Hyppää pääsisältöön

Suomen kielen ja kulttuurin opinnot ulkomaisissa yliopistoissa


Opetushallituksen tehtävänä on vahvistaa Suomen kielen ja kulttuurin asemaa muualla kuin Suomessa toimivissa yliopistoissa. Tarjoamme tukea niin yliopistoille, opettajille, opiskelijoille kuin jatko-opiskelijoillekin.

Tukea ulkomaisten yliopistojen Suomen kielen ja kulttuurin opiskelijoille

alt-text (optional, uses title if not set)

Suomen kielen ja kulttuurin kesäkurssit Suomessa

Järjestämme vuosittain Suomessa Suomen kielen ja kulttuurin kesäkursseja, jotka on tarkoitettu ulkomaisten yliopistojen suomen opiskelijoille.

alt-text (optional, uses title if not set)

Vuoden 2019 kesäkurssit

Kesällä 2019 tarjolla on 5 eri tasoista Suomen kielen ja kulttuurin kurssia sekä kurssi, joka painottuu kääntämiseen. Hakuaika kurssille on päättynyt.

alt-text (optional, uses title if not set)

Kääntäjäkurssi Suomessa

Oletko kiinnostunut kaunokirjallisuuden kääntämisestä? Kääntäjäkurssi tarkoitettu suomen opiskelijoille, joiden opinnot ovat loppuvaiheessa. Kurssi sopii myös vastavalmistuneille.

alt-text (optional, uses title if not set)

Suomea Suomessa -harjoittelu

Testaa kielitaitoasi työelämässä! Ulkomaisten yliopistojen suomen opiskelijat voivat päästä Suomea Suomessa -harjoitteluun suomalaisille työpaikoille.

alt-text (optional, uses title if not set)

Suomen kielen apuraha maisteriopiskelijoille

Oletko suomen kielen maisteriopiskelija? Voit hakea meiltä apurahaa suomalaiseen yliopistoon. Apurahakauden pituus on enintään 6 kuukautta.

alt-text (optional, uses title if not set)

Sukukansakurssi Venäjällä

Sukukansakurssi on tarkoitettu Venäjän suomalais-ugrilaisten alueiden yliopistojen suomen kielen opiskelijoille. Se järjestetään vuorovuosina joko Komissa, Marissa, Mordvassa tai Udmurtiassa.

alt-text (optional, uses title if not set)

Sukukansa-apuraha maisteriopiskelijoille

Maisterivaiheen apurahaohjelma on tarkoitettu Venäjän suomalais-ugrilaisten alueiden yliopistossa Suomen kieltä ja kulttuuria opiskeleville.

alt-text (optional, uses title if not set)

Esteettömyystuki Suomen kielen ja kulttuurin toiminnoissa

Vamma, sairaus tai oppimisvaikeus ei estä sinua osallistumista Opetushallituksen eri toimintoihin. Voit hakea meiltä esteettömyystukea osallistumisen helpottamiseksi.

Yliopistot, joissa voi opiskella suomea

Kokosimme sinulle luettelon yliopistoista, joissa voi opiskella Suomen kieltä ja kulttuuria. Saat meiltä yhteystiedot sekä ulkomaisiin että suomalaisiin yliopistoihin.
Ulkomaisia yliopistoja, joissa voi opiskella suomea
Verkostossamme on tällä hetkellä mukana yli 80 suomen kielen opetusta tarjoavaa yliopistoa lähes 30 maassa.
Suomalaisia yliopistoja, joissa voi opiskella suomea
Luettelossa on suomalaisia yliopistoja, joissa voi opiskella suomen kieltä ja suomalaiseen kulttuuriin liittyviä aineita.

Sähköpostilistat ja sosiaalinen media

Tiedotamme Suomen kielen ja kulttuurin opintoihin liittyvistä ajankohtaisista asioista sähköpostilistojen kautta. Ulkomaisissa yliopistoissa suomea opiskeleville, opettaville sekä alumneille on oma listansa - tutustu ohjeisiin ja liity! Meitä kannattaa seurata myös somessa.

Kokemustarinat

Täältä voit lukea ulkomaisten suomen kielen opiskelijoiden kokemuksia kesäkursseista ja Suomea Suomessa -harjoittelusta.

Suomen kielen ja kulttuurin opintojen asiantuntijaryhmä


Työtämme Suomen kielen ja kulttuurin opintojen edistämisessä tukee asiantuntijaryhmä.

Ulkomaisten yliopistojen Suomen kielen ja kulttuurin opintojen asiantuntijaryhmä