Koronapandemian takia harjoittelujaksojen aloitus voi siirtyä riippuen Suomen sekä harjoittelumaan tilanteesta, matkustusrajoituksista ja matkanjärjestäjien sekä lentoyhtiöiden toiminnan supistuksista. Harjoittelujaksot pyritään kuitenkin järjestämään, vaikka niiden aloitus siirtyisi. Koronatilanne on lisännyt myös YK:n toimistojen työmäärää, joten harjoittelijoiden lopulliset valinnat voivat viedä tavallista pidemmän ajan.

Kehitysyhteistyötä tekevissä organisaatioissa on tarjolla vuosittain keskimäärin kahdeksan harjoittelupaikkaa,  joista osa on haettavana syksyn ja osa kevään hakukierroksella. Paikkoja on yleensä kolmansissa maissa, mutta niitä voi olla myös eri järjestöjen päämajoissa tai aluetoimistoissa EU-alueella ja Yhdysvalloissa.

Harjoittelu kestää 4–6 kuusi kuukautta. Harjoittelun tarkka ajankohta ja pituus mainitaan paikkatarjouksessa tai siinä ilmoitetaan, jos harjoittelun ajankohdasta on mahdollista sopia joustavasti työnantajan kanssa. Tällöin sinun kannattaa ilmoittaa motivaatiokirjeessä, milloin toivot harjoittelun alkavan ja voitko joustaa harjoittelun ajankohdan suhteen.

Tiedot hakuajoista julkaistaan sivulla Tietoa EDUFI-harjoittelusta.