Varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen digitaalisen osaamisen verkosto on perustettu huhtikuussa 2024. Tervetuloa mukaan!
Opettaja ja kolme oppilasta katselevat tabletteja pöydän ympärillä.

Opetushallitus koordinoi digitaalisen osaamisen verkostoa

Opetushallituksen koordinoima varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä vapaan sivistystyön digitaalisen osaamisen verkosto on perustettu varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien toiveesta keväällä 2024. Verkosto kokoaa yhteen kasvatus- ja opetushenkilöstöä digitaalisen osaamisen ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Kutsumme verkostoon mukaan erityisesti opettajia ja muita pedagogisia asiantuntijoita.  

Digitaalisen osaamisen verkoston tavoitteena on tarjota pysyvä yhdessä oppimisen ja kehittämisen väylä. Verkosto tarjoaa mahdollisuuden vuoropuheluun, osaamisen jakamiselle, tukea opetussuunnitelmien toteuttamiseen ja jakaa tietoa digipedagogisista käytännöistä sekä digisuunnitelmista ja -strategioista. Verkoston avulla pääsee syventymään digitaalisen osaamisen kuvauksiin sekä käsiksi tutkimustietoon. Verkosto pystyy etsimään ratkaisuja yhdessä ja tarjoamaan tukea kokeiluihin unohtamatta pieniä digipedagogisia vinkkejä varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaan sivistystyön arkeen​. Opetushallitus järjestää verkostolle vuosittaisen lähitapaamisen sekä mahdollisuuden jatkuvalle vuoropuhelulle ja tiedonvaihdolle.

Toiminta on avointa varhaiskasvatuksen järjestäjille ja tuottajille ja opetuksen ja koulutuksen järjestäjille sekä niiden palveluksessa toimiville henkilöstön jäsenille. Verkosto toimii kaksikielisesti ja on maksutonta.

Ilmoittaudu verkostoon (Webropol-lomake)

Olemme pian yhteydessä kaikkiin verkostoon ilmoittautuneisiin! 

Ilmoittautuminen verkoston suunnitteluryhmään on ollut avoinna 30.5.2024 asti. Olemme yhteydessä verkoston suunnitteluryhmään ilmoittautuneisiin.

Lisätietoa: opetusneuvokset Päivi Leppänen, Heidi Sairanen ja Kristian Smedlund, etunimi.sukunimi [at] oph.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]oph[dot]fi) 


Päivitetty