Koulutuksen järjestäjien ja lukioiden on tärkeää ylläpitää valmiutta siirtyä etäopetukseen, jos paikallinen epidemiatilanne sitä vaatii. Samaan aikaan koulutuksen järjestäjien ja lukioiden on tarpeen suunnitella, miten voidaan paikata oppimis- ja hyvinvointivajetta, tukea opiskelijoiden oppimista ja hyvinvointia sekä luoda tulevaisuususkoa. Tässä koulutuksen järjestäjille ja lukioille suunnatussa tukimateriaalissa kerrotaan varautumisesta kevätlukukauteen 2022, jos koronavirustilanne vaatii edelleen erityisiä järjestelyjä.
Kuvituskuva, opiskelijat piirtävät liitutaululle

Päivitetty 20.1.2022 Lisätty linkit THL:n suosituksiin altistumistilanteissa toimimiseen sekä testaukseen ja kontaktien välttämiseen alueilla joilla testaus ja jäljitys on ruuhkautunut.

Päivitetty 29.12.2021 vastaamaan OKM:n ja THL:n 22.12.2021 antamaa suositusta sekä tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain päivityksiä.

Päivitetty 14.10.2021. Tukimateriaali on päivitetty vastaamaan OKM:n ja THL:n 12.10.2021 antamaa suositusta terveysturvallisuudesta. Uutta tietoa kohdissa koronavirukselle altistumista ja tartuntaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä lähiopetuksessa, tilojen siivous ja ilmanvaihto, kasvomaskin tai suojavisiirin käyttö sekä ruokailu.

Päivitetty 3.9.2021. Tukimateriaali on päivitetty syyslukukaudeksi 2021. Lukion poissaolo-ohje on siirretty omaksi sivukseen. 

Lukio-opetukseen osallistuminen ja poissaolot