EDUFI-harjoittelupaikkoja on tarjolla eri alojen korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille yrityksissä ja paikallisissa organisaatioissa Venäjällä, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Harjoitteluun maksetaan apurahaa 3 kuukauden ajan.

Viime vuosina esivalinnassa on päässyt jatkoon vähintään 50% hakijoista joista monille paikallinen yhteistyökumppanimme on löytänyt sopivan harjoittelupaikan.

Jatkohaku harjoitteluun paikallisissa organisaatioissa ja yrityksissä alkaa torstaina 11.3.2021 iltapäivällä (hakuaika 2vko). Eri maista löytyy vielä harjoittelumahdollisuuksia.

Harjoittelujaksot tässä haussa on mahdollista aloittaa kesällä 2021 tai syksyllä/talvella 2021 tai talvella/keväällä 2022. Huomaathan että harjoitteluihin paikallisissa organisaatioissa on vuosittain vain yksi hakuaika, siis tämä helmikuun hakuaika.

Paikallisten yritysten ja organisaatioiden harjoittelupaikat

Lisätietoa harjoittelumahdollisuuksista löydät kunkin maan kohdalta vasemmalla olevien linkkien alta. Tarkempaa tietoa harjoittelupaikasta tai tarjolla olevista työtehtävistä ei ole etukäteen saatavilla. Paikalliset yhteistyöorganisaatiomme etsivät hakemusten perusteella sopivia harjoittelupaikkoja niille hakijoille, jotka ovat päässeet jatkoon esivalinnassa.

Voit kuitenkin kysyä hakuaikana lisätietoja harjoittelupaikoista suoraan paikallisilta yhteistyökumppaneiltamme Whatsappin tai Skypen kautta. Tämä yhteystieto löytyy kunkin maan hakutietojen kohdalta.

Jos läpäiset esivalinnan, sinulle etsitään kunkin maan mahdollisuuksien mukaan omaan opiskelualaasi ja toiveisiisi mahdollisimman hyvin sopiva harjoittelupaikka. Tässä vaiheessa paikallinen yhteistyöorganisaatiomme on yhteydessä suoraan sinuun. Kun olette päässeet yhteisymmärrykseen sinulle sopivasta paikasta, yhteistyöorganisaatiomme lähettää paikkatiedot meille.

Paikkatiedot saatuamme lähetämme tiedot sinulle ja samalla myös harjoittelua koskevat yleiset ohjeet. Yleinen harjoitteluohjeistuksemme löytyy myös vasemmalla olevan linkin alta. Maakohtaisen ohjeistuksen ja ohjeistuksen lupa-asioihin liittyen saat paikalliselta yhteistyökumppaniltamme.

Harjoitteluun hakeminen

Harjoitteluun on vuosittain yksi hakuaika, helmikuussa.  Harjoittelut alkavat aikaisintaan saman vuoden kesällä ja viimeistään hakuaikaa seuraavan vuoden keväänä. 

Hakiessasi paikkoja, valitse hakulomakkeelta 'Apply for Programme' ja tämän jälkeen 'Paikalliset organisaatiot ja yritykset '. Voit hakea vain yhteen maahan. EDUFI-harjoittelun hakulomake ja -ohjeet aukeaa hakuajan alkaessa. Ennen kuin alat täyttää hakulomaketta tutustu kuitenkin ensin tämän sivun kohdemaitten linkkien alta, minkä alan harjoittelupaikkoja valitsemassasi kohdemaassa on tarjolla.

Mahdollisuutesi saada harjoittelupaikka paikallisista organisaatioista

Viime vuosina esivalinnassa on päässyt jatkoon siis vähintään noin joka toinen hakija. Paikallinen yhteistyökumppanimme on löytänyt monille esivalinnassa jatkoon päässeistä sopivan harjoittelupaikan.

Kaikista harjoittelukohteistamme ei kuitenkaan eri syistä löydy kaikentyyppisiä paikkoja. Paitsi harjoittelumahdolisuuksiin kussakin maassa, myös kunkin maan erityisosaamisaloihin on hyvä kiinnittää huomiota. Harjoittelun yleisenä ideanahan on myös se, että viet suomalaista osaamista harjoittelukohteeseesi ja tuot sieltä paikallista erityisosaamista Suomeen. Paikallisissa organisaatioissa Venäjällä, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa on myös tarjolla paljon paikkoja globaalisti keskeisillä aloilla, kuten vaikkapa koulutus, ympäristö ja tasa-arvo.

Hyvä muistaa jo hakiessa

Jos pääset harjoitteluun paikalliseen organisaatioon jossakin kohdemaassamme, sinun on hyvä ottaa puheeksi ja paikallisille yhteistyökumppaneillemme muistin tueksi seuraavat 2 asiaa. Muistuta heitä kohteliaasti siitä, että tuleva työnantajasi muistaisi järjestää sinulle pienen perehdytyksen harjoittelutehtäviisi sekä muistaisi tehdä sinulle myös työtodistuksen harjoittelusi päätteeksi. Työkulttuuri- ja harjoittelukulttuurieroista johtuen nämä asiat eivät ole aina itsestäänselvyyksiä kaikissa kohdemaidemme harjoittelupaikoissa.

jaana.mutanen [at] oph.fi