Hyppää pääsisältöön

EDUFI-harjoittelu korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille


Jos opiskelet korkeakoulussa tai olet vastavalmistunut, voit hakea Opetushallituksen kautta työharjoitteluun ulkomaille. EDUFI-harjoittelu tukee opintojasi ja kasvattaa ammattitaitoasi. Saat meiltä myös apurahan harjoitteluasi varten. Hakuaika on kaksi kertaa vuodessa.

EDUFI-tiimi seuraa jatkuvasti koronavirustilannetta ja sen muuttumista. Valtioiden omat määräykset, kuljetusyhtiöiden toimet ja työnantajan tilanne voivat vaikuttaa esimerkiksi harjoittelujakson ajankohdan muuttumiseen. Myös valinnat keväällä 2020 harjoitteluun hakeneiden osalta saattavat näistä syistä viivästyä.

Koronatilanteen vaikutuksista EDUFI-harjoitteluohjelmiin voit käydä lukemassa kunkin ohjelman omalta sivulta. Seuraa tätä ja ohjelmakohtaisia sivuja päivitetyn tiedon saamiseksi.

Jos koronavirus askarruttaa sinua EDUFI-harjoittelun osalta, voit ottaa meihin suoraan yhteyttä sähköpostilla kv-hakulomake(a)oph.fi. Pyydämme kärsivällisyyttä, vaikka emme pystyisi heti vastaamaan viestiisi. Poikkeusolojen vuoksi vastaamme tiedusteluihin tällä hetkellä viiveellä.

Opetushallituksen verkkosivulle on kerätty ohjeita ja tietoa koronaviruksen vaikutuksista opetussektorilla sekä Opetushallituksen toimintaan. Lue lisää: Opetustoimi ja koronavirus

 

alt-text (optional, uses title if not set)

Tietoa EDUFI-harjoittelusta

Lue lisää EDUFI-harjoittelun hakuajoista, hakukriteereistä ja valintaprosessista.

alt-text (optional, uses title if not set)

Hakulomake ja -ohjeet

Jatkohaku alkaa to 8.10.2020 klo. 14.00 ja päättyy to 22.10.2020 klo. 16.15. Jatkohaku koskee osaa paikoista, jotka olivat avoinna syksyn varsinaisella hakukierroksella. Voit hakea joihinkin instituutteihin, edustustoihin sekä Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteisiin ulkomaille.

alt-text (optional, uses title if not set)

Tietoa EDUFI-harjoitteluun valitulle

Lue lisää apurahasta, vakuutuksista ja muista käytännön asioista, kun suunnittelet harjoitteluun lähtöä.

alt-text (optional, uses title if not set)

EDUFI-harjoittelijoiden kokemuksia

EDUFI-harjoittelijoiden kirjoituksia kokemuksista harjoittelusta ja elämästä harjoittelujakson aikana.

A. Harjoittelu yrityksissä ja paikallisissa järjestöissä Venäjällä, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa