Rajavartioston ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana on päivitetty 7.6 alkaen. Ohjeet ovat voimassa 27.6 saakka tässä vaiheessa.

Opiskelun perusteella voi saapua Suomeen rajoitusluokassa 1 seuraavasti:

  • yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten tutkintoon johtavan koulutuksen valintakokeisiin osallistuvat hakijat
  • opiskelijat, joilla on tutkinto-oikeus suomalaisessa yliopistossa, ammattikorkeakoulussa, lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa
  • Erasmus-, Nordplus- ja kahdenvälisten vaihto- ja harjoitteluohjelmien puitteissa suomalaiseen oppilaitokseen opiskelemaan tulevat vaihto-opiskelijat, tai opintoihin kuuluvaan työharjoitteluun tulevat opiskelijat, mikäli oppilaitos on päättänyt ottaa heidät vastaan. Vaihdon tai harjoittelun kestoa ei rajoiteta.


Lisäksi sallitaan kansainvälisiin velvoitteisiin perustuvien vapaaehtoistyöohjelmien puitteissa tapahtuva liikkuvuus (esim. Euroopan solidaarisuusjoukot). 

Rajoitusluokka 1:een kuuluvat maat sekä maarajojen rajanylityspakkojen aukioloajat kerrotaan Rajavartiolaitoksen verkkosivuilla (linkki alla).