• Askarruttaako sinua, saako oppilas riittävästi oikeanlaista tukea luokassa?
  • Mitä tehdään, kun oppilaan arviointi on vaarassa?
  • Miten pidennetty oppivelvollisuus voidaan järjestää käytännössä?

Oppimisen tuen neuvontapalvelu tarjoaa ohjausta oppimisen tukeen liittyvissä kysymyksissä. Palvelusta saa ohjeita esimerkiksi perusopetuslain ja normien tulkitsemisessa ja soveltamisessa. Palvelu on matalan kynnyksen tukimuoto varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ammattilaisille sekä huoltajille.

Testaa uutta Oppimisen tuen neuvonnan bottia, joka löytyy Valterin kotisivuilta https://www.valteri.fi/oppimisen-tuen-neuvonta/ . OTN-botti auttaa sinua löytämään vastauksen kysymykseesi. Jos et löydä sieltä apua mieltäsi askarruttavaan pulmaan niin jatka lukemista eteenpäin.

Oppimisen tuen neuvontapalvelusta vastaavat Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin asiantuntijat, jotka auttavat löytämään ratkaisuja perusopetuksessa askarruttaviin kysymyksiin. Valterin asiantuntijat voivat hyödyntää pulmatilateiden ratkaisuissa moniammatillista osaamista Valterin toimipisteissä sekä Opetushallituksen erityisosaajien ammattitaitoa.

Oppimisen tuen neuvontapalveluun otetaan yhteyttä soittamalla Oppimisen tuen neuvonnan sihteerille numeroon 0295 332900. Puhelinpalveluun voi soittaa perusopetuksen lukuvuoden aikana ma-pe klo 9–15. Valterin asiantuntijat soittavat yhteydenottopyynnön saatuaan kysyjille takaisin mahdollisimman pian. OTN-palveluun ei voi lähettää tekstiviestejä eikä sähköpostia.