Tässä oppilaitosten ylläpitäjille suunnatussa tukimateriaalissa kerrotaan varautumisesta syyslukukauteen 2021, jos koronavirustilanne vaatii edelleen erityisiä järjestelyjä.
Kuvituskuva, opiskelijat tekevät ryhmätöitä

Tukimateriaali on päivitetty vastaamaan OKM:n ja THL:n 12.10.2021 antamaa suositusta terveysturvallisuudesta. Uutta tietoa kohdissa koronavirukselle altistumista ja tartuntaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä lähiopetuksessa, tilojen siivous ja ilmanvaihto, kasvomaskin tai suojavisiirin käyttö sekä ruokailu.

Vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjien on tärkeää aktiivisesti seurata epidemiatilanteen kehitystä ja toimia viranomaisten kulloistenkin määräysten, ohjeiden ja suositusten mukaisesti. Oppilaitosten ylläpitäjät päättävät normaaliolojen lainsäädännön ja seuraavien määräysten, ohjeiden ja suositusten perusteella opetuksen tarkoituksenmukaisesta ja turvallisesta järjestämisestä.

Samaan aikaan oppilaitosten ylläpitäjien on tarpeen suunnitella, miten osaamis- ja hyvinvointivajetta voidaan paikata, tukea opiskelijoiden oppimista ja hyvinvointia sekä luoda tulevaisuususkoa. Löydät tukimateriaalia sivulta Vapaan sivistystyön koulutuksen järjestäminen ja koronatilanteesta palautuminen 1.8.2021 alkaen