Hyppää pääsisältöön

Ammatillisen koulutuksen kehittämishankkeet


Opetushallitus tukee ammatillisen koulutuksen kehittämistä. Yhtenä välineenä tässä ovat eri rahoituslähteistä kehittämistyöhön suunnatut avustukset. Ammatillisen koulutuksen kehittämiseen myönnetään vuosittain avustuksia erilaisten teemojen ympärille.

Ammatillisen koulutuksen kehittämistä tuetaan valtionavustuksilla ja muilla rahoituksilla kuten Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamilla hankkeilla. Opetushallituksen valtionavustustoiminnan ensisijaisina tavoitteina on tukea kehittämis-, kokeilu- ja käynnistämishankkeita. Hankkeissa tuotetaan levittämiskelpoisia malleja, menetelmiä ja käytäntöjä sekä pyritään pysyviin toiminnallisiin tai rakenteellisiin muutoksiin ja parannuksiin.

Ammatillisen koulutuksen valtionavustushankkeilla tuetaan koulutuksen järjestäjien tarpeiden ja valtakunnalisten tavoitteiden yhteensovittamista. Viime aikoina ammatillisen koulutuksen valtionavustushankkeilla on tuettu uuden ammatillisen koulutuksen toimeenpanoa. Toiminnassa suositaan laajoja, kokoavia ja verkostomaisia hankkeita.