FIS-STEPS-verkosto asetti tavoitteekseen vastata asettamiinsa haasteisiin ja onnistuikin parantamaan perusopetuksen kaksikielisen opetuksen laatua valtakunnallisesti monessa kohtaa. Materiaalipula on kaksikielisen opetuksen kohdalla ollut iso ongelma. Projekti pyrki jakamaan ja osaltaan myös tuottamaan opetusmateriaalia, jota työstettiin materiaalityöpajoissa. Materiaalityössä hyödynnettiin opettajien jo käyttämää materiaalia ja käytänteitä. Tärkeä opetus FIS-STEPS-hankkeessa saatu opetus onkin, että Suomen kaksikielisessä opetuksessa tehdään hienoja asioita, jotka tulisi saattaa laajempaan tietoisuuteen ja käyttöön. Opettajien tuominen yhteen seminaarien ja muiden tilaisuuksien myötä antoi näkymän siihen, että kouluissa tehdään hyvin samankaltaista työtä. Olennaista on omien ideoiden tuominen näkyväksi ja jakamisen kulttuurin edistäminen.
Englanninkieliseen opetusmateriaaliin perehtyminen sekä sen kartoittaminen ja laatiminen ovat olleet tärkeä osa kaksikielistä opetusta ja ne olivat myös osa FIS-STEPS-verkoston toimintaa. Englanninkielisen materiaalin hankkiminen on haaste kouluille, koska Suomessa julkaistua englanninkielistä materiaalia on saatavilla hyvin vähän ja sitä on tilattava ulkomailta. Tästä syntyy myös lisäkustannuksia kouluille ja kaupungeille. Verkosto pyrki materiaalitarpeiden kartoittamisen lisäksi myös kehittämään ja jakamaan opetusmateriaalia, jotta materiaalien käyttö ja saatavuus helpottuisi. Oppimateriaalin ohella hyväksi havaittujen kirjallisten toimintatapojen ja käytänteiden kääntäminen englannin kielelle yhtenäisti laajaa kenttää ja helpotti kaksikielisen opetuksen arkea.
Opettajien täsmällisen ja erityisesti englanninkielisen täydennyskoulutuksen tarve tuli hyvin nopeasti ilmi FIS-STEPS-hankkeen aloittaessa toimintaansa. Englanninkielistä täydennyskoulutusta tai koulutusta kaksikielisen opetuksen haasteiden kohtaamiseen on ollut tarjolla hyvin vähän. FISSTEPS- hankkeen tavoitteet kaksikielisten koulujen kokoamisesta yhteen aiempaa tiiviimmin ja useammin auttoivat myös koulutusten järjestämisessä hankerahoituksen ja koulutuksen järjestäjien vahvan osallistumisen ja panoksen myötä. Hankkeen järjestämät koulutukset ja seminaarit keskittyivät materiaalin ja käytäntöjen jakamisen lisäksi muun muassa digitaalisuuteen ja kansainvälisyyteen ja globaalikasvatukseen yleisemmin.