Järjestämme toukokuussa kolme maksutonta webinaaria, jotka käsittelevät muutoksen, hyvinvoinnin ja myötätuntokulttuurin johtamista. Sivuiltamme löydät tilaisuuksien tallenteet.

Kasvatus- ja koulutusalalla on siirrytty poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin tämän kevään aikana. Muutoksen johtaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen ovat nousseet entistä tärkeämmiksi asioiksi.

Webinaarissa kuultiin Olli-Pekka Heinosen ja Katariina Salmela-Aron ajatuksia johtamisesta sekä jaettiin kokemuksia siitä, missä on onnistuttu, missä on ollut haasteita ja mitkä ovat opit tästä ajasta tulevaisuutta varten.

Muutoksen johtaminen poikkeusoloissa webinaari 12.5. Tallenne on katsottavissa 31.5. saakka.

Myötätuntokulttuurin johtaminen

Koronaviruksen mukanaan tuoma poikkeustila on mullistanut hetkessä arkemme, työntekomme ja ainakin hetkellisesti myös suhteemme toisiin ihmisiin. Tämän kaiken keskellä olisi tärkeää tukea varhaiskasvatuksen konteksteja myötätuntoisina ja toimintakykyisinä yhteisöinä, jotka jaksavat kurottaa myös poikkeustilan jälkeiseen aikaan.

Webinaarissa kuultiin Opetushallituksen rahoittaman Empatian ja myötätunnon laajenevat kehät varhaiskasvatuksessa -hankkeen asiantuntijoita Helsingin yliopistosta. He ovat tarkastelleet päiväkotien toimintakulttuurien piirteitä ja käytäntöjä, jotka vahvistavat empatiaa ja myötätuntoa varhaiskasvatusyhteisöissä. Webinaarissa keskityttiin elävän ja toimintakykyisen myötätuntokulttuurin piirteisiin ja niiden edellytyksiin omassa yksikössä sekä myötätunnon tukemisen mahdollisuuksiin.

Varhaiskasvatuksen myötätuntokulttuurin johtaminen -webinaari johtajille 18.5.

Varhaiskasvatuksen myötätuntokulttuurin johtaminen -webinaarin toinen osa varhaiskasvatuksen henkilöstölle järjestetään  25.5. Tervetuloa!