Seuraava harjoitteluhaku paikallisiin organisaatioihin ja yrityksiin on 11.- 25.2.2020 (klo 16.15 asti).

EDUFI-harjoittelupaikkoja on tarjolla eri alojen korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille yrityksissä ja paikallisissa organisaatioissa Venäjällä, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Paikallisten yritysten ja organisaatioiden harjoittelupaikat

Lisätietoa harjoittelumahdollisuuksista löydät kunkin maan kohdalta sivun linkin alta. Tarkempaa tietoa harjoittelupaikasta tai tarjolla olevista työtehtävistä ei ole etukäteen saatavilla. Paikalliset yhteistyöorganisaatiomme etsivät hakemusten perusteella sopivia harjoittelupaikkoja niille hakijoille, jotka ovat päässeet jatkoon esivalinnassa.

Jos läpäiset esivalinnan, sinulle etsitään kunkin maan mahdollisuuksien mukaan omaan opiskelualaasi ja toiveisiisi mahdollisimman hyvin sopiva harjoittelupaikka. Tässä vaiheessa paikallinen yhteistyöorganisaatiomme on yhteydessä suoraan sinuun. Kun olette päässeet yhteisymmärrykseen sinulle sopivasta paikasta, yhteistyöorganisaatiomme lähettää tarjouksen paikasta meille. Tarjouksen saatuamme lähetämme sen sinulle ja samalla myös harjoittelua koskevat yleiset ohjeet. Yleinen harjoitteluohjeistuksemme löytyy myös viereisestä sivupalkista. Maakohtaisen ohjeistuksen ja ohjeistuksen lupa-asioihin liittyen saat paikalliselta yhteistyökumppaniltamme.

Harjoitteluun hakeminen

Harjoitteluun on vuosittain kaksi hakuaikaa, helmikuussa ja syyskuussa. Helmikuussa haetaan harjoitteluun joka alkaa kesäkuun ja joulukuun välillä, syyskuussa haetaan tammikuun ja toukokuun välillä alkavaan harjoitteluun. 

Hakiessasi paikkoja, valitse hakulomakkeelta 'Apply for Programme' ja tämän jälkeen 'Paikalliset organisaatiot ja yritykset '. Voit hakea vain yhteen maahan. EDUFI-harjoittelun hakulomake ja -ohjeet aukeaa hakuajan alkaessa. Ennen kuin alat täyttää hakulomaketta tutustu kuitenkin ensin tämän sivun kohdemaitten linkkien alta, minkä alan harjoittelupaikkoja valitsemassasi kohdemaassa on tarjolla.

Mahdollisuutesi saada harjoittelupaikka paikallisista organisaatioista

Viime vuosina esivalinnassa on päässyt jatkoon vähintään 50% hakijoista joista monille paikallinen yhteistyökumppanimme on löytänyt sopivan harjoittelupaikan.

Kaikista harjoittelukohteistamme ei kuitenkaan eri syistä löydy kaikentyyppisiä paikkoja. Paitsi harjoittelumahdolisuuksiin kussakin maasa, myös kunkin maan erityisosaamisaloihin on hyvä kiinnittää huomiota. Harjoittelun yleisenä ideanahan on mys se, että viet suomalaista osaamista harjoittelukohteeseesi ja tuot sieltä paikallista erityisosaamista Suomeen.