EDUFI-harjoittelupaikkoja on tarjolla eri alojen korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille yrityksissä ja paikallisissa organisaatioissa Venäjällä, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Harjoitteluun maksetaan apurahaa 3 kuukauden ajan.

Viime vuosina esivalinnassa on päässyt jatkoon vähintään 50% hakijoista joista monille paikallinen yhteistyökumppanimme on löytänyt sopivan harjoittelupaikan.

Seuraava haku harjoitteluun paikallisissa organisaatioissa ja yrityksissä järjestetään helmikuussa 2021. Harjoittelujaksot tässä haussa on mahdollista aloittaa kesällä 2021 tai syksyllä/talvella 2021 tai talvella/keväällä 2022.

 

Paikallisten yritysten ja organisaatioiden harjoittelupaikat

Lisätietoa harjoittelumahdollisuuksista löydät kunkin maan kohdalta vasemmalla olevien linkkien alta. Tarkempaa tietoa harjoittelupaikasta tai tarjolla olevista työtehtävistä ei ole etukäteen saatavilla. Paikalliset yhteistyöorganisaatiomme etsivät hakemusten perusteella sopivia harjoittelupaikkoja niille hakijoille, jotka ovat päässeet jatkoon esivalinnassa.

Jos läpäiset esivalinnan, sinulle etsitään kunkin maan mahdollisuuksien mukaan omaan opiskelualaasi ja toiveisiisi mahdollisimman hyvin sopiva harjoittelupaikka. Tässä vaiheessa paikallinen yhteistyöorganisaatiomme on yhteydessä suoraan sinuun. Kun olette päässeet yhteisymmärrykseen sinulle sopivasta paikasta, yhteistyöorganisaatiomme lähettää paikkatiedot meille. Paikkatiedot saatuamme lähetämme ne sinulle ja samalla myös harjoittelua koskevat yleiset ohjeet. Yleinen harjoitteluohjeistuksemme löytyy myös vasemmalla olevan linkin alta. Maakohtaisen ohjeistuksen ja ohjeistuksen lupa-asioihin liittyen saat paikalliselta yhteistyökumppaniltamme.

Harjoitteluun hakeminen

Harjoitteluun on vuosittain kaksi hakuaikaa, helmikuussa ja syyskuussa. Helmikuussa haetaan harjoitteluun joka alkaa kesäkuun ja joulukuun välillä, syyskuussa haetaan tammikuun ja toukokuun välillä alkavaan harjoitteluun. 

Hakiessasi paikkoja, valitse hakulomakkeelta 'Apply for Programme' ja tämän jälkeen 'Paikalliset organisaatiot ja yritykset '. Voit hakea vain yhteen maahan. EDUFI-harjoittelun hakulomake ja -ohjeet aukeaa hakuajan alkaessa. Ennen kuin alat täyttää hakulomaketta tutustu kuitenkin ensin tämän sivun kohdemaitten linkkien alta, minkä alan harjoittelupaikkoja valitsemassasi kohdemaassa on tarjolla.

Mahdollisuutesi saada harjoittelupaikka paikallisista organisaatioista

Viime vuosina esivalinnassa on päässyt jatkoon siis vähintään noin joka toinen hakija. Paikallinen yhteistyökumppanimme on löytänyt monille esivalinnassa jatkoon päässeistä sopivan harjoittelupaikan.

Kaikista harjoittelukohteistamme ei kuitenkaan eri syistä löydy kaikentyyppisiä paikkoja. Paitsi harjoittelumahdolisuuksiin kussakin maassa, myös kunkin maan erityisosaamisaloihin on hyvä kiinnittää huomiota. Harjoittelun yleisenä ideanahan on myös se, että viet suomalaista osaamista harjoittelukohteeseesi ja tuot sieltä paikallista erityisosaamista Suomeen.

Hyvä muistaa jo hakiessa

Jos pääset harjoitteluun paikalliseen organisaatioon jossakin kohdemaassamme, sinun on hyvä ottaa puheeksi ja paikallisille yhteistyökumppaneillemme muistin tueksi seuraavat 2 asiaa. Muistuta heitä kohteliaasti siitä, että tuleva työnantajasi muistaisi järjestää sinulle pienen perehdytyksen harjoittelutehtäviisi sekä muistaisi tehdä sinulle myös työtodistuksen harjoittelusi päätteeksi. Työkulttuuri- ja harjoittelukulttuurieroista johtuen nämä asiat eivät ole aina itsestäänselvyyksiä kaikissa kohdemaidemme harjoittelupaikoissa.

jaana.mutanen [at] oph.fi