulmasta.

Kansainväliset verkostot ja foorumit

Kansainväliset verkostot ja foorumit

Kansainväliset verkostot tuottavat ja levittävät tietoa.

Yhteistyö globaalin etelän kumppanien kanssa

Yhteistyö globaalin etelän kumppanien kanssa

Opetushallituksen eri ohjelmia ja toimintoja, jotka tukevat globaalin etelän kumppanien kanssa tehtävää koulutusyhteistyötä.

Education Finland - koulutusviennin ohjelma

Education Finland -ohjelma edistää suomalaisten koulutusvientiyritysten kansainvälistymistä. Tarjoamme koulutusviennin toimijoille tietoa uusista liiketoimintamahdollisuuksista ja tuemme suomalaisten yritysten kasvua yhdessä Team Finland-verkoston kanssa. Ohjelman toteutuksesta vastaa Opetushallitus.

EDUFI-harjoittelu korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille

Jos opiskelet korkeakoulussa tai olet vastavalmistunut, voit hakea Opetushallituksen kautta työharjoitteluun ulkomaille. EDUFI-harjoittelu tukee opintojasi ja kasvattaa ammattitaitoasi. Saat meiltä myös apurahan harjoitteluasi varten. Hakuaika on kaksi kertaa vuodessa.

Virkamiesvaihto

Virkamiesvaihto-ohjelmilla tuetaan ja edistetään valtionhallinnon työntekijöiden kansainvälistymistä ja henkilöstön kehittämistä. Valtionhallinnon työntekijä voi työskennellä omalla hallinnonalallaan lyhytaikaisesti ulkomailla.

Jatko-opiskelu- ja tutkimusapurahat Suomeen

Tarjoamme apurahoja ulkomaisille väitöskirjatutkijoille Suomessa tehtävään tutkimustyöhön. Tältä sivulta löydät EDUFI Fellowship-, EDUFI Winter School- ja Finnish Government Scholarship Pool -apurahojen sivut.