Prestina Buggenhout asuu Eindhovenissa Alankomaissa, missä hän työskentelee mielenterveysalalla. Hän on Belgian kansalainen, joka on päätynyt Alankomaihin monen mielenkiintoisen mutkan kautta. Nyt vaikuttaa siltä, että hänen seikkailunsa eivät ainakaan lähiaikoina ole ohitse.

Tutkinto ja työelämän pyörteet

Prestina opiskeli lääketiedettä Leuvenissa Belgiassa. Hän valmistui vuonna 2003 ja on sittemmin työskennellyt lääketieteen alalla lukuisissa eri maissa. Tällä hetkellä hän on mielenterveysalalla Alankomaissa, mitä hän aikoo tehdä ensi kesäkuuhun saakka. Sitten hänen on aika tehdä jotakin uutta ja erilaista. “Ensi kesänä muutan Edinburghiin Skotlantiin, missä aion suorittaa terapia-alan jatkotutkinnon yliopistossa”, hän kertoo. Mutta tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Prestina seuraa rohkeasti mielenkiintonsa kohteita.

Prestina on työskennellyt psykiatrisissa sairaaloissa Belgiassa ja Alankomaissa. Hän on lisäksi työskennellyt kansainvälisen terveydenhuollon alalla ja matkavakuutusalan työtehtävissä sekä Alankomaissa että Espanjassa. Prestinalla on myös työkokemusta australialaisista yleissairaaloista. Prestina on myös ollut vapaaehtoistyöntekijänä kolumbialaisessa hostellissa ja opiskellut ruotsin kieltä Ruotsissa. Kun kysyn mikä Prestinaa eniten motivoi hänen opinto- ja urapäätöksissään, on hänen vastauksensa todella laaja: “Minun kiinnostukseni kieliä, ihmismieltä ja kansainvälistä työympäristöä kohtaan yhdistettynä ulkomailla asumiseen ja työskentelyyn.”

Kansainvälisyys

Prestina on asunut, työskennellyt ja matkustellut monissa eri paikoissa. On kuitenkin olemassa pari kaupunkia, joista hän pitää erityisen paljon ja joissa hän voisi jopa kuvitella asuvansa. Hänen suosikkikaupunkeihinsa kuuluvat Edinburgh, San Francisco, Vancouver, Göteborg, Melbourne ja Berliini. Mutta miksi juuri nämä kyseiset kaupungit? ”Kaikissa näissä kaupungeissa on hyvä kulttuurifiilis ja paljon eri kansallisuuksia. Ne ovat kaikki luonnon ympäröimiä, niissä on turvallista liikkua yksin yöllä ja niissä on hyvä terveydenhuolto sekä korkealaatuinen koulutus”, hän vastaa.

Aina elämä ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista, sillä ulkomailla asumiseen liittyy myös esteitä ja ongelmia. Prestina puhuu ajoittaisista turvattomuudentunteista ulkomailla sekä machokulttuurista Espanjassa ja Kolumbiassa. “Asumisolosuhteet Espanjassa ja paperityö Australiassa ovat välillä olleet haastavia. Australiassa huomasin ja koin rasismia, mikä oli vähän yllättävää”, hän jatkaa. Ajoittaisista vaikeuksista huolimatta on ulkomailla asuminen Prestinan mieleen. Kysyttäessä, miksi ulkomailla asuminen on hänelle tärkeää, on Prestinan vastaus lyhyt ja selkeä: “Tutustut maahan paremmin, jos olet kuin paikallinen verrattuna siihen, että olisit ainoastaan turisti matkalla.”

Tulevaisuudensuunnitelmia ja neuvoja lukijoille

Monet lukijoistamme voivat olla kiinnostuneita Prestinan ajatuksista. Mitä Prestina antaisi neuvoksi ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita asumisesta ulkomailla? “Neuvoisin heitä ehdottomasti lähtemään mukaan seikkailuun, mutta myös tutustumaan tarpeeksi laajasti paikalliseen kulttuuriin ja järjestelmään. Tai vielä parempi olisi jos he pystyisivät puhumaan ihmisten kanssa, jotka ovat jo asuneet kyseisissä kohteissa”, hän vastaa.

Prestinan tulevaisuudensuunnitelmat liittyvät tiukasti terapia-alaan. “Haluan saada couching-kurssini (ns. henkinen valmennus) päätökseen Lontoossa, opiskella terapia-alaa Edinburghissa ja tulevaisuudessa luoda oman couching- ja terapia-alan yritykseni Iso-Britanniaan. Jos se on suinkin mahdollista, haluaisin myös perustaa ihanan oman coaching- ja terapiakeskuksen Espanjaan”, hän kertoo innoissaan.

Prestina on saavuttanut ja kokenut monia asioita. Nyt vaikuttaa siltä, että hän suunnittelee jatkavansa samalla tiellä. Tämä vastaa paremmin kuin hyvin hänen elämänfilosofiaansa, “Jos voit unelmoida siitä, voit myös tehdä sen!”

Entä sinä, mistä sinä unelmoit?