Edustustojen paikkakuvaukset ovat tällä sivulla harjoittelukaupungin mukaan aakkosjärjestyksessä

Jatkohakuaika on 7.-21.3.2023. Haku aukeaa tiistaina 7.3 klo 14 ja sulkeutuu tiistaina 21.3 klo 16.15. Tässä haussa mukana vain yksi paikka: Suomen suurlähetystö Pretoria, Etelä-Afrikka. Paikkatiedot näkyvät viimeistään haun auettua.

Kohdemaan heikentyneestä turvallisuustilanteesta johtuen harjoittelun suunniteltua aloitusta voidaan joutua siirtämään. Peruutukset voivat olla mahdollisia, jos asemamaan tilanne ei mahdollista sinne matkustamista.

Ulkoministeriön linjauksen mukaan edustustoharjoitteluun voi sisältyä koronapandemian takia etätyöskentelyä kohdemaassa, mutta harjoittelun osittainen suorittaminen etätyönä Suomesta käsin ei ole mahdollista.

Valinta harjoittelijaksi voidaan vahvistaa vasta turvallisuusselvityksen jälkeen. Turvallisuusselvitys valmistuu yleensä 2-4 viikossa ja sen voi tehdä aikaisintaan 6 kuukautta ennen suunnitellun harjoittelun alkamista.

Hakemuksen liitteet on toimitettava sillä kielellä tai niillä kielillä, jotka on ilmoitettu paikkakuvauksessa.

Hakiessasi paikkoja, valitse hakulomakkeelta 'Apply for Programme' ja tämän jälkeen Suomen edustustot. Valitse listalta ensin se edustusto, johon ensisijaisesti haluat hakea. Voit halutessasi valita vielä toisen edustuston varalle. Harjoittelija valitaan kuitenkin harvoin toissijaiseen paikkaan.

Linkki sähköiselle hakulomakkeelle ja hakulomakkeen täyttöohjeet: