Hyppää pääsisältöön

Elämänkatsomustieto lukiossa


Elämänkatsomustieto tukee opiskelijan elämänkatsomuksen ja identiteetin muodostumista ja hyvän elämän tavoittelua. Elämänkatsomustiedon lähtökohtana ovat valmiiden oppijärjestelmien sijaan opiskelijoiden elämismaailma ja sen ilmiöt.

Opetuksen ja oppimisen tueksi

alt-text (optional, uses title if not set)

Elämänkatsomustiedon opetuksen tueksi

Sivulle on koottu erilaisia materiaaleja ja muuta tukea, jota voit hyödyntää elämänkatsomustiedon opetuksessasi. Sivulla esitellään erilaisia tapahtumia, toimintaa ja verkkomateriaaleja, jotka liittyvät keskeisesti elämänkatsomustiedon oppiaineeseen.

alt-text (optional, uses title if not set)

Elämänkatsomustieto oppiaineena

Elämänkatsomustieto tukee opiskelijan elämänkatsomuksen ja identiteetin muodostumista ja hyvän elämän tavoittelua. Sivulta saat kootusti tietoa elämänkatsomustiedosta oppiaineena sekä paikallisesta opetussuunnitelmasta ja sen laatimisesta.

alt-text (optional, uses title if not set)

Demokratia, ihmisoikeudet ja osallisuus

Jokainen kasvattaja ja opettaja on samalla demokratia- ja ihmisoikeuskasvattaja. Sivun materiaalikoonnin avulla voit tutustua laajasti aiheeseen liittyviin teemoihin, kuten lasten oikeuksiin ja kieli- ja kulttuurivähemmistöjen oikeuksiin, sekä käsitellä niitä osana oppituntia.

alt-text (optional, uses title if not set)

Elämänkatsomustiedon artikkeleita

Elämänkatsomustiedon opetuksessa korostuu oppilaiden omakohtainen pohdinta ja aiheiden dialoginen käsittely. Tutustu elämänkatsomustiedon opetuksen tueksi koottuihin artikkeleihin täältä.