Hyppää pääsisältöön

Terveystieto lukiossa


Terveystieto edistää terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta tukevaa osaamista. Opetuksessa terveyttä ja sairautta sekä terveyden edistämistä, sairauksien ehkäisyä ja hoitoa tarkastellaan monesta näkökulmasta. Opetuksella tavoitellaan valmiutta ottaa vastuuta ja huolehtia omasta ja muiden terveydestä ja hyvinvoinnista.

Opetuksen ja oppimisen tueksi

alt-text (optional, uses title if not set)

Terveystiedon LOPS 2019 -tukimateriaali

Terveystiedon Lops-tukimateriaali avaa terveysosaamisen merkitystä lukiokoulutuksessa, laaja-alaisen osaamisen osa-alueita terveystiedon oppiaineessa sekä terveystiedon opetuksen sisältöjä ja yleisiä tavoitteita esimerkinomaisesti.

alt-text (optional, uses title if not set)

Terveystiedon materiaalit

Täältä löytyvät materiaalit terveystiedon oppiaineeseen. Materiaalit käsittelevät aiheita, joista on apua erityisesti toiminta- ja työkyvyn sekä turvallisuuden käsittelyssä. Materiaalit sopivat niin lukioon kuin perusopetukseenkin.

alt-text (optional, uses title if not set)

Koulukiusaaminen

Kiusaamisongelmaan tarttuminen edellyttää sekä ennaltaehkäiseviä toimia että järjestelmällistä puuttumista kiusaamiseen silloin, kun sitä ilmenee. Tästä artikkelista saat tietoa koulukiusaamisesta ja sen ongelmien ratkaisusta.