Hyppää pääsisältöön

Valtionhallinnon kielitutkinnot (VKT)


Valtionhallinnon kielitutkintojärjestelmä on tarkoitettu julkishallinnon henkilöstön toisen kotimaisen kielen hallinnan osoittamiseen. Kielitutkintotodistuksilla voi osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitoa myös Suomen kansalaisuuden hakemista varten.

Valtionhallinnon kielitutkinnot (VKT) on Suomen valtion kielitutkintojärjestelmä julkishallinnon henkilöstön suomen ja ruotsin kielen hallinnan osoittamiseen. Tutkintotodistuksia voi käyttää työ- tai opiskelupaikan hakemiseen sekä osoittamaan riittävää suomen tai ruotsin kielitaitoa Suomen kansalaisuuden hakemista varten.

VKT-tutkinnoissa on kolme taitotasoa: tyydyttävä, hyvä ja erinomainen. Kaikilla taitotasoilla voi suorittaa suullisen, kirjallisen ja ymmärtämisen taidon tutkinnon. Nämä tutkinnon osat on mahdollista suorittaa yhdessä tai erikseen.

Yleiskuvaus valtionhallinnon kielitutkinnoista

Yleiskuvaus valtionhallinnon kielitutkinnoista

Tutustu tutkintojen rakenteeseen, taitotasoihin, kielenkäyttötarkoituksiin ja aihealueisiin.

Erinomaisen taidon tutkinnot

Erinomaisen taidon tutkinnot

Tältä sivulta löydät ilmoittautumisohjeet erinomaisen taidon tutkintoihin ja tietoa kielitaidon osoittamisesta opintojen yhteydessä.

Hyvän ja tyydyttävän taidon tutkinnot

Hyvän ja tyydyttävän taidon tutkinnot

Tältä sivulta löydät ilmoittautumisohjeet hyvän ja tyydyttävän taidon tutkintoihin ja tietoa kielitaidon osoittamisesta opintojen yhteydessä.

Kielitaidon osoittaminen Suomen kansalaisuutta varten

Kielitaidon osoittaminen Suomen kansalaisuutta varten

Suomen kansalaisuuden hakemiseen tarvitset todistuksen suomen tai ruotsin kielen vähintään tyydyttävästä suullisesta ja kirjallisesta taidosta.

Yhteystiedot


Jos sinulle jäi kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa kielitutkinnot(at)oph.fi