Tehtävän ensimmäisessä osassa oppilaat rakentavat kollaasin keräämistään mediakuvista. Aluksi oppilasta kannustetaan havainnoimaan omaa mediaympäristöään (T1) ja valitsemaan sieltä suosikkejaan: pelejä, sosiaalisen median ilmiöitä, TV-sarjoja, elokuvia, sarjakuvia, musiikkivideoita jne. Oppilas etsii valitsemistaan sisällöistä internetin hakukoneen kuvahakutoiminnon avulla kuvia niissä esiintyvistä hahmoista, valikoi mieleisensä ja tulostaa valitsemiensa hahmojen kuvia.
Seuraavaksi oppilas tutustuu kollaasin käyttöön visuaalisessa kulttuurissa. Opettajan näyttää kuvaesimerkkejä mm. kubistisista kollaaseista ja poptaiteesta (S3) sekä kollaasin käyttämisestä mainonnassa ja muussa mediassa (S2).
Oppilas rakentaa keräämistään mediakuvista kollaasin: tulostetut kuvat leikataan irti ja sommitellaan paperipohjalle. Tehtävänannolla oppilasta innostetaan ilmaisemaan havaintojaan ja ajatuksiaan kuvallisesti (T3) ja häntä ohjataan syventämään kuvallisen tuottamisen taitojaan (T4) kollaasitekniikkaa käyttäen. Tavoitteena on luoda kollaasin keinoin kuva, joka esittelee oppilaan mediaympäristöä ja siinä esiintyviä hahmoja.
Oppilasta ohjataan tutkivaan lähestymistapaan työskentelyssään (T5) kun hän vertailee ja valikoi löytämäänsä materiaalia kollaasia rakentaessaan. Oppilasta rohkaistaan soveltamaan kuvallisen viestinnän ja vaikuttamisen keinoja (T6) muun muassa pohtimalla kollaasinsa sommittelua ja siinä käyttämiään värejä. Opettajan näyttämät kuvaesimerkit innostavat oppilasta soveltamaan myös taiteessa aikaisemmin syntyneitä kuvailmaisun tapoja omassa kuvallisessa tuottamisessa (T9).
Oppilas esittelee valmiin kollaasin ryhmälle, kertoo valitsemistaan medioista ja mediahahmoista. Oppilasta rohkaistaan keskustelemaan mediakuviin liittyvistä havainnoista ja ajatuksista sekä perustelemaan näkemyksiään (T2) ja ilmaisemaan mielipiteitään (T6). Keskustelussa tarkastellaan mediakulttuurin merkityksiä niin yksilön kuin erilaisten yhteisöjen näkökulmista (T8). Oppilasta ohjataan pohtimaan sitä, millaisia arvoja, kauneusihanteita ja stereotyyppejä hänen valitsemansa hahmot edustavat, ovatko nämä arvot, ihanteet ja pelkistykset aina hyväksyttäviä (T10) ja kuinka median tarjoamat kuvat vaikuttavat kunkin omassa elämässä ja identiteetin rakentumisessa (T8). Ryhmän kanssa pohditaan myös kollaaseissa näkyvää moninaisuutta (T11).