Move-oppilaspalautteita on asiantuntijoiden kanssa ollut sanallisesti värittämässä kirjailija Juha Vuorinen. Jyväskylän normaalikoulun oppilaat tenttasivat Juhaa kysymyksillään. Tutustukaa kirjailija Vuorisen vastauksiin yhdessä hyvillä mielin.

Juha Vuorinen on kirjailijantyönsä lisäksi työskennellyt radio- ja televisiotoimittajana, ohjaajana, käsikirjoittajana, kustantajana sekä tuottajana. Juha Vuorisen kirjat ovat lähes poikkeuksetta nousseet taskukirjalistojen kärkeen ja kaikki hänen pokkarinsa ovat ylittäneet Kultapokkari-rajan, joka on Suomessa 20 000 myytyä kirjaa.

Miksi lähdit Moveen kirjoittamaan?

Kirjani Kaksipäisen vekaran varjossa alkaa räväkästi kohtauksella, jossa Piru tulee taivaaseen tapaamaan Jumalaa, ja he alkavat keskustella, miksi koko ihmiskunta luotiin. Samassa kohtauksessa väitetään, ettei ihmisen elämässä tärkeintä olisi, mitä hän tekee itselle vaan muille. Itse uskon sanatarkasti homman kulkevan juuri näin, ja kun minulle avautui mahdollisuus omalla esimerkilläni yrittää patistaa nuoret liikkumaan ja tajuamaan, kuinka moneen asiaan liikunta pitkällä juoksulla tulee vaikuttamaan, niin eihän sellaista tilaisuutta voinut jättää käyttämättä.

Lue, mitä Vuorinen vastasi oppilaiden kysymyksiin yhdestä ja toisesta tärkestä asiasta.