Hakija: maisterin tutkinnon suorittanut
Kansalaisuus: rajoitettu
Ala: kaikki tieteenalat
Tarkoitus: väitöskirjatutkimus tai vierailu Suomessa
Hakuaika: kerran vuodessa, vaihtelee maittain
Hakemuksen vastaanottaja: hakijan oman maan viranomaiset
Apuraha: 1 500 euroa/kuukausi, maksetaan hakijalle täysimääräisenä
Apurahakausi: 3–9 kuukautta
Apuraha pähkinänkuoressa
Kuka voi hakea?
Apurahat perustuvat Suomen ja muiden valtioiden välisiin sopimuksiin. Jotta voit hakea apurahaa, on sinun oltava yhden alla luetellun maan kansalainen:
- Australia
- Egypti
- Israel
- Japani
- Kiina
- Korean tasavalta
- Kuuba
- Meksiko
- Mongolia
- Namibia
- Peru
- Turkki
- Ukraina
- Uruguay
- Yhdysvallat
Jotta voit hakea apurahaa, sinun on täytettävä kansalaisuuden lisäksi seuraavat ehdot:
- Sinut on alustavasti hyväksytty suorittamaan tohtoritasoisen väitöskirjan tutkimusta tai sinut on kutsuttu vierailevaksi tohtoritason opiskelijaksi suomalaiseen yliopistoon tai valtion tutkimuslaitokseen.
- Olet saanut kutsukirjeen yliopiston tai tutkimuslaitoksen ohjaajalta Suomesta, ja siitä käy ilmi isäntälaitoksen sitoutuminen työskentelyyn kanssasi.
- Et ole opiskellut tai työskennellyt suomalaisessa korkeakoulussa yli vuotta välittömästi ennen apurahakauden suunniteltua aloitusta.
- Pystyt osoittamaan riittävän englanninkielen taidon virallisella kielitestillä (IELTS, TOEFL), josta voit liittää todistuksen hakemukseesi. Vaihtoehtoisesti suomalaisen yliopiston kutsukirjeessä on vahvistettu, että kielitaitosi on riittävä tutkimustyöhön ja opiskeluun yliopistossa Suomessa.
Apurahan määrä ja kauden pituus
Apurahakauden pituus on 3–9 kuukautta. Apuraha on 1 500 euroa kuukaudessa ja se maksetaan täysimääräisenä hakijalle. Apuraha riittää kattamaan vain yhden henkilön kulut Suomessa.
Apurahakaudelle ei myönnetä jatkoa, joten lisärahoitus pitää tarvittaessa saada muista lähteistä.
Matkakuluja Suomeen tai Suomen sisällä ei korvata. Apurahan saajan on itse hankittava myös tarvittavat vakuutukset ja viisumi.
Opetushallituksen apuraha on verotonta tuloa, koska sen määrä ei ylitä verotettavan apurahan määrää Suomessa. Jos sinulle on myönnetty muita apurahoja tai saat muuta tuloa, voi verotettavan tulon raja ylittyä.
Lisätietoa verotuksesta: vero.fi
Hakuaika kerran vuodessa
Hakuaika on kerran vuodessa. Lähetämme hakuilmoituksen kuhunkin maahan syyskuun aikana, jolloin apurahaa voi hakea seuraavan kalenterivuoden syksyllä alkavalle lukuvuodelle.
Sinun on jätettävä hakemus oman maasi viranomaisille heidän asettaman kansallisen hakuajan puitteissa. Yhteystiedot ovat englanninkielisellä sivulla Countries and authorities.
Alkuvalinnan jälkeen oman maasi viranomaiset lähettävät korkeintaan 10 hakijan hakemukset Opetushallitukseen viimeistään 15.2. tai sitä lähinnä olevana arkipäivänä.
Hakulomake
Lukuvuosi suomalaisissa yliopistoissa alkaa myöhään elokuussa tai syyskuun alussa ja päättyy toukokuun lopussa. Tarkistathan päivämäärät, kun olet yhteydessä yliopistoon.
Voit ilmoittaa hakulomakkeella apurahakauden alkamisesta myös myöhemmin kuin syyskuussa, kunhan kausi alkaa sen akateemisen vuoden aikana, jolle haet apurahaa.
Hakulomakkeella on täyttöohjeet sekä lista tarvittavista liitteistä.
Yhdysvaltain kansalaiset: hakulomake ja -ohjeet ovat kohdassa "Fulbright-EDUFI Fellowship" sivulla Fulbright Online website.
Muiden apurahaohjelmaan kuuluvien maiden kansalaiset:
The Finnish Government Scholarship Pool -apurahojen hakulomake ja lisätietoa (docx) (en)
Toimita hakemus oman maasi apurahoista vastaavalle viranomaiselle: Countries and authorities.
Ilmoitus apurahan saajista
Teemme lopullisen valinnan apurahansaajista Opetushallituksessa. Lähetämme ilmoituksen tuloksista sähköpostilla kesäkuun aikana kaikille niille hakijoille, joiden hakemus on lähetetty meille alkuvalinnan jälkeen.
Julkaisemme listan apurahansaajista myös verkkosivullamme.
Jos et ole saanut Opetushallituksen hyväksymiskirjettä kesäkuun aikana, ilmoita siitä meille sähköpostilla.
Myönnetyt apurahat lukuvuodelle 2020–2021
Julkaisemme apurahan saajat kesäkuussa 2020.
Raportointi
Isäntälaitos lähettää meille loppuraportin, jolla selvitetään apurahojen vaikuttavuutta. Raportissa kerrotaan kauden keskeiset tulokset ja arvioidaan, kuinka hyvin apurahakaudelle asetetut tavoitteet on saavutettu.
Raportointi tehdään verkkolomakkeella:
Finnish Government Scholarship Pool -apurahojen vaikuttavuus