Hyppää pääsisältöön

Opetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskus


Opetushallituksen yhteydessä toimiva Opetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskus on perustettu 15.9.2021. Keskus tarjoaa asiantuntijatukea opetussektorin järjestelmätason kehittämiseen osana muuta opetussektorin kehitysyhteistyötä.

Opetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskuksen tavoitteena on vahvistaa Suomen roolia globaalin oppimisen kriisin ratkaisuissa ja edistää suomalaisen osaamisen hyödyntämistä opetusalan kehitysyhteistyössä.

Keskuksen toiminnan rahoittaa ulkoministeriö, ja tämänhetkisellä rahoituksella voidaan rahoittaa vuoden 2023 loppuun kestäviä tehtäviä.

Osaamiskeskuksen tehtävänä on

  • vahvistaa opetusalan kehitysyhteistyön osaamista ja asiantuntijavarantoa tarjoamalla koulutusta, tukemalla asiantuntijoiden urapolkuja ja perustamalla asiantuntijaverkoston
  • tarjota asiantuntijatukea ja edistää suomalaisen opetusalan osaamisen hyödyntämistä kahdenvälisessä ja monenkeskisten toimijoiden kautta tehtävässä kehitysyhteistyössä
  • tukea opetusalan kehityspolitiikkaa ja vahvistaa siihen liittyvää viestintää, vaikuttamista ja monitoimijayhteistyötä.